İlginç! Şaşırtan ürün!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cihandar

Cihandar

Üye
    Konu Sahibi
İlginç! Şaşırtan ürün!
Mustafa Tekyıldız'ın bahçesindeki meyve ağacından yetişen ürünü görenleri şaşırtıyor!(

ORDU'un Fatsa İlçesi'nde oturan 81 yaşındaki Mustafa Tekyıldız'ın bahçesindeki meyve ağacından kabak büyüklüğünde mandalinaya benzeyen ürünü görenler şaşırdı.

Tekyıldız, yaklaşık 3 kilo ağırlığındaki meyvenin acı tadı olduğunu söyledi. İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca ise, meyvenin mandalina olmadığını ona benzeyen ağaç kavunu olabileceğini yine de mühendislerin incelemesi sonucu kesin karar vereceklerini belirtti.

Fatsa'ya bağlı Bolaman Beldesi Akhise Köyü'nde çiftcilik yapan Mustafa Tekyıldız, bahçesindeki fındığın bir bölümünü sökerek 1 dönümlük araziye mandalina fidanı dikti. Fidanlar büyüyüdü ve bu yıl meyve vermeye başladı. Bahçesindeki mandalinaları toplamaya giden Tekyıldız, bir ağaçtaki kabak büyüklüğündeki meyveleri görünce şaşırdı.

Fındığa alternatif olması için deneme amaçlı mandalina diktiğini söyleyen Tekyıldız, şöyle dedi: “1 dönümlük araziye Riz'’den aldığım 25 mandalina fidanı dikmiştim. Bu yıl meyve vermeye başladı. 24'ü normal mandalina, 1'i ise, meyveler kabak büyüklüğünde. Ne olduğunu bilmiyorum. Bazı komşularım süs olarak evlerine götürdü.

Özel bir lama veya gübreleme de yapmadım. Dev mandalinaya benzeyen meyvenin tadı biraz ekşi. Örnek alıp Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderdim.” İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca ise, bu meyvenin ‘ağaç kavunu' olabileceğini anlatırken, “Bu yöremizde yetişen meyve değildir.

Genel olarak Akdeniz, Hindistan, Güney ve Orta Amerika’da yetiştirilir. Sanırım mandalina fidanı alırken, bu fidanların arasına ağaç kavunu fidanı karışmış. Ama yine meyveyi ilgili mühendislere inceleteceğiz” diye konuştu.
"Ç "alıntı

• Beğen
Tepkiler: 55_BeRKaN_55, -efşan, Reşwan ve 2 diğerleri

Dafny

Dafny

Üye
tüh tadı acıymış

sekinardi

sekinardi

Üye
evrim geçirmiş mandalina

futbol123

futbol123

Üye
ayvaya benziyor

Samsun55''

Samsun55''

Üye
kavunda olabilir :ehe

Necmati

Necmati

Üye
limon gibii:hmmm

Revengeful

Emekli Yönetici
Canım çekti :D

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
ilerde geliştirme ve yetiştirmeye başlarlar maden burda da yetişmiş.. hadi hayırlısı

yalan_hayat

yalan_hayat

Üye
limona benziyo aslında:ehe:ehe

canturgay

canturgay

Üye
garipmiş gerçekten, fidanları veren adamda mı bilmiyor acaba:hmmm

maxirabit

maxirabit

Üye
Hormonlu bu:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...