ıde hdd yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
ıde hdd yardım
S.a beyler sata harddisk olan bi kasaya ayriyetten ide bi hdd taktım master,slave ayarını yaptım sonra hdd yi fabrika ayarlarına geri döndürme programı olan low level format yapıyordum low level format yarıda iken
hdd uzay montaj şeklindeydi yanı kasanın dışındaydı içeriye montalamak için çıkardım tüm kablolarını taktım vidaladım kabloları bidaha taktığımda şöyle bi sorun la karşılaştım windows a geçmeden bi nokta yanıp sönüyo yanıp sönüyo windows açılmıyor tahminimce pc sistemi bu taktıpım hdd den başlatmaya çalışıyor fakat sistem olmadağından o hdd de başlamıyor biostan sistem olan hdd yi seçme gibi bi şansımız vardı galiba ben öyle biliyorum varsa nasıl oluyordu bir anlatırmısınız birde pc yi normal kapatıyoruz pc 1-2 sn sonra kendılığınden açılıyor acaba anakarttamı bir sorun var anakartı markasıda gigabayte sağlam bir anakart yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
oncelikle bios pilini cıkarıp biosu sıfırla pc nin yeniden acılma sorunu tahminimce duzelecektir. Ama bazen power yetmeyince de yapıyor. Benimde eski 300 wattlık powerda basima gelmisti. Gelelım ide diski 2 cil olarak ayarlamaya. Onuda biostan ayarlaman gerekiyor. Boot sıralaması olarak 1. Sıraya cd/dvd-rom u koy 2. Sıraya sistemin oldugu harddiskı koy. 3. Sıraya da ide harddiski koy. Sorunu halletmis olursun

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
oncelikle bios pilini cıkarıp biosu sıfırla pc nin yeniden acılma sorunu tahminimce duzelecektir. Ama bazen power yetmeyince de yapıyor. Benimde eski 300 wattlık powerda basima gelmisti. Gelelım ide diski 2 cil olarak ayarlamaya. Onuda biostan ayarlaman gerekiyor. Boot sıralaması olarak 1. Sıraya cd/dvd-rom u koy 2. Sıraya sistemin oldugu harddiskı koy. 3. Sıraya da ide harddiski koy. Sorunu halletmis olursun
kardeşim oraya baktım fakat şöyle bir şey var galıba o pcnın bıosu değişik 3 tane aygıt var cd-rom hdd floopy sadece 1 tane hdd var ama tanıdığına eminim çünkü pc açılırken ikiside gösteriyor birisi masterde birisi slavede ama snn o dediğin yerde sadece hdd var 1 tane yanı bu hdd lerı ayrıntılı olarak görebileceğimiz bi yer yokmu acaba low level format attarken yarıda kestiğim için hdd mi bozuldu anlamadım kardeşim sen bulursun bi çözüm :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
cd-dvd romun fişlerini çek ide yi ve HDD yi tak aç kasayı biosa gir.
2 tane görünmesi lazım 1. hdd yap 2. ide yap
floopy olarak görünen ide olabilir onun için dvd romu çıkart dedim ama
olmazsa master slave ayarlarınıda kontrol etmeni veya değiştirmeni öneriyorum
ide ve satayı bir kasaya şimdiye kadar takmadım :)

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
cd-dvd romun fişlerini çek ide yi ve HDD yi tak aç kasayı biosa gir.
2 tane görünmesi lazım 1. hdd yap 2. ide yap
floopy olarak görünen ide olabilir onun için dvd romu çıkart dedim ama
olmazsa master slave ayarlarınıda kontrol etmeni veya değiştirmeni öneriyorum
ide ve satayı bir kasaya şimdiye kadar takmadım :)

iş işten geçti hasan kardeşim adam almaktan vaz geçti bnde 15 tl ye aldığım 25 tl ye satmayı umut ettiğim harddisk artık boşta :) 15 tl zarardayım :) neyse bugune kdr yaptıım karlara sayalım artık

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
durumu anlamadım ne oldu anlat bakim merak ettim şimdi :)

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
    Konu Sahibi
bak adam benden harddisk istedi bnde tmm dedım kaç paran var 25 tl ayırdım dedi tamam sana 40 lık harddisk bulurum dedım bulduuum zaman telle arayıp gelıp takkıcam dedim adam tmm dedı ben ist de oturuyorum kadiköyde bi işim vardı hem uramışken bi çıkma cıalra uğriyim dedim 15 tl ye 40lık ide harddısk aldım 25 tl ye satcam ya güya :) işte aksilik oldu takamadık ılk defa başıma böle b işe gelio ondan once hep master slave yapıp hallediodum :) dıormkı 15 tl zarar ettık ama olsun daha onceden yaptığım karalra sayıyorum

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:) 15 tl cok degılmıs yaa baska adam bulursun. Olmadı sen kullan :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt