Huawei, 2015'de 100 milyon akıllı telefon sattı

Sponsorlu Bağlantılar

Emre

Üye
    Konu Sahibi
Huawei, 2015'de 100 milyon akıllı telefon sattı
Huawei için 2015, akıllı telefon pazarı açısından oldukça iyi bir sene olarak görünüyor…


Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden olan Huawei, bu sene yepyeni modeller sunarken, dünya genelinde bir çok ülkede de tercih ediliyor ve satış rakamları ile de firma dünya devleri arasında yer aldığını gösteriyor.



Huawei’nin Weibo hesabı üzerinden gelen bir bilgiye göre 2015’de firma 100 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş ve bu rakam ile de Huawei’nin 2015’de Samsung ve Apple’ın ardından dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olduğu söyleyebiliriz.

Huawei kısa bir süre önce Mate 8 adındaki yeni önemli bir modelini duyurmuştu. Bu akıllı telefon Çin’de satışa çıkarken, 2016 ile birlikte de ABD ve diğer bir çok ülkede büyük ilgi görmesi bekleniyor. Huawei CES 2016 ile ABD’ye çıkartma yapacak ve ilk planda da Huawei Mate 8 ve Honor 5X’in bu pazarda raflardaki yerini alması bekleniyor.

Huawei sadece kendi modellerini sunmazken, ayrıca Google’ın Nexus 6P modelinin de üretimini üstlenmişti. Bu cihazın ardından 2016’da da yine bir Nexus akıllı telefonun Huawei üzerinden gelebileceği iddia ediliyor.

Bir başka Çinli üretici Xiaomi ise sizlere haberini de verdiğimiz üzere 73 milyon akıllı telefon satışı 2015’de gerçekleştirirken, sene başlarında belirttiği 80-100 milyon hedefinden biraz daha düşük olarak karşımıza geliyor.
 
yeumyang

yeumyang

Moderator
Tasarım olarak güzel cihazları var iyi satış yapmış
 


Üst Alt