İlginç olumler (turkiye)(yabancı ulkeler eklendi) (alıntı)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
ÇILGIN TERZİ
Fransız terzi Franz Reichelt bir manto-paraşüt dikmişti. İlk başta medyaya cansız bir manken kullanarak icatını test edeceğini söylese de sonradan kendi atlayacağını açıkladı. Eyfel kulesinin 60 metre yükseklikteki ilk katından 1911 yılının soğuk bir şubat günü atladı ve yere çakıldı.


- - - Eklendi - - -

RASPUTİN EFSANESİ
Tasavvuf ehli Rus Grigori Rasputin ilk olarak on kişiyi zehirleyebilecek güçteki siyanürden kurtuldu. Onun halen yaşadığını gören katilleri onu dört kere vurdu. Bu kurşunlamadan da canlı çıkan Rasputin'i katilleri elini kolunu bağlayarak denize attı ve ondan kurtuldular.


- - - Eklendi - - -

CANLI YAYINDA İNTİHAR
Christine Chubbuck canlı yayında intihar eden ilk haber sunucusu. 15 Temmuz 1974'te, canlı yayın başladıktan sekiz dakika sonra genç sunucu "Kanal 40'ın en güncel haberleri ekrana getirme politikası olarak bir tane daha izleyeceksiniz: bir intihar girişimi." Dedi ve belindeki silahı kafasına dayıyarak tetiği çekti.


- - - Eklendi - - -

ŞİŞENİN KAPAĞINI YUTTU
Amerikan senarist Tennessee Williams 1983 senesinde bir otel odasında alkol alırken şişenin kapağını yutarak öldü.


- - - Eklendi - - -

BEYZBOL TOPU
Amerikan Cleveland Indians'ın efsanevi oyuncusu Ray Chapman oyun sırasında başına vuran ve kafatasını parçalayan beyzbol topuyla yaşamını yitirdi.


- - - Eklendi - - -

TİMSAH AVCISI AVLANDI
AvustralyalI vahşi doğa uzmanı Steve Irwin ‘Timsah Avcısı' olarak anılıyordu. Irwin, Great Barrier Reef'de belgesel film çalışması sırasında dikenli bir vatozun göğsüne iğnesini fırlatması sonucunda öldü.


- - - Eklendi - - -

ROL DEĞİL GERÇEK
Amerikalı komedyen Dick Shawn kahkaha dolu şovu sırasında meslektaşlarını eleştiriyordu. ‘İşim için hiçbir zaman yerlere kapanmam' derken sahnenin zeminine düşen Shawn'ı hayranları çılgınca alkışladı. Shawn 10 dakika boyunca aralıksız süren alkışlardan sonra kalkmayınca yanına gelen güvenlik görevlileri öldüğünü fark etti.


- - - Eklendi - - -

TATLI TATLI GÖÇTÜ
İsveç Kralı Adolf Frederick tatlıya düşkünlüğüyle tanınıyordu. ‘Ölümüm savaş arenasında değil yemek masasında olsun' sözüyle ünlü olan İsveç kralının istediği oldu. Hazımsızlık sorunu olan kral 1771'de 61 yaşındayken havyar, havuç çorbası, ringa balığı, karidesli börek, 10 kadeh şampanya ve 14 porsiyon tatlısını bitirdikten beş dakika sonra dünyaya veda etti.


- - - Eklendi - - -

arkadaşım izninle paylaşiyorum
Yenileri de eklendi onlarıda paylaşabilirsin


- - - Eklendi - - -

Tarihin en ilginç intihar girişimi
1998'de bir Fransız oldukça karmaşık bir intihar girişiminde bulundu.
Bir deniz kıyısında yüksek bir yamacın tepesine çıkıp boynuna bir ip bağladı, ipi de büyük bir kayaya bağladı. Sonra zehir içti ve kendini ateşe verdi.
Uçurumdan atlarken de tabancayla kafasına ateş etti! Ama devamı daha ilginç.
Çünkü kurşun onu ıskalayıp ipi kesti, böylece adam suya düştüğünde asılı kalmadı. Soğuk su yanan elbiselerini söndürmekle kalmadı aynı zamanda onu şoka sokarak yuttuğu zehri kusmasını sağladı.
Sudan bir balıkçı tarafından çıkarılıp hastaneye götürülen adam orada hipotermi (vücut ısısının aşırı düşmesi)den dolayı öldü...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt