Alıntıdır arkadaşlar..
Android Uygulamaları Root İşlemi Yapmadan Sd Karta Taşımanın En Kolay Yolu
İyi günler arkadaşlar. Çoğu Htc kullanıcısı arkadaşım uygulamaları taşımakta sorun yaşadığı için hafıza problemleri ile karşılaşmakta. Bu sorunu root işlemi olmadan yapabiliyoruz ve googleda aradığımızda birçok başlık görüyoruz fakat bazıları çok karışık ve anlamakta zorlanıyoruz. Okuduklarımdan bir toparlama yapmak istedim. Kendi uyguladığım yöntemi ( ki mehmet atasoy hocamız sağolsun çok iyi açıklamış ama tam olarak uygulanamayabiliyor ) göstermek istiyorum.
İlk olarak HTC Sync bilgisayarımızda kurulu olacak. Kurulu değilse resmi internet sitesinden
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
telefonumuzu seçelim ve karşıdan yüklenenler bölümünden HTC Sync programını indirelim. Bilgisayara kuralım.
Daha sonra sdk dosyalarını indirmeye geldik. Sdk için bizlere birçok dosya indirmemizi söylüyorlar fakat ben sadece işimize yarayacak dosyaları seçtim ve uplad ettim buyrun burdan indirin ( 13 mb kadar ) indirdiğiniz SDK klasörünü zipten çıkarın C yada D diskine atın (işlemimizi kolaylaştırmak için
Sdk dosyaları
Alternatif Download Linki
Geldik işlemimize başlamaya.
1-) İlk olarak telefonumuzdan ayarlar>>uygulamalar>>bilinmeyen kaynaklar kısmı seçili yapalım.
2-) Telefonumuzu HTC Sync modunda usb ile pcye bağlayalım
3-)Başlat>>Çalıştır>>Cmd komut penceresini açalım
4-) komut kısmına sırasıyla
D: ( ben sdk klasörünü D diskinnde bulundurduğum için bu komutu yazdım C diskinde olanlar C: yazsınlar )
cd sdk
adb devices yazalım. Aşağıdakine benzer bir ekran ile karşılaşırsanız doğru yaptınız demektir.
(Eğer bu ekran ile karşılaşmadıysanız telefonunuzu bağlayamamışsınız demektir. Htc sync kurulumunun tam yapıldığına emin olun. Telefonun pcye bağlı çe htc sync çalışıyor olduğuna emin olun)
şimdi adb shell komutunu girelim.
deamon startet succsefuly
$
yazısı göründükten sonra pm setInstallLocation 2 yazalım. Uyguladıktan sonra işlemimim tamamdır. ( Bazı ender uygulamar taşınamıyor bazen artık bunla idare edeceğiz root işlemi serbest bırakılana kadar.
Eğer eski haline döndermek isterseniz pm setInstallLocation 2 yerine pm setInstallLocation 0 komutunu kullanmanız yeterli.