Huawei, Sony ve ZTE en büyük 5 akıllı telefon üreticisi arasında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
Huawei, Sony ve ZTE en büyük 5 akıllı telefon üreticisi arasında
Akıllı telefon pazarında kıyasıya bir mücadele söz konusu. Firmalar ardı ardına yeni modellerini sunarak, pazar paylarını arttırmak için çaba gösteriyorlar. Akıllı telefon segmentinde liderlik Güney Kore kökenliSamsung‘un elinde. Teknoloji devi firma 2012 4. çeyrek sonuçlarına baktığımızda 68 milyon adet akıllı telefon satışı ile uzak ara önde.

Samsung’un hemen arkasından gelen firma ise Steve Jobs gibi bir dehanın elinden çıkan Apple isminde ki firma. Geçtiğimiz günlerde 2012 4. çeyrek sonuçlarını açıklayan firma, akıllı telefon serisi olan iPhonesatışlarının aynı çeyrek için 48 milyon adet olduğunu açıklamıştı.Üçüncü sırada ise Çin kökenli Huawei firmasını görüyoruz. Huawei Kasım-Aralık 2012 döneminde toplam 11 milyon adet akıllı telefonmodeli satışı gerçekleştirmeyi başarmış. Huawei bu başarısı ile ilk kez akıllı telefon pazarında ki ilk 3 firma arasında yer alıyor.Dördüncü ve beşinci sırada ise Sony ve bir başka Çin kökenli üretici ZTE‘ yi görüyoruz. Her iki firma da 9 milyon adet akıllı telefon satışını 2012 son çeyrekte kaydettiler.

Kaynak: Maxicep

MaxipmaN

Üye
almam hiçbirini

fk555897

fk555897

Üye
Bence apple ın satışlarının bu kadar az olması üzücü. Steve Jobs hayatta iken apple iphone en çok tercih edilen ve popüler telefonlardandı.

Türk-X

Türk-X

Üye
    Konu Sahibi
HTC ilk 5 te yok :)

pckobat_78

Üye
Htc benide şaşırttı. Ama şuna dikkat etmek lazım. Samsung her segmentte cihaz üretiyor. Buna rağmen 68 milyon satabilmiş. Ama apple sadece üst segment cihazlar üretiyor ve 48 milyon satmayı başarabilmiş. Kıyaslama yaparken bu noktayada dikkat etmek lazım.
Nokia'nın da olmaması şaşırtıcı :(

Seglopsi

Seglopsi

Üye
lumia'lar, asha'lar yalan olmus o zaman...

yavuzbey07

yavuzbey07

Üye
Vay canına benim Huaweime bak :D LG ve HTCnin olmaması beni şaşırttı

Seglopsi

Seglopsi

Üye
LG bence bu sene patlama yapabilir. eger ki urettigi yeni cihazlari kisa surede g.kore disinda da satsin. optimus g halen gelmedi. misal gerci artik gelmese de olur. optimus g2 de durum ne olacak acaba.

SkyLaBTR

SkyLaBTR

Üye
zte ye şaşırdım ve htc,nokianın olmamasına da şaşırdım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...