i3 ve i5 farkı bu kadar çok mu?

Sponsorlu Bağlantılar

qLaMoR

qLaMoR

Üye
    Konu Sahibi
i3 ve i5 farkı bu kadar çok mu?
merhaba ben youtubede videolar çekiyorum arkadaşım 3 gb ram i5 işlemci ve aynı ekran ekran kartı Nvdia 635m 1 gb 128 bit

benim ise 4 gb ram i3 işlemci ve aynı ekran kartı Nvdia 635m 1 gb 128 bit adam akıcı videolar çekerken bense kasmadan dolayı daha yavaş olayların olduğu videolar çekmek zorunda kalıyorum 1000 lira para verdim bilgisayara neden böyle bir dert yaşıyorum çıldırmamak elde değil bi 3. nesil ile 5. nesil arası bu kadarmı kötü olur biriniz konuya açıklık getirsin ...

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Video çekiyorum derken kardeşim. Video mu izliyorsun çekip bırakıyor musun?

qLaMoR

qLaMoR

Üye
    Konu Sahibi
video çekip youtube kanalıma atıyorum

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Şimdi kardeşim aynı hızlara sahip i3 ve i5 arasında iki katı hız farkı var ama senin bu yükleme hızı ona bağlı değil internete bağlıdır. Büyük ihtimalle senin upload hızın düşüktür. Ya arkadaş senden daha hızlı internet kullanıyor ya da senin internet akk yüzünden 3mbs ye düşmüştür.

qLaMoR

qLaMoR

Üye
    Konu Sahibi
hayır anlatamadım galiba vide çekerken diyorum video çekiyoruz onda sorun olmuyo bende oluyo.

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Video kaydını alırken mi?

qLaMoR

qLaMoR

Üye
    Konu Sahibi
evet video kaydı alırken

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Tamam kardeşim video nun çözünürlüğü yüksek olduğu için senin tek çekirdekli işlemcin kasıyor yani saniyedeki veri aktarım hızı düşük kalıyor. Mecburen ya çözünürlüğü azaltacaksın ya da buna katlanacaksın. i5 2.6 işlemci i3 2.6 işlemciden 2 kat daha hızlıdır kardeşim.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Tamam kardeşim video nun çözünürlüğü yüksek olduğu için senin tek çekirdekli işlemcin kasıyor yani saniyedeki veri aktarım hızı düşük kalıyor. Mecburen ya çözünürlüğü azaltacaksın ya da buna katlanacaksın. i5 2.6 işlemci i3 2.6 işlemciden 2 kat daha hızlıdır kardeşim.
yanlış bilgi vermeyin.
i3 tek çekirdek değil

mobil CPU'larda i3 ve i5 lerin farkı i5 lerde Turbo olmasıdır.
i3 ve i5 iki işlemci aileside 2 cores 4 threads işlemcilerdir.
base frekansları aynı sınıf için aynıdır.

i3-4100m ve i5-4200m base frekansları 2.5ghz olan ama
i5 in turbo ile 1 çekirdek bazında 3.1ghz
2 çekirdek bazında 3.0ghz de çalışabilen işlemcidir.
farkları budur.
2 katı falanda fark yok. aradaki fark %20 civarı

arkadaşın ne dediğini anlamadım
video çekerken ne demek neyin çekmesi bu napıyosunuz ?

• Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo ve Serhan

Üst Alt