Hürriyet Gazetesi'nin Son Bölücülük Vukuatı!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
Hürriyet Gazetesi'nin Son Bölücülük Vukuatı!!!
Arkadaşlar uzun süredir dikkat ediyorum Hürriyet gazetesi bilinçli olarak Türkiyemizi bölünmüş olarak gösteren haritalar yayınlıyor. Hadi 1 kere hata yaptınız ama böyle bir gazetenin,böyle bir markanın ikinci hata şansı olamaz. Bunun bilinçli yapıldığını iddia ediyorum buyrun alttaki haberlere bakaın siz de gerçeği görün:
1)Hürriyet Gazetesinin İlk BÖLÜCÜ haritası :@(Bunu televizyonlardan hatırlarsınız)

Skandal oyun Türkiye'yi bölmüş !
Türkiye’yi parçalanmış gösteren çok harita skandalı oldu ama en tehlikelisi bu !
30 Mart 2007 10:10

Türkiye’yi bölünmüş gösteren pek çok harita skandalını duydunuz ama hiç biri bu kadar tehlikeli olmadı. Çünkü bir çocuk oyununda Türkiye’nin sınırları değiştirildi. İşin daha da vahim ve acı olan tarafı ise bu bilgisayar oyunu yerli bir yayın kuruluşu tarafından promosyon yapılarak

Kanal A haber merkezi bu korkunç skandalı ortaya çıkaran ekip oldu. Muhabir Akif Sorgulu ve kameraman Mehmet Levet'in imzasını taşıyan haberin içeriği bir bilgisayar oyunu… Kanal A ekranlarından sonra ilk kez haber7.com da yayınlanan habere konu olan oyunun kahramanı ise herkesin yakından tanıdığı Hügo.

Hügo, her zaman olduğu gibi diyar diyar dolaşıp verilen görevleri yerine getiriyor Hügo. Endonezya, Kanada, Çin Hindistan… Hügo ile macerayı paylaşmak için o ülkenin haritasına tıklamak yeterli.

Ancak söz konusu maceranın adresi Türkiye olunca oyun tam bir skandala dönüşüyor. Çünkü Türkiye’nin neredeyse yarısı haritada gösterilmiyor.

SKANDAL OYUNDA TÜRKİYE’NİN YARISI YOK

Oyunun orijinal adı The Magic Journey yani Türkçe karşılığı ile Sihirli Yolculuk. Yabancı bir firma tarafından hazırlanan bu skandal oyunun yüz binlerce kişiye dağıtımını ise Hürriyet oyun kulübü yaptı. Ama bakının oyunun içinde psikolojik savaş harikası ne oyunlar vardı:

Oyunda yer alan bütün ülkelerin sınırları fosforlu yeşille öne çıkarılıyor ama Türkiye’de durum değişiyor. Sinop’tan Hataya kadar uzanan çizginin doğusu gösterilmiyor.

ÇOCUKLARA BÖLÜNMÜŞ BİR TÜRKİYE ÖĞRETİLİYOR

Yani haritaya dokunanlar Türkiye’yi bu sınırlardan ibaret algılıyor. Üstelik bu oyun daha ülke sınırlarını yeni yeni öğrenen çocukların ilgi odağı.

HÜRRİYET PROMOSYON OLARAK DAĞITTI

Çocuklara ülkeleri, kültürlerini tanıtarak coğrafi bilgiler veren bir oyun olarak görülen CD, Hürriyet Oyun kulübü tarafından dağıtıldı, altında Hugo sihirli Yolculuk, oyna ve öğren yazılı oyun CD’si on binlerce çocuğa ulaştı.

Çocuklara oyunun içinde bazı ülkeleri tanıtıcı bilgi de veriliyor. Türkiye ise Fes takan insanların ülkesi olarak tanıtılıyor.

Pek çok kez yabancı ülkeler Türkiye’yi bölünmüş haritalarla gösterdiler. Fakat bu olayı diğerlerinden ayıran acı bir gerçek var.

O da bu oyunun Hürriyet tarafından promosyon ürünü olarak dağıtılması ve on binlerce çocuğa ulaştırılması. Hem de hiçbir denetim yapılmadan.

SKANDAL OYUN UZMANLARI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Skandal oyun uzmanları ise dehşete düşürdü. Uzmanlara göre; Türkiye’yi bölünmüş gösteren ve Hürriyet oyun kulübünce promosyon olarak dağıtılan oyundaki harita önce kafa karıştıracak ardından çocukların dünyasında meşruluk kazanacak.

2.)Bu da Hürriyet Gazetesi'nin ikinci BÖLÜCÜ haritası:@

Hürriyet gazetesi salı günleri spor eki veriyor.
Spor ekinin Avrupa sayfasında bir harita kullanılmıştı. Harita Avrupa ülkelerini bayrakları ile gösteriyordu.
Türkiye bölümü nasıldı dersiniz?
Tıpkı Türkiye'yi bölünmüş gösteren o meşhur haritalar gibi... Türkiye'nin güneydoğusu uçurulmuş, ortaya bakın nasıl bir Türkiye çıkmış...
Bir ulkeyi bölmek ve yok etmek icin dış güçlerin yaptıgı propagandaları anladıkta bu da neyin nesi oluyor !
Boyle bi haber neden tv ve basında konu edilmedi ....
Noluyoruz ... !!!

ŞİMDİ SORUYORUM SİZLERE 'HÜRRİYET HÜRRİYETTİR' DİYEN VE 'TRENLERİYLE ŞOV YAPAN' BİR GAZETENİN AMACI NE OLABİLİR 'HÜRRİYET' Mİİ? PEKİ AMA KİME 'HÜRRİYET' ????

Bu konuyu açmamın amacı sizlere içimizde yaşayan; Hürriyet,Cumhuriyet gibi değerleri kullanarak halkı birbirine düşman eden ve milletimizin kuyusunu kazan hainleri göstermek.
Lütfen bundan sonra hürriyet(!) gazetesi almayın,alanları uyarın..!!!

Calaissien

Üye
ilk bölümü okuduuğumda ne var bunda ingiltereninde 3 te 1 i gösterilmiş diyecektim ama ikinci haberi görünce şok oldum

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
ilk bölümü okuduuğumda ne var bunda ingiltereninde 3 te 1 i gösterilmiş diyecektim ama ikinci haberi görünce şok oldum

Dostum beni başka ülkeler ilgilendirmez. Bir Türk gazetesi, Türkiyeyi bölünmüş gösteremez. Eğer baskıda hata varsa, o gazeteyi ya da hatalı olan eki o hafta satışa çıkarmaz ve "baskıda şöyle şöyle bir hata olmuştur. Milletimizden özür dileriz ama prensiplerimiz gereği bu eki bu hatayla satışa çıkarmayacağız" gibi bir duyuru yapabilirdi. Ama bırak hatadan önceki duyuruyu, hatadan sonra bir özür bile dilememişlerse ben bunda ART NİYET ararım.

Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
böyle alçaklığı nasıl yapıyorlar vatana ihanet ediyorlar

mAd_girL

mAd_girL

Üye
hürriyet hürriyettir işte :kotu::kotu::kotu::kotu:

Anıl Umut

Emekli Yönetici
bu gazeteye bugüne kadar para vermedim verip almamda
bu ne biçim bir anlayıştır arkadaş ya sen türk gazetesisin nasıl ülkeni bu şekilde haritalandırırsın aklım almıyor doğrusu bunlar derin mevzular

Yasminozz

Yasminozz

Üye
oldum olası hürriyet gazetesi almam okumam ve alcağımıda hiç sanmıyorum....

mavis45

mavis45

Üye
hugo çok sevilen bir program adamlar işlerini biliyorlar böyle şey mi olur ya türkiye bir bütündür ve hep öyle kalacak allahın izniyle

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Dostum beni başka ülkeler ilgilendirmez. Bir Türk gazetesi, Türkiyeyi bölünmüş gösteremez. Eğer baskı da hata varsa, o gazeteyi ya da hatalı olan eki o hafta satışa çıkarmaz ve "baskıda şöyle şöyle bir hata olmuştur. Milletimizden özür dileriz ama prensiplerimiz gereği bu eki bu hatayla satışa çıkarmayacağı" gibi bir duyuru yapabilirdi. Ama bırak hatadan önceki duyuruyu, hatadan sonra bir özür bile dilememişlerse ben bunda ART NİYET ararım.

Spor ekindeki hataya ilişkin bir kamuoyu duyurusu yayınlamışlardı, ama sonuncusunu bilmem.

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
Spor ekindeki hataya ilişkin bir kamuoyu duyurusu yayınlamışlardı, ama sonuncusunu bilmem.
Demekki yaptıkları duyuru,yaptıkları hata(!) kadar amacına ulaşmamış.Kimsenin haberi yok.

cLuBBeRzAn-CoCo

Üye
türkiyede adam gibi 1(bir) gazateyi biliyorum CUMHURİYET

mAd_girL

mAd_girL

Üye
shadow emin misin :)

nurikaratas

nurikaratas

Üye
milleti bozmaya çocuklardan başlıyorlar...

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Aslında forumumuzun internet ortamında yayını ile bir gazetenin yurt genelinde yayını büyük benzerlikler taşır!

Forumda kaç üye var? Toplam 300.000lerde mi?(Farketmez!)
Her üyenin attığı mesaj önce yönetime gitse denetlense sonra yayınlansa? Mümkün değil!
Demek ki üyelere konu açmak ve mesaj yazmak konusunda yetki verilmeli! Aynen çok çeşitli üretim safhalarından geçen gazetede yer alan haberlerde olduğu gibi. Bir adam alırsın gazeteye, haber yap dersin şu köşede! Adamın attığı her adımı denetleyemezsin! Hata yapabilir mi bu adam? Yapabilir...

Maxicep'te önceden oynamadığım bir oyunu paylaşsam! (Ki her paylaşılan oyun ve program site yönetimindeki kimselerce indirilip, didik didik edilip içinde bölücülük unsuru var mı diye taranmıyor sanırım :D) Hugo olsun mesela!.. İçinde de Türkiye haritası -nedendir bilinmez (çünkü İngiltere haritası daha komik bir bölünme yaşamış, grafikle ilgili bir problem olabilir) - bölük gösterilse... Sonra bu oyunu indirse binlerce bebe, oynasa...

Ben bir siteden alıntı yaptığım (çok alakasız bir konu için) harita eklesem mesela açtığım bir konuma... Ve dikkatsizlik sebebiyle o harita bazı kendini bilmezlerin uydurduğu bölük haritalardan biri olsa...

Siz Negative'nin boğazına sarılıp bölücülük yapıyorsun sen mi diyeceksiniz? Maxicep'i de vatan haini site mi ilan edeceksiniz?

Eğer o konular için site yönetimi yoğun protestolarla karşılaşmasına rağmen özür dilemezse, o zaman tartışırsınız bunu... (Hürriyet, şikayet et butonuna basılıp haberdar edildikten sonra gazete yönetimince duyuru yapıldı! Duymamak sizin probleminiz, noel baba değil bu adamlar kapı kapı gezsin).

Hürriyet (ya da maxicep) alanlarındaki en büyük hizmet sağlayıcılarından biri! Amaçları da geniş kitlelere hitap edebilmek! Söyler misiniz bana hangi aklı başında yayın organı sahibi Türkiye'de bölücülük propogandası yaparak büyük kitlelere ulaşmaya çalışır?! Bir avuç bölücü bozuntusu var, hangi geniş kitle?!

Hürriyeti beğenmezsiniz o ayrı konu, ben de bayılmıyorum, babamın gazetesi değil!.. Ama böyle isabetsiz suçlamalar yersiz yorumlara neden oluyor!

baronofnights

baronofnights

Üye
türkiyede adam gibi 1(bir) gazateyi biliyorum CUMHURİYET

o gazetede dursun karatasın isimli cani teröristin tesekkur ve tazıye ılanını yayınlayan tek gazeteydı ..

--------------- Ekleme ---------------

bundan sonra hurriyet gazetesını asla okumam ve cevremdekılere okumaması için baskı yapacam serefsız bunlar..ınsanız dıye ortalıkta dolaşan vatan hainleri hem burdan ekmek yıyorlar hem ekmek yedıkleri sofranın ustune s.çyorlar

_KadirşinaS_

Üye
    Konu Sahibi
Aslında forumumuzun internet ortamında yayını ile bir gazetenin yurt genelinde yayını büyük benzerlikler taşır!

Forumda kaç üye var? Toplam 300.000lerde mi?(Farketmez!)
Her üyenin attığı mesaj önce yönetime gitse denetlense sonra yayınlansa? Mümkün değil!
Demek ki üyelere konu açmak ve mesaj yazmak konusunda yetki verilmeli! Aynen çok çeşitli üretim safhalarından geçen gazetede yer alan haberlerde olduğu gibi. Bir adam alırsın gazeteye, haber yap dersin şu köşede! Adamın attığı her adımı denetleyemezsin! Hata yapabilir mi bu adam? Yapabilir...

Maxicep'te önceden oynamadığım bir oyunu paylaşsam! (Ki her paylaşılan oyun ve program site yönetimindeki kimselerce indirilip, didik didik edilip içinde bölücülük unsuru var mı diye taranmıyor sanırım :D) Hugo olsun mesela!.. İçinde de Türkiye haritası -nedendir bilinmez (çünkü İngiltere haritası daha komik bir bölünme yaşamış, grafikle ilgili bir problem olabilir) - bölük gösterilse... Sonra bu oyunu indirse binlerce bebe, oynasa...

Ben bir siteden alıntı yaptığım (çok alakasız bir konu için) harita eklesem mesela açtığım bir konuma... Ve dikkatsizlik sebebiyle o harita bazı kendini bilmezlerin uydurduğu bölük haritalardan biri olsa...

Siz Negative'nin boğazına sarılıp bölücülük yapıyorsun sen mi diyeceksiniz? Maxicep'i de vatan haini site mi ilan edeceksiniz?

Eğer o konular için site yönetimi yoğun protestolarla karşılaşmasına rağmen özür dilemezse, o zaman tartışırsınız bunu... (Hürriyet, şikayet et butonuna basılıp haberdar edildikten sonra gazete yönetimince duyuru yapıldı! Duymamak sizin probleminiz, noel baba değil bu adamlar kapı kapı gezsin).

Hürriyet (ya da maxicep) alanlarındaki en büyük hizmet sağlayıcılarından biri! Amaçları da geniş kitlelere hitap edebilmek! Söyler misiniz bana hangi aklı başında yayın organı sahibi Türkiye'de bölücülük propogandası yaparak büyük kitlelere ulaşmaya çalışır?! Bir avuç bölücü bozuntusu var, hangi geniş kitle?!

Hürriyeti beğenmezsiniz o ayrı konu, ben de bayılmıyorum, babamın gazetesi değil!.. Ama böyle isabetsiz suçlamalar yersiz yorumlara neden oluyor!

Bak güzel kardeşim. Yorumların çok mantıklı ama eksik olan bir şey var. Bu ülkede hatırı sayılır 5-6 gazete var. Bunlardan tarihi açıdan en eski ve köklü diye geçinenlerden biri de Hürriyet. Bunu yerel bir gazete yapsa hata derim, ama madem büyük gazete, madem milyonlara hitap ediyor o zaman o sorumluluğu taşıyacak. O oyundak i grafik hatası dahi olsa, o gazetenin dağıtmaması lazım. Ya da baskıda hata olmuş olsa bile son bir kez hiç mi kontrol edilmez?

İyi niyetini anlıyorum. Yargısız infaz yapmayalım diyorsun, ama kusura bakma da hakediyorlar.:oke:

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Bak güzel kardeşim. Yorumların çok mantıklı ama eksik olan bir şey var. Bu ülkede hatırı sayılır 5-6 gazete var. Bunlardan tarihi açıdan en eski ve köklü diye geçinenlerden biri de Hürriyet. Bunu yerel bir gazete yapsa hata derim, ama madem büyük gazete, madem milyonlara hitap ediyor o zaman o sorumluluğu taşıyacak. O oyundak i grafik hatası dahi olsa, o gazetenin dağıtmaması lazım. Ya da baskıda hata olmuş olsa bile son bir kez hiç mi kontrol edilmez?

İyi niyetini anlıyorum. Yargısız infaz yapmayalım diyorsun, ama kusura bakma da hakediyorlar.:oke:

Çok haklı bir şekilde bir mal veya hizmet aldığımızda bunun mükemmel olmasını bekleriz! Hele ki bu mal veya hizmet muhtarın oğlu hasandan değil de Türkiye'de alanındaki en büyük şirketlerden birinden çıkarsa... Zira bu hizmetin alanlarında profesyonelleşmiş, yaptıkları işin bilincinde ve sorumluluğunda olan kişilerin elindeki süreçlerden geçerek önümüze geldiğini düşünürüz -haklı olarak-! Bu nedenle yapılan hataya -özellikle de içimizdeki milliyetçi, vatanına sahip çıkan tarafımıza saygısızlık yapılmış olmasından ötürü- siz de haklı olarak ateş püskürüyorsunuz. Burda bir sorun yok! Benim tartışmaya açtığım nokta yapılan hatanın yorumlanışında :)

Çok yakın bir tanıdığım, ülkenin en büyük birkaç gazetesinden birinde editörlük ve yazarlık yapıyor. Bu nedenle değindiğiniz bu tip hataların nasıl gerçekleştiğini birinci ağızdan duyuyorum! Daha pazar günü evinde bu tip bir konuyu konuşmuştuk:

Bu gazetelerin internet haberlerine attığınız her yorum yetkilendirilmiş bir kişi tarafından kontrol edilir, sonra yayınlanır. Zira büyük gazetenin sorumluluğu da büyük, başları yanar orada her önüne gelenin yorumu olursa... Bu yorumları seçen eleyen arkadaş her zamanki gibi binlerce işinin arasında bu işi de hallediyor ama her onaylamadığı mesajdan sonra sayfaya girip "acaba her şeye rağmen silindi mi" diye kontrol etmiyor doğal olarak sil dedi mi silinmesini bekliyor, her gün yaptığı iş... Neden terslik çıksın...

Ama gel gör ki o gün gazetenin bilişim bölümünde sistemleri kontrol eden başka bir arkadaş basit bir yeniden yapılandırma sonrası filtrelenen mesajlar değil tüm mesajlar kutusunu tikliyor... Ve tüm mesajlar görünüyor sistemde...

Tanıdığım tesadüfen yorumları bir okuyor ki, Tayyip'e, Baykal'a, generallere ana bacı dümdüz gidiliyor sitede! Ama ne küfürler!.. Biri tespit edip dava açsa yaşanacakları hayal bile edemezsiniz!..

Gazete çok büyük olduğundan iç ilişkideki sorumluluk da fena halde dağılmış oluyor. Nasıl ki polisin belinde silah varsa, istese çekip sizi öldürebilme şansı var, başbakanın korumasının başbakana yumruk atma şansı var, gazetede çalışan da ne yazsa ertesi gün önünüze geliyor :) Birisinin anlık dikkatsizliği çok büyük sorunlara yol açıyor!

Ama gazetenin içinde kim ne yapıyor bizi ilgilendirmez! O gazete bize sunuluyorsa bu isim altında, hata yapmayacaksın arkadaş! Yaparsan sonucuna da katlanırsın!!!

Ama kimse vatan hainliğinden yapmıyor bunu :) Zaten bahsettiğim gibi ülkemde bölücülükten prim sağlanamaz! Hayatını bitirirler adamın!
Ama Aydın Doğan cimri! Adamların üstüne çok iş yüklüyor, yeterli adam almıyor gazeteye :) Sonra da böyle sorunlar çıkıyor...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt