'HTC One X' vs 'Samsung Galaxy S3' -Karşılaştırma!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
'HTC One X' vs 'Samsung Galaxy S3' -Karşılaştırma!
Son zamanların en iyi iki Android telefonu HTC One X ve Samsung S 3. Bu iki cihazın bir çok ortak noktası bulunuyor. 4-çekirdekli işlemci, ICS işletim sistemi, 720p ekran ve daha fazlası iki cihazda da mevcut. Çoğu özellikleriyle ikisinin de çok iyi telefonlar olduğunu biliyoruz. Ancak hangisinin kazanan olduğunu söylemek henüz net değil. Örneğin HTC One X polikarbon tasarımıyla güzel görünüyor ancak, hafıza ve batarya konusunda geride kalabiliyor. Ayrıca Samsung Galaxy S 3 yazılım avantajları da içeriyor (S Voice,Smart Stay gibi). Android telefonlarda kararsız kalınabilecek bu iki telefonu yakından inceleyelim.

İlk bakışta ikisinin de daha büyük olan daha iyidir felsefesiyle yola çıktıklarını söyleyebiliriz. HTC One X 4.7" iken Samsung Galaxy S3 4.8" ekrana sahip ve Galaxy S 3 az farkla daha incedir. One X 130 g ve S 3, 133g ağırlığındadır. Ayrıca One x'in aksine Samsung'un tasarımı bataryayı değiştirebilme imkanı veriyor. One X sadece 32GB depolama hafızası sunarken Galaxy S 3 16GB,32GB ve 64GB seçenekleriyle birlikte geliyor.

Bir çok yönüyle birbirine benzeyen bu iki cihaz, microSD kart girişine, iyi özelliklerde kameraya, LED flaş, microUSB, TV-out ve USB OTG bulunduruyor.Galaxy S 3 menü ve geri tuşları bulunduruyor. HTC One X'in bu fonksiyonları da dokunmatik olarak karşımıza çıkıyor. Bu aşamada S 3 daha tanıdık bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Ekran özelliklerini inceleyecek olursak Galaxy S 3 Super AMOLED ekrana sahipken, One X IPS LCD2 ekrana sahiptir. Piksel yoğunlukları 306ppi ye 312ppi.

İki ekran özellikleri de yeterince iyi görünüyor. Bunun yanında Super AMOLED ekranın daha koyu siyah renkler sunabiliyor olması bir avantaj olarak görülebilir. Ekran korumaları aynı özellikte Gorilla Glass ile kaplı. Aşağıdaki grafikte ekranlarındaki renk oluşumları karşılaştırılmıştır.

Bildiğiniz gibi Samsung Android ile TouchWiz kullanıyor. Uygulamaları inceleyecek olursak,ikisi de 25GB HTC, 50GB Samsung olmak üzere Dropbox için hafıza sunuyor. Samsung'ta Smart Stay ve Direct Call uygulamaları en dikkat çekenler arasında. Yine de ikisinin de iyi bir Android deneyimi sağladıklarını söyleyebiliriz.

Galaxy S 3'ün TouchWiz kamerası daha kullanışlı diyebiliriz. İki kamera uygulamasında da kestirme butonlar bulunuyor. Küçük bir fark var ki HTC One X resmi çektikten sonra size depolama yerini sormaktadır, Galaxy S 3'te ise çektiğiniz fotoğraflar direk önceden belirlenmiş yere kaydedilir. 8MP kamera 3264x2448 piksel çözünürlük sunmaktadır. Galaxy S 3'te kullanılan lensler HTC'ye göre daha geniştir. Çekilen resim örneklerinde de gördüğünüz gibi oldukça fark oluşmaktadır.

Samsung Galaxy S 3, 30fps kameraya sahipken One X 24fps kameraya sahiptir. İki kamerayla çekilmiş 1080p kapasitedeki videolardan da hangisinin daha iyi video kaydettiğini görebilirsiniz.

[video=youtube;JN0yLFuacdI]http://www.youtube.com/watch?v=JN0yLFuacdI&feature=player_embedded#t=0s[/video]​

[video=youtube;BfW8h8kU_So]http://www.youtube.com/watch?v=BfW8h8kU_So&feature=player_embedded#t=0s[/video]​

Bildiğiniz gibi HTC One X Beats ses sistemine sahip, bu tabiki Samsung Galaxy'nin yanında avantaj olarak kalan özelliklerden bir tanesi. Ancak testlerimiz sonucunda iki cihaz arasında çok fark olmadığını ikisinin de iyi derecede kalitesinin olduğunu söylemeliyiz.

Samsung Galaxy S 3'te 2100mAh, HTC'de ise 1800mAh batarya bulunmaktadır. Galaxy S 3'ün ekran büyüklüğünü ve HTC'de bulunan güç tasarrufu sağlayan sistemin olmadığını düşünürsek çok büyük bir fark kalmıyor. Galaxy S 3 10 saat 20 dakika 3G konuşma süresi HTC One X ise 9 saat 57 dakika 3G konuşma süresi sunar.

Samsung Galaxy S3 küçük eksik yanlarına rağmen bir çok akıllı telefon gibi HTC One X'i de gölgede bıraktığını söyleyebiliriz.

Genel olarak;

HTC One X

• Etkileyici polikarbon tasarımı
  • Canlı IPS LCD2 ekranı
  • Beats ses sistemi
  • Daha ucuz fiyatıyla Samsung S3'ün önüne geçebiliyor.
Samsung S3 ise

• Büyük ekranı (4.8")
  • Direk güneş ışığında görünürlüğünün fazla olması
  • Yüksek ekran kalitesi
  • 16GB/32GB/64GB versiyonlarıyla daha büyük depolama kapasitesi
  • SVoice sesli asistanı
  • S Beam hızlı ve kolay dosya transferi
  • 2100mAh batarya
  • 1.9 MP ön kamerası
  • 30 fps hızıyla HTC One X'i gölgede bırakmaktadır.

Görüntü ve tasarım açısından HTC One X daha iyi olsa da bir çok özellikte Galaxy S 3 öne geçiyor. Ancak yine de iki telefon da piyasanın en iyilerinden ve çok iyi Android deneyimi sunan cihazlar arasında bulunuyor.Karar sizin..

codblackops2

codblackops2

Üye
Kesinlikle s3 favorim..
Paylaşım için :tşk:

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
bana taraflı gibi geldi. Eşit olan özelliklerde yine de s3 daha iyi denmiş hep. Beats audio kulaklıkla deneseymiş ses farkını anlarmış. Ben tahmin edebiliyorum bu incelemeyi kimin yaptığınıya neyse.

Uruloki

Uruloki

Üye
@nsekiz yine aynı şeyi yapıyorsun bari alıntıdır de he eski ve çok saçma bir karşılaştırma ayrıcana bu yani konu açmak için zorluyorsun resmen

MasteLaa

MasteLaa

Üye
İkisi de çok güzel telefon yahu alan yaşadı :kıskıs:

klongs

klongs

Üye
can kutudan çıkan kulaklıkla ölçülmüşse ne fark bekliyorsun herkesin beats kulaklık alacak parası yok

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Yani sen bu karşılaştırma objektif diyorsun mehmet?

tarxhn

tarxhn

Üye
bence 2sinide alma bekle 2 ay yeni bir model cıkar kesin :ehe

klongs

klongs

Üye
objektif demiyorum ama ses hakkında doğru olabilir diyorum

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
@nsekiz yine aynı şeyi yapıyorsun bari alıntıdır de he eski ve çok saçma bir karşılaştırma ayrıcana bu yani konu açmak için zorluyorsun resmen

alıntı olduğunu bilmiyor musun zaten, bu haber teknoloji oku sitesinde saat 14:47 de paylaşılmış bende burada paylaştım konu açmak için zorladığım filan yok. istersen şikayet edebilirsin tabi.

Matador03

Matador03

Üye
Ya ben şunu anlayamıyorum Htc One X'i savunanlar niçin imalı konuşmakta ısrar ediyor acaba :ah Bu arada inceleme güzel olmuş :tşk:

Matador03

Matador03

Üye
Sürekli bir savunma hali içindeler. Fanlık gibi de değil. Anlayabilmiş değilim.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Araştırıyor kullanıyor inceliyoruz.

Matador03

Matador03

Üye
Savunmakla dediğinin alakası yok.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Neyi kime savunucam? Ben insanların yanlış bilgilenmesini sevmem ve taraflı bilgilenmesini de sevmem. One X in hakkı yeniyor bunu da herkes biliyor. Savunmakla dediğimin alakası var kullanıp incelemediğin araştırmadığın şeyi nasıl savunacaksın? One x s3 den iyi,s3 one x den akıllıdır. Bu kadar açık ve net.

Matador03

Matador03

Üye
Ben de inceledim şu an için hakkı yenildiği filan yok. Geçişlerdeki takılmalar , çabuk ve fazla ısınması , oyunlarda yaşanan takılmalar ve kamera çekimindeki frame atlamalar var. Gözümle gördüm elimle inceledim. Güncelleme çıkmadan Bana One X'in hakkı yeniyor demeyin. Çünkü hakkı yenecek performansta değil.

- - - Eklendi - - -

Ha ama fazlasını hakkediyor orası da ayrı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt