I9070 advance için jelly bean 4.1.2 yazilim yükleme ve root

Sponsorlu Bağlantılar

hardal00

hardal00

Üye
hocam senide tegmen yaptık işte :D 100 mesajla :D deliye döndün herhalde :D

- - - Eklendi - - -

hocam extsdcartın altındaki sdcart0 taşıyoruz yoksa anasayfadaki sdcartamı

sahin_811

sahin_811

Üye
hocam senide tegmen yaptık işte :D 100 mesajla :D deliye döndün herhalde :D

- - - Eklendi - - -

hocam extsdcartın altındaki sdcart0 taşıyoruz yoksa anasayfadaki sdcartamı

Aynen hocam az önce benimde aklımdan o geçiyodu sayende teğmen olduk :D :D ana sayfadaki sdcard hocam

hardal00

hardal00

Üye
hocam kernel söyle oldu olmuşmu bu sefer yarınada inşallah herşeyi uygulayacam sırasıyla

3.0.61-ThunderZap-Reloaded-3.5
varun.chitre15@build #2
SMP PREEMPT Sun Feb 3 11:04:13 GMT
2013

- - - Eklendi - - -

Neyse hocam seni 1 saatir deliye çevirdim valla hakkını helal et haydi iyi geceler üstad

sahin_811

sahin_811

Üye
olmuş hocam hadi hayırlı olsun.

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
öncelikle ikiniz içinde yeni rütbeniz hayırlı olsun arkadaşlar , şahin kardeş sana bir şey soracagım sen teli pc ye bağladığında telin hem dahili hafızasını hem hafıza kartını görmüyor musun ? biz görüyoruz root explorer ile işimiz olmuyor direk o kernel dosyasını dahili hafızaya atabiliyoruz !

- - - Eklendi - - -

• Beğen
Tepkiler: sahin_811
sahin_811

sahin_811

Üye
öncelikle ikiniz içinde yeni rütbeniz hayırlı olsun arkadaşlar , şahin kardeş sana bir şey soracagım sen teli pc ye bağladığında telin hem dahili hafızasını hem hafıza kartını görmüyor musun ? biz görüyoruz root explorer ile işimiz olmuyor direk o kernel dosyasını dahili hafızaya atabiliyoruz !

Teşekkürederim hocam benim için rütbenin fazla bi önemi yok ama olsun :) Pc ye usb ile bağladığımda dahili hafızayı ve hafıza kartını görüyor hocam ama ben usb bellek ile dahili hafızanın yerini değiştirdikten sonra hiç bakmadım kernel nereye gidiyor diye şimdi baktım usb ilede gözüküyormuş sdcartın içindeymiş hocam :)

eylence

Üye
Selam. Ben yeni bir S ADVANCE aldım. Buna jelly bean yüklemek istiyrum. Şu root dediğimiz şeyi neden yapıyoruz ne gerek var root atmaya. Sadece root a kadar anlatılanları yapmamız yeterli değil mi

Galaxy S GT-I9070 için 4.1.2 jelly bean güncellemesi rusya için yayınlanmış isteyenler deneyebilir.

İ9070 ADVANCE İÇİN JELLY BEAN 4.1.2 YAZILIM YÜKLEME VE ROOT

Kies yüklü olmasında fayda var ve cihazınızı görüyorsa sorun yok demek çünkü data kablosunun driver leri pc de yüklü olmalı yoksa odin1.85 tanımaz

İlk önce cihazdaki tüm oyun ve uygulamaları kaldıralım çünkü 2.3.6 da çalışan bazı oyun ve uygulamaları 4.1.2 desteklemiyor ya da tam tersi o yüzden benden tavsiye temiz bir yazılım atalım

Dahili hafızayı biçimlendirin(önemli resimleriniz vs varsa alın) sonra usb hata ayıklamayı
Ve sahte konumlara izin verin (aktif edin ) ve teli kapatın sim kart ve hafıza kartınızı çıkartın(hafıza kartınızı da biçimlendirmenizde fayda var)

MENÜ TUŞU+SES AÇMA+POWER TUŞU ile recovery modunu alalım

Çıkan menüden ses kısma ve açma tuşlarını kullanarak önce en alt sıralarda bulunan wipe data ve cache kalıntı dosyalarını home tuşu ile silelim

Sonra en üste (reboot system now )yazan yere basın cihaz reset atsın

Şimdi teli kapayın pilide çıkarıp takın ve dowlond modunu alacağız

SES KISMA+MENÜ TUŞU(ortada bulunan)+power ile , karşınıza çıkan ekranda ses açma tuşuna basarsanız dowlond modu gelecektir.

odin 1.85 indirin;

Teli pc ye bağlayın ve odin 1.85 i açın sol üst köşede odin sarı renkli yanıyorsa tanımış demektir

sorun yok zaten pc den sağ alt köşede teli bağladığınızda data kablonuzun driverlerinin kurulumuna bakın windows7 orada kuruldu kullanabilirsiniz demesini bekleyin

şimdi odin 1.85 ile pda kısmına basın hakan beyin verdiği rom(jelly bean 4.1.2) dosyasını seçin

şimdi starda basın dört buçuk dakikada işlem bitmiş olacak he bu arada elektrik kesintisi olmamasına dikkat edin laptop ile deneseniz daha iyi olur

ŞİMDİ ROOT NASIL YAPILIR ONU ANLATIYORUM (BU İSTEĞE BAĞLI)

önce eklentiden root dosyasını indirin ama rardan çıkartmayın öylece yani rarlı bir şekilde telin hafıza kartına atın

Şimdi ayarlardan geliştirici seçeneklerinden usb hata ayıklamayı ve bilinmeyen kaynakları aktif edin

Cihazı kapatın ve ses artırma+ power + home tusu ile stock recoverye modunu alalım

Ses açma ve kapama tuşlarını kullanarak ; install update from external(hafıza kartından dosya yükleme) yazan yere power tuşu ile basın

Hafıza kartınızdan rarlı root dosyasını bulun ve yine power tuşu ile seçin

İşlem bitince yine ses açma ve kapama tuşlarını kullanarak en üste .../ gibi yer var geri oluyor power tuşu ile basın

recoveri menüye gelip oradan ; reboot system now(sistemi yeniden başlatma) olan kısma power tuşu ile basın cihazınız rootlu bir şekilde başlasın

Güle güle kullanın hayırlı olsun

not:cihazı kies sorunsuz problemsiz tanır sorun olmaz güncelleme yapabilirsiniz

Konu anlatımı gonuldostu82 adlı üyemize aittir. takıldığınız bir yer olursa onunla irtibata geçerseniz yardımcı olacaktır. Zamanını ayırıp konuyu düzenlediği için kendisine sonsuz teşekkürler..

sahin_811

sahin_811

Üye
Selam. Ben yeni bir S ADVANCE aldım. Buna jelly bean yüklemek istiyrum. Şu root dediğimiz şeyi neden yapıyoruz ne gerek var root atmaya. Sadece root a kadar anlatılanları yapmamız yeterli değil mi

Sadece root a kadar yapabilirsin sorun olmaz root için gelişmiş kullanıcı olman gerekiyor hocam sen rom at yeter root la kafanı karıştırma bence.

eylence

Üye
Root nedir peki? ne işe yarar kısaca acıkmanız mümkün mü?

sahin_811

sahin_811

Üye
  • Beğen
Tepkiler: eylence
gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
Root nedir peki? ne işe yarar kısaca acıkmanız mümkün mü?

hocam siz yüklemeyi düşünüyorsanız bir uyarıda bulunayım bak bu p modeli için değildir nfc özelikli değil demi telefonun normal i9070 advance için bu yazılım ayrıca bu yazılım yenilendi bunu yükleme xxlq4 olanı yükle

• Beğen

SonerDemirel

Üye
hocam odin de anlatıgınız gibi herşeyi yaptık dan sonra start a basıyorum ve ''parametre hatalı'' uyarısı çıkıyor. telefonu reboot lamak şartmı ???

eylence

Üye
Hocam zaten bir türlü indirmedi ya hotfile den. İki gündür uğraşıyorum zaman aşımı verip duruyor. gonuldostu82 hocam bana yeni sürüm için link vermeniz mümkün müdür. Yada size ftp adresimin şifresini vereyim oraya atın burda da o linkle yayınlansın size de uyarsa
Aşağıda benim telefonuma ilişkin bilgiler verdim. Normal advance diye biliyorum öyle sattılar :)

- - - Eklendi - - -

Yeni üye sınıfında olduğum için link vermeme izin vermedi :)
Android sürüm 2.3.6
model numarası GT I9070

- - - Eklendi - - -

Linki buldum şimdi bende hotfile 'den /dl/193240094/4c07575/I9070XXLQ4_I9070SERLQ4_SER.zip.html
Ama dediğim gibi hep zaman aşımı hatası veriyor bir inmedi dosya

- - - Eklendi - - -

Ve alternatif link de buldum bu konun yöneticisi olan arkadaşlar linki güncelleyebilirler mi acaba Aşağıdaki linkten sürüm indiriebilir.
http : //d-h.st/sMK

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
Hocam zaten bir türlü indirmedi ya hotfile den. İki gündür uğraşıyorum zaman aşımı verip duruyor. gonuldostu82 hocam bana yeni sürüm için link vermeniz mümkün müdür. Yada size ftp adresimin şifresini vereyim oraya atın burda da o linkle yayınlansın size de uyarsa
Aşağıda benim telefonuma ilişkin bilgiler verdim. Normal advance diye biliyorum öyle sattılar :)

- - - Eklendi - - -

Yeni üye sınıfında olduğum için link vermeme izin vermedi :)
Android sürüm 2.3.6
model numarası GT I9070

- - - Eklendi - - -

Linki buldum şimdi bende hotfile 'den /dl/193240094/4c07575/I9070XXLQ4_I9070SERLQ4_SER.zip.html
Ama dediğim gibi hep zaman aşımı hatası veriyor bir inmedi dosya

- - - Eklendi - - -

Ve alternatif link de buldum bu konun yöneticisi olan arkadaşlar linki güncelleyebilirler mi acaba Aşağıdaki linkten sürüm indiriebilir.
http : //d-h.st/sMK

hocam en sağlam link hotfile modemi kapat tekrar aç düzelir tamam sendeki normal advance olması lazım yükleye bilirsin çünkü nfc li olanlar i9070p diye geçiyor her ihtimale karşı yine de rom sürümü internetten bak

• Beğen

eylence

Üye
Hocam benim verdiğim linkde gayet sağlam çalışıyor. üstelik türkçe dil seçeneğide mevcutmuş bu pakette. Bilgi veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık.

- - - Eklendi - - -

Ancak kies artık telefonumu görmüyor neden olabilir ?

gök-türk

Üye
Arkadaşlar az önce 12.02.2013 saat 15.47 de samsung müşteri hizmetlerini aradım ve malesef Türkiyedeki cihazla jelly bin güncellemesi gelmeyecek dediler. Şimdilik bu şekilde bir beklentiniz olmasın diyorlar. Yurtdışı cihazlar ile Tr deki cihazların anakartları farklı olduğu için aynı güncellemeler uyumsuzdur deniyor. Bilgilerinize.

Bu arada daha kolay bir güncelleme buldum.ingilizcesi iyi olan bir arkadaş bizim için anlatırsa çok faydalı olacaktır.

[h=1]Update Galaxy S Advance I9070 Using Android Jellybean 4.1 Suppressed ROM Firmware[/h] January 21, 2013 by
An XDA developer, achyut released a custom firmware namely, Suppressed ROM to bring Android Jelly Bean 4.1 update to Samsung Galaxy S Advance I9070. There you are smiling now after reading the lines, yes from now you can stop worrying whether your handset will have a chance to taste the sweetness of Google latest mobile OS, because there is no indication that Samsung will roll the Jelly Bean update to Galaxy S Advance I9070.
But in order to install this custom ROM firmware you need to firstly have a rooted handset, therefore check whether yours is rooted or not using application.
And afterward to the regular requirements like

• .
  • by going to Settings > Applications > Development > USB debugging.
  • Your device has at least minimum of 50% device battery power.
How to update Galaxy S Advance I9070 using Android Jellybean 4.1 Suppressed ROM Firmware:

• Download the to your PC. Once the file is downloaded you need to connect your handset to your computer using USB cable. Then put the zip file within your smartphone.
  • Now download “ROM Manager” app from Play Store, . Now disconnect your smartphone from your computer, to enter the recovery mode. Use the ROM Manager app to enter Recovery Mode, or simply press on Volume UP Key + Home button (middle button), hold them together turn ON the smartphone.
  • Once your smartphone in the Recovery Mode, choose“Wipe data/factory reset” and “Wipe Cache partition”.
  • If you failed entering the recovery mode, instead your phone boot in normal mode, then repeat the process of entering recovery mode.
Finish! Congratulation you have managed to update Galaxy S Advance I9070 using Jellybean 4.1 Suppressed ROM Firmware

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
Arkadaşlar az önce 12.02.2013 saat 15.47 de samsung müşteri hizmetlerini aradım ve malesef Türkiyedeki cihazla jelly bin güncellemesi gelmeyecek dediler. Şimdilik bu şekilde bir beklentiniz olmasın diyorlar. Yurtdışı cihazlar ile Tr deki cihazların anakartları farklı olduğu için aynı güncellemeler uyumsuzdur deniyor. Bilgilerinize.

Bu arada daha kolay bir güncelleme buldum.ingilizcesi iyi olan bir arkadaş bizim için anlatırsa çok faydalı olacaktır.

Update Galaxy S Advance I9070 Using Android Jellybean 4.1 Suppressed ROM Firmware

January 21, 2013 by
An XDA developer, achyut released a custom firmware namely, Suppressed ROM to bring Android Jelly Bean 4.1 update to Samsung Galaxy S Advance I9070. There you are smiling now after reading the lines, yes from now you can stop worrying whether your handset will have a chance to taste the sweetness of Google latest mobile OS, because there is no indication that Samsung will roll the Jelly Bean update to Galaxy S Advance I9070.
But in order to install this custom ROM firmware you need to firstly have a rooted handset, therefore check whether yours is rooted or not using application.
And afterward to the regular requirements like

• .
  • by going to Settings > Applications > Development > USB debugging.
  • Your device has at least minimum of 50% device battery power.
How to update Galaxy S Advance I9070 using Android Jellybean 4.1 Suppressed ROM Firmware:

• Download the to your PC. Once the file is downloaded you need to connect your handset to your computer using USB cable. Then put the zip file within your smartphone.
  • Now download “ROM Manager” app from Play Store, . Now disconnect your smartphone from your computer, to enter the recovery mode. Use the ROM Manager app to enter Recovery Mode, or simply press on Volume UP Key + Home button (middle button), hold them together turn ON the smartphone.
  • Once your smartphone in the Recovery Mode, choose“Wipe data/factory reset” and “Wipe Cache partition”.
  • If you failed entering the recovery mode, instead your phone boot in normal mode, then repeat the process of entering recovery mode.
Finish! Congratulation you have managed to update Galaxy S Advance I9070 using Jellybean 4.1 Suppressed ROM Firmware

hımm ilginç bilgilendirme yaptığın için teşekkürler çok garip geldi hiç öyle şey olur mu ya ! gerçi benim cihaz yurtdışı türkiyeye ait resmi bu cihazı kullanan varsa ve bu yazılımı yüklediyse bizi bilgilendirsin biz de konu hakkında değişiklikler ve uyuraları yapalım

- - - Eklendi - - -

Hocam benim verdiğim linkde gayet sağlam çalışıyor. üstelik türkçe dil seçeneğide mevcutmuş bu pakette. Bilgi veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Emeğinize sağlık.

- - - Eklendi - - -

Ancak kies artık telefonumu görmüyor neden olabilir ?

evet malesef aynı sorun bende de oldu kies sildim tekrar kurdum düzeldi :)

• Beğen

gök-türk

Üye
VAlla bende şaşırdım ama ne yaparsınız.
Verilen cevap mantıksız öyle olsa odinle yazılım atılamazdı atılıyor demekki o uyumsuzluk sallama.
Önemli olan TR Jelly yok.

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
VAlla bende şaşırdım ama ne yaparsınız.
Verilen cevap mantıksız öyle olsa odinle yazılım atılamazdı atılıyor demekki o uyumsuzluk sallama.
Önemli olan TR Jelly yok.

şimdi bende portekiz e ait yazılım vardı vjld1 diye onun üstüne türkiye ye ait xxld1 i yükledim şimdi de jelly bean a geçtim allah a şükür hiç problem yaşamadım

Üst Alt