benim ilk android telefonum olacak one.Acaba bu root etmenin avantajlarını söylermisiniz ? + çok zor birşeymi mesela benim gibi ilk kez deneyecekler bunu kolaylıkla yaparmı.Birde duyduğuma göre custom rom veya google saf android rom yukleyince boştaki ram bayaa artıyormuş?
Sorularınıza sırayla yanıt vereyim hocam en iyisi;
1. En basitinden herkesin bildiği ve mutlaka her telefonda olması gereken bir program olan Titanium Backup ı kullanabiliyorsunuz, bazı gerekli veya özel işlerinizde yardımcı olan Root Explorer ı kullanabiliyorsunuz, Gamecih-GameGuardian gibi hile programlarıyla sizi para harcatmaya zorlayan iyi oyunlarda istediğinizi yapabiliyorsunuz, Ücretli uygulama ve oyunları LuckyPatcher uygulamasıyla bedavaya kullanabiliyorsunuz, Rom Manager uygulamasıyla Recovery moduyla alakalı işlemlerinizi ve telefonun görünümünü kişiselleştirebiliyorsunuz, Greenify uygulamasıyla gerek işlemci gerek ram konusunda inanılmaz derecede telefonu rahatlatabiliyorsunuz, WifiKill uygulamasıyla hangi wifi ağına bağlandıysanız o ağın kontrolü sizde oluyor(Araştırabilirsiniz), Adaway uygulamasıyla oyun ve programlarda bulunan sıkıcı reklamlardan kurtulabilirsiniz. Şu an aklıma gelmeyen veya benim kullanmadığım daha birçok işe yarayan root isteyen uygulama var geri kalanını araştırıp öğrenebilirsiniz.
2. Root yapmak aslında çok basit şöyle basit; eğer daha önceden başka bir android telefonda yapmışsanız veya custom rom işine kalkışmış yabancı terimlere aşinalığınız varsa çok basittir. İlk defa yani hiçbirşey bilmeden sıfırdan yapmak isterseniz (
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
) bu linke bir göz atın aslında zor gibi görünen işlemlerin ne kadar kolay olduğunu anlarsınız.
3. Custom Rom veya Saf Android konusuna gelince; bazı romlar var gerçekten kullanıcı için aşırı derecede kullanım kolaylığı telefon için ram işlemci ve pil optimizasyonu sunuyor bunlardan birisi ve benim denemelerim sonucu en iyisi olduğunu düşündüğüm rom
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu linkteki ViperOne romu halihazırda rootlu olarak geliyor zaten içindeki venomhub ve venomtweaks uygulamaları kendine özel ve bu uygulamalarla telefonunuzda istediğiniz görsel işlemsel yazılımsal değişiklikleri yapabiliyorsunuz. Boştaki ram zaten optimize edilmiş durumda üstüne 1. seçenekte söylediğim Greenify uygulamasınıda kurduktan sonra kafanıza takacağınız sorunuz olmaz.
Şu anda kontrol ettim sistem uygulamaları hariç telefonumda irili ufaklı 317 tane oyun-uygulama varmış

Allah ne verdiyse yüklemişim inanın bu telefonu aldığıma hiç pişman değilim. Birçok arkadaşım benim sözümü dinlemeyip hadi sözü geçtim elimde telefonu alıp görüp sonra sırf Samsung diye gittiler S4 aldılar ve pişman olmayan birisi var sadece o da fanboyun önde gideni pişman olmamış görüntüsü veriyor yada. Az buz para değil ama gerçekten verdiğiniz parayı sonuna kadar hakedicek bir telefon olduğunu düşünüyorum ve alacak olanlara tavsiye ediyorum.