İğne korkusu tarihe karışıyor!

Konu Sahibi
İğne korkusu tarihe karışıyor!
Japon bilim insanları, iğne fobisi olanların korkularını tarihe karıştıracak bir buluşa imza attı. Devrim niteliğindeki bu buluş, iğne olurken acı duymaya ve iğne olma korkusuna son veriyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Kyoto Eczacılık Üniversitesi’nden Prof. Kanji Takada, 6 yıllık çalışmasının sonunda, 300 mikro-iğneyle ilacı enjekte eden bir çip geliştirdi. 1.5 cm çapındaki çipin üzerinde 0.5 milimetre uzunluğunda ve 0.3 milimetre genişliğinde mikro-iğneler bulunuyor.

Mikro-iğneler derinin üst tabakasında çözünerek ilacı dolaşım sistemine zerk ediyor. İğneler derinin alt tabakasına batmadığı için acı vermiyor ve kanamaya yol açmıyor.

Prof. Takada, “Bu çip her türlü enjeksiyon için kullanılabilir. İnsanlar hiçbir şey hissetmedikleri için korkmazlar da” dedi. Takada, “acıtmayan iğnenin” Japonya’daki hastanelerde 2 yıl içinde kullanılmaya başlayabileceğini söyledi.

korkaklara duyurulur

Tepkiler: minoo

Revengeful

Emekli Yönetici
Çüş iğnelere bak asıl bundan korkarım ben

Revengeful

Emekli Yönetici
çip ama üstünde iğneler var

Konu Sahibi
alerjı testı olanlar bılır o da böyle aslında plastık gıbı ucları sıvrı koluna batırıyor bı 5 li dger kola da 5 tane
bastırıyor ıgneden daha cok acıyo
bu da onun gbı bısey sanırım

Revengeful

Emekli Yönetici
Hem daha çok acıyor diyorsun onlar daha az acıyor diyor Kime inanayım şimdi

Amannn banane iğnenin kralı gelsin korkmam

Mert

Üye
5 mi?
Bana bileklerimden dirseğime kadar 32 tane toplam 64 tane yaptılar

Mert

Üye
gata daki doktorun ahirette yakasına yapışırım o zman

Revengeful

Emekli Yönetici
Vayy Gata da takılıyoruz

Necmati

Üye
o ne be jilet gibi asıl bundan korkulur...

Revengeful

Emekli Yönetici
Bunla daha iyi damardan girerler

Benim iğne boyutu şekli şemaliyle derdim yok.Benim derdim iğneden sonra bana olanlarla ilgili
Bayılmasam rahat etmiyorum