İETT'de Yeni Dönem Başlıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

hamzadernek

hamzadernek

Üye
    Konu Sahibi
İETT'de Yeni Dönem Başlıyor!
Uçaklarda kullanılan kara kutu sistemini İETT otobüslere uygulamaya hazırlanıyor.Türkiye'de bir olan bu sistem toplu taşımada ki bir çok problemin önüne geçecek.

İETT, farklı sektörlerde hizmet veren uygulamaları bulanan "karakutu" teknolojisini toplu taşıma araçlarına entegre ederek bir çok sorunun önüne geçmeyi hedeflemekte.


İETT Karakutu Teknolojisi İle;
  • Uzakta Arıza Tespiti;
    Karakutu teknolojisi ile araçlarda bulunan elektronik haberleşme alt yapısını kullanarak şoförün ve aracın kaza anında içerisinde olduğu koşulları kayıt altına alıyor.Ve aynı sistem üzerinden aracın bilgilerine uzaktan kontrol edilmesine imkan sunmakta.
  • Şoför Klimayı Açmaz İse;Uygulanacak olan bu teknoloji ile araç ile ilgili 80'den fazla veriyi analiz etmesi beklenen karakutu teknolojisi ile araç içerisinde ki sıcaklıktan, yakıt tasarrufuna, frenleme sayısına, motor sıcaklığından aracın ne kadar rölantide kalma süresine kadar bir çok veriyi anlık olarak tek bir merkez üzerinden yönetilmesine imkan sağlayacak.
  • Otobüslerdeki Doluluk Oranı;Bu proje ile birlikte elde edilecek olan veriler ile birlikte otobüslerde ki doluluk oranı da tespit edilebilecek böylelikle yoğun olduğu hatlarda ek seferler açılması ve yolcuların ları üzerinden bunlara ulaşabilmesi hedeflenmekte.Yakın zamanda hizmete geçmesi dileğiyle ...
Kaynak :
 
  • Beğen
Tepkiler: mhmtkrtp
mhmtkrtp

mhmtkrtp

Üye
Şu klima işi için bile yapsalar yeter. Adam klima açmadığı gibi açması istendiği zaman milleti aptal yerine koyup sadece havalandırmayı açmaz mı! kavga etmemek etde değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: hamzadernek


Üst Alt