Tam 4 gündür bu bela ile uğraşıyorum "3194"
Binlerce konu açılmış, sorular yorumlar, olurdu olmazdılar derken de konular çarşamba pazarına dönmüş. 50 - 100 - 200 sayfa olmuş. hepsini okumaya kalksanız başta ne yazdığını unutuyorsunuz. Tam bir curcuna zaten konular.
Herneyse, iPhone4 16GB FU (4.3) cihaz 4 gün önce sürekli restart yapmaya başladı. Jailbreak falan da yapmadan kullanıyordum, cihaz her 2-3 dakikada bir kapanıp açılır oldu. Forumlarda oku oku derken 4.3.3 yükleyip düzeltenlerin olduğunu okudum. Peki dedim yükseltelim bakalım ne olacak. 4.3.3 ü indirdim anlatıldığı gibi shift+ restore ile yükleyim dedim. Bir hata "3194"...
Sonra başladım nedir bu 3194 hatası? Yüzlerce sayfa okudum yine hepsi birbirinin aynısı olan. Herkes hosts dosyası nasıl editlenir anlatıyor. Aynen yapıyorum, yine sonuç alamıyorum. 3194 le kardeş olduk biz iyiden iyiye...
Sonra bir yerde custom firmware yükleyin denildi, tabi bu arada iReb, TinyUmbrella, iFaith, custom firmwareler derken ne söyleniyorsa harfiyen yapıyor sürekli birşeyler indiriyorum. Sonra custom firmware denedim. Yine "3194"
Oynatmaya az kalmıştı ki sanırım bir konunun 255. sayfasını falan okurken bir satır yazı dikkatimi çekti.
" Yüklemek istediğiniz sürüme ait SHSH kaydınız yok ise 3194 hatası alırsınız"
Tüm forumlarda SHSH kaydı anlatımları, eski sürümlere geri dönmek için anlatıldığından ben ve benim gibi birçok kişi bu SHSH kaydını yalnızca eski sürüme dönüş için gerekiyor sanıyor. Kimse yükseltmek için gerekebileceğini düşünmüyor.
Kullanmakta olduğunuz, mesela; 4.3'ten şuan için en güncel sürüm olan 4.3.5 hariç aradaki diğer sürümlere (yani 4.3'ten 4.3.1, 4.3.2, 4.3.3 ve 4.3.4'e) yükseltmeniz için de o sürüme ait SHSH kaydınız olması gerekiyor. Ben çok uğraştım, umarım okuyup siz benim kadar stres yaşamazsınız.
Selamlar...