Huawei P8 Lite (2017) akıllı telefon Avrupa'da satışa sunuluyor

Sponsorlu Bağlantılar

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Huawei P8 Lite (2017) akıllı telefon Avrupa'da satışa sunuluyor
Geçtiğimiz sene sunduğu modellerle 139 milyon satış rakamına ulaşan ve akıllı telefon pazarında Samsung ve Apple'ın ardından üçüncü sıradaki yerini koruyan Huawei, 2017'de de duyurularına devam ederken, geçtiğimiz günlerde Huawei P8 Lite (2017) adındaki bir modelini gün yüzüne çıkarmıştı. Şaşırtıcı bir biçimde firma, daha önce iki sene önde Huawei P8 Lite ismini bir modelinde kullanırken, tekrar bu ismi kullanma kararı almış.



Huawei P8 Lite (2017), tasarımı ile de dikkat çeken yeni orta seviye akıllı telefon olarak geldi ve gelen bilgilere göre de cihaz İngiltere pazarında satışa çıkmaya hazırlanıyor. 1 Şubat tarihinden itibaren İngiltere'de Vodafone üzerinden Huawei P8 Lite (2017) satın alınabilecek.

Akıllı telefonun önünde Home tuşu yer almıyor ve ekran tuşlarına yer verilmiş. Ayrıca cihazın arkasında sol üst köşede kamera ve LED flaş bulunurken, orta kısımda da parmak izi tarayıcısına yer verilmiş.

Huawei P8 Lite (2017) 5.2" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik IPS LCD ekran içeriyor. Cihazın sistem belleği 3GB ve dahili veri kapasitesi de 16GB olarak belirlenmiş. Ayrıca cihaz Huawei'nin kendi geliştirdiği sekiz çekirdekli işlemciliHiSilicon Kirin 955 yonga setinden güç almakta.

Akıllı telefon Google Android 7.0 Nougatmobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor. 16MP arka kamera içeren ve 8MP ön kamera ile sunulan akıllı telefonun bataryası ise 3.000mAh olarak belirlenmiş.
 


Üst Alt