İmkansız diye birşey yoktur !

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nazlican

Üye
    Konu Sahibi
İmkansız diye birşey yoktur !
İmkansız diye birşey yoktur...

''Birşeyin imkânsız olduğuna inanırsanız, aklınız bunun neden imkânsız olduğunu size ispatlamak üzere çalışmaya başlar. Ama bir şeyi yapabileceğinize inandığınızda, gerçekten inandığınızda, aklınız yapmak üzere çözümler bulma konusunda size yardım etmek için çalışmaya başlar"
Dr. David J. Schwartz
Bilim adamları pirelerin farklı yükseklikte zıplayabildiklerini görürler. Birkaçını toplayıp 30 cm yüksekliğindeki bir cam fanusun içine koyarlar. Metal zemin ısıtılır. Sıcaktan rahatsız olan pireler zıplayarak kaçmaya çalışırlar ama başlarını tavandaki cama çarparak düşerler. Zemin de sıcak olduğu için tekrar zıplarlar,tekrar başlarını cama vururlar.
Pireler camın ne olduğunu bilmediklerinden, kendilerini neyin engellediğini anlamakta zorluk çekerler. Defalarca kafalarını cama vuran pireler sonunda o zeminde 30 santimden fazla zıpla(ya)mamayı öğrenirler.
Artık hepsinin 30 cm zıpladığı görülünce deneyin ikinci aşamasına geçilir ve tavandaki cam kaldırılır. Zemin tekrar ısıtılır. Tüm pireler eşit yükseklikte, 30 cm zıplarlar! Üzerlerinde cam engeli yoktur, daha yükseğe zıplama imkânları vardır ama buna hiç cesaret edemezler. Kafalarını cama vura vura öğrendikleri bu sınırlayıcı 'hayat dersi'ne sadık halde yaşarlar. Pirelerin isterlerse kaçma imkânları vardır ama kaçamazlar.
Çünkü engel artık zihinlerindedir. Onları sınırlayan dış engel (cam) kalkmıştır ama kafalarındaki iç engel (burada 30cm'den fazla zıplanamaz inancı) varlığını sürdürmektedir.
Bu deney canlıların neyi başaramayacaklarını nasıl öğrendiklerini göstermektedir.
Bu pirelerin yaşadıklarına 'cam tavan sendromu' denir.
Bir insanın gelebileceğine inandığı en üst nokta, onun cam tavanıdır. Cam tavanınız hayallerinizin tavan yüksekliğini gösterir. İnsan inandığına denktir. Yapabileceğini düşündüğü kadardır...
İşte hayatımız boyunca farkında olarak ya da olmayarak hep bir engel yaratırız kendi kendimize, sanki dışarıdan gelen engeller yetmiyormuş gibi..
Yaşamınızdan engelleri bir bir çıkarmanız dileğimle...

• Beğen
Tepkiler: Byhaydar

___kaptan___

___kaptan___

Üye
Çok teşekkürler güzel olmuş :)

ben şahsen imkansızla çok karşılaştım onun gerçek olmayacağına inandıysam bir kere o hiç bir zaman benim için imkanlı ve ulaşılır olmamıştır olmayacaktır :)

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Tesekkurler ..

• Beğen
Tepkiler: nazlican
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Paylaşım için teşekkürler...
O tavanı ne kadar yüksek tutarsak o kadar başarılı oluruz...

Buna benzer bir örnek te Öğretilmiş çaresizliktir, Resimde görüldüğü üzere...

nazlican

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkürler güzel olmuş :)

ben şahsen imkansızla çok karşılaştım onun gerçek olmayacağına inandıysam bir kere o hiç bir zaman benim için imkanlı ve ulaşılır olmamıştır olmayacaktır :)

rica ederim. bazen imkansız olduğunu düşünmekde iyidir belki senin olsaydı çabuk ulaştığın için sıradan olabilirdi ;)

- - - Eklendi - - -

Rica ederim

- - - Eklendi - - -

Paylaşım için teşekkürler...
O tavanı ne kadar yüksek tutarsak o kadar başarılı oluruz...

Buna benzer bir örnek te Öğretilmiş çaresizliktir, Resimde görüldüğü üzere...

aynen gerçekten benim de imkansız dediğim çok hayallerim oldu ama zamanla gerçek olduğunu görünce daha da yükseliyor insanın hayalleri. resimle tam yerinde olmş..

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Joker.

Joker.

Üye
Güzelmiş .

• Beğen
___kaptan___

___kaptan___

Üye

rica ederim. bazen imkansız olduğunu düşünmekde iyidir belki senin olsaydı çabuk ulaştığın için sıradan olabilirdi ;)

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

İmkansız olduğunu düşünmek güzel ama, hiç bir zaman ulaşılmaz olduğu için imkansız ve ben hiç bir zamana imkansızıma ulaşamadım :)

Enes

Enes

Üye
demek ben de o pireler gibi davranıyormuşum :dry:

• Beğen
Kayahan14

Kayahan14

Üye
zor yoktur imkansız zaman alır...

• Beğen

ümran

Üye
onunla kavuşmamız imkansız :(

___kaptan___

___kaptan___

Üye

demekki gerçekden imkansızmış :)

Ne zaman imkanlı veya ulaşılırı seçtim ki :d: nerde ulaşılmaz imkansız varsa hep beni buluyo ya da ben inadına onları buluyom anlamış değilim :d: :ehe

• Beğen
msy2017

msy2017

Üye
insanlar için en azından maddesel varlıklar için bir imkansız söyleyebilirim:Işık hızına ulaşmak.

Ayrıca imkansız yoktur yargısını kabul ettiğiniz takdirde imkansız bir şeyi düşünmek ve göstermek de imkansız olacağından bu durumda ortaya bir imkansız çıkıyor????

paradoxlar...

semihguney

semihguney

Üye
insanlar için en azından maddesel varlıklar için bir imkansız söyleyebilirim:Işık hızına ulaşmak.

Ayrıca imkansız yoktur yargısını kabul ettiğiniz takdirde imkansız bir şeyi düşünmek ve göstermek de imkansız olacağından bu durumda ortaya bir imkansız çıkıyor????

paradoxlar...

ışık hızına çıkmak neden imkansız olsun ? Ses hızından hızlı uçaklar yapıyor önceden bu da imkansızdı . Gerçekten zor ama imkansız değil

msy2017

msy2017

Üye
ışık hızına çıkmak neden imkansız olsun ? Ses hızından hızlı uçaklar yapıyor önceden bu da imkansızdı . Gerçekten zor ama imkansız değil

Einstein'ın teorilerine göre maddesel yani kütlesi olan cisimlerin ışık hızına yaklaşması teorik olarak mümkün ama ulaşması için sonsuz büyüklükler gerektiğinden teorik olarak bile imkansızdır.

Öte yandan sese hızını aşmak bir zamanlar pratik olarak imkansızdı şimdi ise başarılıyor çünkü pratik ve teknik gelişti.

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Allahın izni ile herşey yapılabilir

esokmen

esokmen

Üye
Tesekkurler. Ama her zaman boyle olmuyor :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt