IE kullanıcıları mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
IE kullanıcıları mı?
İnternet Explorer kullanıcılarının IQ’sunun düşük olduğu şeklinde rapor olduğu iddialarına Microsoft net yanıt verdi: Rapor da şirket de düzmece.

Yapılan bir çalışmanın internet tarayıcısı kullanımı ile zeka arasındaki bağlantıyı ortaya çıkardığı iddia edildi.

AptiQuant adlı Kanada firmasının yaptığı iddia edilen ve “IQ ve Tarayıcı Kullanımı” isimli çalışmada 16 yaşın üzerindeki 101 bin 326 kişinin IQ değerleri kullandıkları internet tarayıcılarına göre gruplandırıldı.
Yeni Medya Düzeni'nin iddiasına göre, çalışmanın sonucunda 2011 yılında hâlâ Internet Explorer 6 kullanan insanların ortalama IQ değeri 80 civarında iken Firefox ve Chrome kullanıcılarının ortalama 110; Opera ve Camino kullanıcıları ise ortalama 120 IQ değerine sahip.

Medyada konuyla ilgili yer alan haberler üzerine Microsoft hemen bir açıklama yaparak haberin ve raporun düzmece olduğunu söyledi.
MICROSOFT: ŞİRKET DE RAPOR DA DÜZMECE
Microsoft’tan yapılan açıklamada ise araştırmanın gerçeği yansıtmadığı net bir dille belirtildi.
Yapılan araştırmalarda ApTiquant şirketinin sitesinin bir ay önce kurulduğunun ortaya çıktığını belirten Microsoft’un açıklamasına göre, ayrıca gerçekte bu araştırmanın Fransa merkezli psikometrik test düzenleme şirketi olan Central Test firmasının web sitesi çalışanlarının resimlerinin üzerinde oynanarak sahte bir site üzerinden yayınlandığı ve InternetExplorer'ı ve kullanıcılarını kötüleyen bir çalışma yapılmış gibi gösterdiği ortaya çıktı.

Bunun yanında Central Test firması ApTiquant denen oluşumla hiçbir ilgilerinin olmadığını ve ApTiquant'a karşı yasal haklarını kullanacağını bildirdiği bilgisi de Microsoft’un açıklamasında yer aldı.
KAYNAK:
 


uraki

uraki

Üye
acaba bu araştırma verileri ne kadar doğru
 
spy ghost

spy ghost

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle ''acaba''
 
Astrosman

Astrosman

Üye
Ne kadar doğru ki
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt