Telefon Tavsiyesi htc evo 3d nasıl sizce lg optimus 3d mi yoksa

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
htc evo 3d nasıl sizce lg optimus 3d mi yoksa
htv evo 3d ? lg optimus 3d ?

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
evo 3d

Jomolocco

Jomolocco

Üye
Optimus her yonden daha performanslı bak donanım a göre yorum yapanları salla

y n s c n

y n s c n

Üye
Optimus 3D donanımsal açıdan daha iyi. 3D'yi ezer geçer.

ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
bugun bütün telefoncuları gezdim hepsi evo 3d dedi :d ya :D

----------Eklendi @ 20:21:20 ---------- Yazıldı @ 20:21:04 ----------

gittik evo 3d aldık :)

Türe

Türe

Üye

Pardon nicin sallayacak soyler misin .!? donanimi duauk bir cihaz al bakayim o zaman sallayabilecek misin boyle .
lutfen bilmeyen yorum yapmasin sonra alicinin kafasi karisiyor |-) evo 3d dostum youtubedan videolarinA bak derim

Jomolocco

Jomolocco

Üye

Yorum sizin dostlar.

ozan2020

ozan2020

Üye
    Konu Sahibi
alla alla :D cinslik telefoncularda htc ddi yaw :)

61semih

61semih

Üye
ikisininde 4d cekımlerı cok kotu hatta berbat

Şehriyar

Şehriyar

Üye
sen en iyisini yapmissin kardes takm kafana evo 3d iyidir..

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye

bak telefoncular bile evo 3d demiş şu an konulara bak lg nin güncellemeleri acayip geç geliyor sıkıntı çeken çok kişi var

isorus75

Üye
arkadasim saticilar HTC der tabi cunku Iphone alan her aklizayif zaat gibi biseyden cakmiyosan pahali olan herzaman iyidir mantigi yaparsin alirsin sonrada yedigin kaziga sevinip pahali kaliteli mal kullaniyorum diye enayiliginle gururlanirsin .
bikere LG DDR2 ram kullaniyo yani bilgisayarlardaki gibi ve suan daha bunu yapan baska telefon yok yani binevi cift cekirdek islemci gibi arti HTC de 1 gb hafiza varken LG de 8 gb arti bukadar fark varken bile ben hafizayi doldurdum diyebilirim programlarla tabi yani demek istedigim anddroidin hastaligi olarak sana hafiza secme sansi vermi programlarla karta yaptigin yuklemeyide hersey kabul etmiyo yani dogru duzgun biseyler yuklemen mumkundegil arti LG de HDMA cikis var lcd tv lere direk baglayip cektiginiz video ve fotolari direk izliyebiliyosunuz arti kim nederse desin ekrandaki goruntu cok berrak telefon hicbi sekiilde kasmiyo isinmiyo ve daha bicok guzel tarafi var arti internetten arastir tamam HTC islemci yi hizli koymus ram yuksek falan filan ama bunlar goz boyama olcumlerin hepsinde LG sadece evoya degil bicok telefona nal toplatiyo dedigim gibi parasi bol olup ona buna bi telefonla bile havaatmaya tenezzul edecek kadar zekasi olan arkadaslar kizmasin

enteran

Üye
arkadasim saticilar HTC der tabi cunku Iphone alan her aklizayif zaat gibi biseyden cakmiyosan pahali olan herzaman iyidir mantigi yaparsin alirsin sonrada yedigin kaziga sevinip pahali kaliteli mal kullaniyorum diye enayiliginle gururlanirsin .
bikere LG DDR2 ram kullaniyo yani bilgisayarlardaki gibi ve suan daha bunu yapan baska telefon yok yani binevi cift cekirdek islemci gibi arti HTC de 1 gb hafiza varken LG de 8 gb arti bukadar fark varken bile ben hafizayi doldurdum diyebilirim programlarla tabi yani demek istedigim anddroidin hastaligi olarak sana hafiza secme sansi vermi programlarla karta yaptigin yuklemeyide hersey kabul etmiyo yani dogru duzgun biseyler yuklemen mumkundegil arti LG de HDMA cikis var lcd tv lere direk baglayip cektiginiz video ve fotolari direk izliyebiliyosunuz arti kim nederse desin ekrandaki goruntu cok berrak telefon hicbi sekiilde kasmiyo isinmiyo ve daha bicok guzel tarafi var arti internetten arastir tamam HTC islemci yi hizli koymus ram yuksek falan filan ama bunlar goz boyama olcumlerin hepsinde LG sadece evoya degil bicok telefona nal toplatiyo dedigim gibi parasi bol olup ona buna bi telefonla bile havaatmaya tenezzul edecek kadar zekasi olan arkadaslar kizmasin

Her iki telefonun da üstün olduğu farklı alanlar var bunlardan hiç bahsetmemişsin.
- Bir kere LG'nin direk HDMI portuna karşılık, HTC de mini usb üzerinden özel kablo ile HDMI çıkışı verebiliyor bunu farketmemişsin.
- LG'nin rami DDR2 olsa da, onun çift kanal 512 mb'ına karşılık HTC'de 1 Gb ram var ve bu da skoru eşitliyor. Her iki telefon da takılma yaşanan telefonlar değil.
- Ekran çözünürlüğü HTC'de daha yüksek. Şu an cep telefonları için mevcut performans testleri sadece native çözünürlük ile yapılabildiğinden dolayı, HTC'nin işlemcideki 2 x 200 MHz'lik hız üstünlüğüne rağmen, HTC, LG'ye göre daha yüksek çözünürlükle başetmek zorunda, ama sonuçta daha keskin görüntüler izleyebiliyoruz.
- Bunlarla beraber LG'nin 3d devrede iken kamerası daha yüksek kalite (2mp ye karşılık 3mp), ayrıca 3d devredeyken HTC 1080p değil en fazla 720p video çekebiliyor. Bunun yazılım güncelemesi ile giderileceği söyleniyor.
- LG'nin ekranının, hazır videoları oynatmada verdiği 3d hissi olarak HTC'ye göre daha başarılı olduğunu söyleyenler de var, LG'nin kameraları birbirine yakın olduğu için derinlikli 3d çekemediğini söyleyenler de var. HTC'nin ekranının da daha canlı renkler ve keskinlik vadettiği de söyleniyor, LG'nin görüntülerinin daha parlak olduğu da. Bunları okuduğum farklı incelemelerden çıkarıyorum, kendim görmedim, ama sonuçta gözden göze değişir..
Bu konuda nasıl farklı görüşlere sahip olunduğuna dair örnek ingilizce bir kaynak: (4 yazarın hepsi farklı farklı düşünüyor)

Sonuçta her iki telefonun da 3d görüş açısı, telefonu pek de kıpırdatamayacak kadar dar olduğundan ve 3d teknolojisi de, gözleri yoran ve sürekli izlenebilecek birşey olmadığı için, telefonların 3d hariç diğer özellikleri de dikkate alınmaya değer olmak zorunda. Bu telefonlar için konuşmak gerekirse, 3d'yi, oldukça hızlı iki telefonun yanında verilmiş ekstra bir özellik olarak görebiliriz.
Şu an fiyatlarının da, SGS2 civarına, hatta daha altına düşmüş olması bunu böyle görmeyi kolaylaştırıyor.
HTC Evo 3d 1200-1300 TL şu an (Bimeks, hepsiburada).
- Uygulamaları harici belleğe kurmanın da çok problem olacağını sanmıyorum, sizin yaşadığınız problemler kullandığınız Android sürümüyle alakalı olmuş olabilir ki, LG şu an Android 2.2 Froyo ile gelirken, HTC 2.3.4 Gingerbread yüklü olarak geliyor. Bu da bence Android ICS sürümünü kimin daha önce telefonuna uyarlayacağı hakkında bir fikir veriyor. LG'nin bu konuda başka modellerinden gelen kötü bir ünü var. İnsanlar custom rom'larla idare ediyor.
- Önemli mi bilmiyorum ama HTC'de 3 adet 3 boyutlu oyun varken, LG'de ise 10 adet 3 boyutlu oyun yüklü olarak geliyor.
- LG de 1500 mAh pil varken HTC de 1730 mAh pil var.

Sonuç olarak farklı yönlerdeki başarılar nedeniyle net bir galip belirlenemiyor ama güncelleme alma hızı, Türkiye'deki servis durumu, sense arayüzü, pazar payı (=destek ve güncelleme) gibi dengeleri de işin içine kattığımızda ibre biraz HTC tarafına kayıyor gibi.
Başka birisi de farklı bir sonuca varabilir elbette. Bir telefonu alan diğerini çok aramayacaktır kanımca.

• Beğen
Tepkiler: TeAmo42 ve MezraL123
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Her iki telefonun da üstün olduğu farklı alanlar var bunlardan hiç bahsetmemişsin.
- Bir kere LG'nin direk HDMI portuna karşılık, HTC de mini usb üzerinden özel kablo ile HDMI çıkışı verebiliyor bunu farketmemişsin.
- LG'nin rami DDR2 olsa da, onun çift kanal 512 mb'ına karşılık HTC'de 1 Gb ram var ve bu da skoru eşitliyor. Her iki telefon da takılma yaşanan telefonlar değil.
- Ekran çözünürlüğü HTC'de daha yüksek. Şu an cep telefonları için mevcut performans testleri sadece native çözünürlük ile yapılabildiğinden dolayı, HTC'nin işlemcideki 2 x 200 MHz'lik hız üstünlüğüne rağmen, HTC, LG'ye göre daha yüksek çözünürlükle başetmek zorunda, ama sonuçta daha keskin görüntüler izleyebiliyoruz.
- Bunlarla beraber LG'nin 3d devrede iken kamerası daha yüksek kalite (2mp ye karşılık 3mp), ayrıca 3d devredeyken HTC 1080p değil en fazla 720p video çekebiliyor. Bunun yazılım güncelemesi ile giderileceği söyleniyor.
- LG'nin ekranının, hazır videoları oynatmada verdiği 3d hissi olarak HTC'ye göre daha başarılı olduğunu söyleyenler de var, LG'nin kameraları birbirine yakın olduğu için derinlikli 3d çekemediğini söyleyenler de var. HTC'nin ekranının da daha canlı renkler ve keskinlik vadettiği de söyleniyor, LG'nin görüntülerinin daha parlak olduğu da. Bunları okuduğum farklı incelemelerden çıkarıyorum, kendim görmedim, ama sonuçta gözden göze değişir..
Bu konuda nasıl farklı görüşlere sahip olunduğuna dair örnek ingilizce bir kaynak: (4 yazarın hepsi farklı farklı düşünüyor)

Sonuçta her iki telefonun da 3d görüş açısı, telefonu pek de kıpırdatamayacak kadar dar olduğundan ve 3d teknolojisi de, gözleri yoran ve sürekli izlenebilecek birşey olmadığı için, telefonların 3d hariç diğer özellikleri de dikkate alınmaya değer olmak zorunda. Bu telefonlar için konuşmak gerekirse, 3d'yi, oldukça hızlı iki telefonun yanında verilmiş ekstra bir özellik olarak görebiliriz.
Şu an fiyatlarının da, SGS2 civarına, hatta daha altına düşmüş olması bunu böyle görmeyi kolaylaştırıyor.
HTC Evo 3d 1200-1300 TL şu an (Bimeks, hepsiburada).
- Uygulamaları harici belleğe kurmanın da çok problem olacağını sanmıyorum, sizin yaşadığınız problemler kullandığınız Android sürümüyle alakalı olmuş olabilir ki, LG şu an Android 2.2 Froyo ile gelirken, HTC 2.3.4 Gingerbread yüklü olarak geliyor. Bu da bence Android ICS sürümünü kimin daha önce telefonuna uyarlayacağı hakkında bir fikir veriyor. LG'nin bu konuda başka modellerinden gelen kötü bir ünü var. İnsanlar custom rom'larla idare ediyor.
- Önemli mi bilmiyorum ama HTC'de 3 adet 3 boyutlu oyun varken, LG'de ise 10 adet 3 boyutlu oyun yüklü olarak geliyor.
- LG de 1500 mAh pil varken HTC de 1730 mAh pil var.

Sonuç olarak farklı yönlerdeki başarılar nedeniyle net bir galip belirlenemiyor ama güncelleme alma hızı, Türkiye'deki servis durumu, sense arayüzü, pazar payı (=destek ve güncelleme) gibi dengeleri de işin içine kattığımızda ibre biraz HTC tarafına kayıyor gibi.
Başka birisi de farklı bir sonuca varabilir elbette. Bir telefonu alan diğerini çok aramayacaktır kanımca.

:tşk:

5800XMBLACK12

5800XMBLACK12

Üye
3d almak bence yanlış hatta evo 3d almak yanlış aceleye getirilmiş bir telefon optimus 3d daha iyi

enteran

Üye
Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür forum forum gezip telefon araştırıyordum.
Amacım 400 Mhz'lik Nokia 5800'üm bozulduktan sonra aldığım ve bana müthiş bir telefon deneyimi yaşatarak görevini 1 yıldır başarıyla getirmiş olan ama artık bana yetersiz gelen tek çekirdek 1 ghz işlemcili 3.7" Bada işletim sistemli Samsung Wave 2 telefon yerine; en az çift çekirdekli Android işletim sistemli daha büyük ekranlı bir telefona geçmek, süper grafik işlemcisi sayesinde satın aldığım Gameloft oyunlarını gayet güzel oynatan Wave 2'yi de oyunlarla beraber karne hediyesi olarak çocuğuma devretmekti. Ayrıca navigasyon için daha fazla seçeneğe sahip olacaktım.

Samsung Wave 2'ye beta bada 2.0 yükleyerek tüm flash sitelerini açabilecek ve videoları izleyebilecek hale getirmeme rağmen, bir siteye tıkladığımda bir kaç saniye boyunca bekletiyor ve bazı sitelerde yavaş kalıyor, ekrana sığmadığı için de fazlaca küçültüp büyültme işlemi yapmam gerekiyordu. (Bkz. parmak geliştirme sporu)

Tercih etmek için masaya yatırdığım telefonlar sırasıyla;
Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy Note, LG Optimus 3D ve HTC Evo 3D idi.
Bu saydığım telefonların hepsi birer derya ve sayfalar dolusu yazı yazılabilir.
Ama tercih etmek için bir de bütçe unsuru var. Önce fiyatlara bakalım:

Samsung Galaxy Note: 2200 TL normal TR, 1500-1700 TL paralel ithalat ve/veya kampanya, yurtdışı fiyatı ise 1300 TL. TR fiyatı benim için çok pahalı.
Samsung Galaxy S2: 1600 TL normal TR, 1350-1450 TL paralel ithalat ve/veya kampanya. Hala pahalı.
Lg Optimus 3D: 1400 TL normal TR, 1150 TL paralel ithalat ve/veya kampanya (satan yerin güvenilirliğine göre değişir).
HTC Evo 3D: 1300-1400 TL normal TR, 1200 TL kampanya (Bimeks)

Bu fiyatları görünce otomatikman daha ucuz olan ve ekstradan 3D sunan modellere yöneldim.
Buradaki soru işareti diğer Samsung modellerine göre ne kaybım olacaktı?
Performans olarak Samsung Galaxy S2'ye göre biraz geride kalsalar da, çift çekirdekle hatırı sayılır bir hız sunuyorlardı.

Samsung Galaxy Note ise büyük olma riskine rağmen alınırdı ama fiyat farkı uçurum. Galaxy Note'un en büyük artısı olan ekran kalemiyle not alma imkanı da 10-20 TL tutarında bir capacitive stylus kalem ile kısmen de olsa çözülüyor. (Bir de yazılım desteği lazım.)

Geriye kalan iki şık olan LG ve HTC arasında öncelikle Bimeks'in halen devam eden indirim kampanyası (dolayısıyla fiyatı) sonra da HTC markasının Türkiye'ye yatırımı (ve LG'ye göre hızlı olan yazılım güncellemeleri) etkili oldu. (Bkz. LG yazılım güncellemelerinden ağzı yananlar.) Bir de şu Samsung'un beğendiğim arayüzünden sonra bir de HTC'deki Sense,sense dedikleri şeyin ne kadar iyi olduğunu merak ettim. 3 boyut deneyimi de kişiden kişiye değiştiğine göre onu da şansa bıraktım, zaten ekstraydı.

Veeeeee.... 2-3 saat kadar önce HTC Evo 3D elime geçti.

İzlenimlerimden önce son diyeceğimi baştan diyeyim bu telefon müthiş! Kesinlikle doğru bir karar olmuş.
Öncelikle Samsung Galaxy s2'ye göre daha kalın olduğunu videolardan bildiğimden dolayı kaba bir telefon bekliyordum ama hiç de öyle olmadı.
Dış boyutları nerdeyse Wave 2 kadar, sadece iç ekran daha büyük.

Ben Wave 2 ekranını net bilirdim ama ekran çözünürlüğünden ve piksel yoğunluğundan dolayı bu ekranda müthiş bir netlik var. İnternet sayfaları hem yüksek çözünürlükten hem de ekranın 4,3" olmasından dolayı daha okunaklı ve daha büyük. Bir de flaş içeren bir siteye bile basmamla açması bir oluyor. (Wi-fi üzerinden denedim.) Haber sitesindeki videoları da çok rahat oynatıyor. Bir de Türkçe destekli ses ile google araması var ki beni bitirdi. (Sesli komut değil, yalnızca arama. Sesli komut var mı bilmiyorum o kadar kurcalamadım. Beta Bada 2.0'da bile sesli komut ingilizce olarak mevcut, dolayısıyla bunda da ya vardır, ya da yakında çıkacaktır.) Tam türkçe olan kelimelerde sesi çok iyi ve hızlı analiz edip genelde doğru sonuçlara götürüyor. (Bu özellik tüm androidlerde var diye biliyorum ama analiz hızında işlemcinin etkili olduğunu düşünüyorum.)
Türkçe kelimelerde çok başarılı, ingilizce kelimeleri ise Türkçe sözlükteki benzerleriyle değiştiriyor. Sözlüğü ingilizce ya da Türkçe seçilebiliyor mu diye kurcalayacak vaktim de olmadı ama Türkçe desteği olması hoş birşey. (Bkz. iphone'a o kadar para döküp de flaş video izleyememek, haber sitelerinin ve diğerlerinin kendini değiştirip birer birer html5'e geçmesini umut etmek, sonucunda flaş zaten gereksiz deyip kendini avutmak, siri diye komple sesli komut desteği diye birşey çıkarıp telefonu Türkiye'de satmak ve Türkçe'ye destek vermemek.)

3 boyutlu kamera ile denemeler yapınca 3 boyutun ekstra değil gerçekten tercih edilmesi gereken bir özellik olduğu sonucuna vardım.
Bir de içindeki tanıtım Spider-man oyununu 3 boyutlu ve çok hızlı grafiklerle oğlum deneyince, ona verdiğim telefonun hevesi biraz kaçtı sanki. Malesef en az bir sene daha beklemesi lazım. Ne de olsa önceden elinde o da yoktu :)

Telefon geldiğinde pili doğal olarak tam dolu değildi yanlış hatırlamıyorsam 0-35 civarı şarj vardı ve 2-3 saat kurcalama sonucu şarjı bitirdik ve şimdi cihazı ilk alındığında mutlaka yapılması gereken tam doluma koydum.

Arayüzünün ise önceki telefonum olan Samsung Wave 2'ye göre daha güzel ve çok daha kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Tuş kilidini açtığınızda hava durumu ile ilgili efektler de çok hoş, ekranda dolaşan bulutlar falan. Mesela Pil biterken Samsung Wave 2 gibi zırt pırt vızıldayıp kafa ağrıtmıyor. Pil bitiyor deyip performans mı yoksa koruma modunda mı devam edeyim diye bir kez soruyor. Oğlum o esnada oyun oynadığından ve pili tam bitirip şarja koymak için performans modunu seçtim, ve oyunu oynarken bir daha uyarıp rahatsız etmeden bir yere gelince normal bir şekilde kapanıverdi.
Samsung'da ise size sormadan koruma moduna geçiyor ve mesela fotoğraf makinasını açmıyordu. O esnada son bir telefonun mu yoksa son bir fotoğrafın mı daha önemli olduğunu sizin tercih etmeniz daha güzel olmuş. (Bu son cümledeki karşılaştırmayı bir forumda okumuştum.)

Son düşünceler:
Aile albümünü artık 3 boyutlu çekebilmek ve bunları Youtube'a 3 boyutlu olarak koyabileceğimi bilmek gerçekten çok hoş birşey.
Telefonun hızı da çok tatminkar olunca (basar basmaz site açıyorsa, hızlı grafiklere ve hem de 3 boyutlu olarak sahipse) daha hızlı ne arayabilirim ki?
Yanıltıcı olmamak için, bunların ilk 2-3 saatlik ilk izlenimlerim olduğunu hatırlatayım ve tercihimdeki diğer telefonlardan daha önce sadece samsung galaxy s2'yi yarım saat kullandığımı belirteyim.
Bakalım şarjdan sonra telefonu kullandıkça daha neler göreceğim.

Bu yazdıklarımın bir kısmını (mesela arayüz ve ekran çözünürlüğü haricindekileri, çünkü HTC'nin çözünürlüğü daha yüksek) yakın fiyata sahip olan LG optimus 3D üzerine de uyarlayıp kararınızı ona göre de verebilirsiniz. Ama o telefonu da 2-3 saat bile olsa gerçekten kullananların birşeyler yazması herhalde daha doğru olur. Özellikle iki telefonu yanyana koyup, ekran çözünürlüğünden dolayı aynı sitenin aynı sayfasını yanyana açıp, okunaklılığını karşılaştırmak tercih için iyi bir bilgi olabilir. Çünkü sonuçta akıllı bir telefonda ekrandaki yazıları rahat okuyabilmek, hızın yanında çok önemli bir tercih sebebi olmalı.

Umarım faydalı olmuşumdur.

• Beğen
Tepkiler: 61semih ve MezraL123
[alikan]

[alikan]

Üye
HTC EVO 3D kullanan birisi olarak objektif davranmak gerektiği için söylüyorum LG Optimus 3D'nin 3D fotoğraf çekimi DAHA İYİ. Bende evo 3d yi almadan önce LG ve Evo arasında kaldım Media Markt'ta yaklaşık 2 saate yakın 2 cihazı o bölümde çalışan personel olan arkadaşımın yardımıyla karşılaştırdık inceledik. Zaten Evo 3d yi 10 gündür araştırıyordum aklımda da o vardı ama yinede Lg yi de test ettim. LG kullanan arkadaşların sert biçimde Evo yu eleştirmesine bence gerek yok objektif davranmak gerekirse LG de sterescopic çekim ve lens daha iyi olduğundan 3D çekimi evo'dan daha başarılı bunu canlı canlı da gördüm ama yinede bir telefon özellikle 3D çeken bir telefon sadece resim çekmekten ibaret olmadığı için EVO 3D'nin diğer özellikleri ve HTC nin LG ye nazaran destek açısından daha sağlam olması ayrıca SENSE arayüzü bir çok kişide bilir ki Android'te ki şuan en iyi arayüz olduğu için ve bir kaç pozitif nedenden daha bende EVO 3D yi tercih ettim. Sony Arc S önerdiler ama arayüzlerini sevmediğim için (kişisel düşüncemdir) Sony'e hiç yaklaşmadım bile. Bu tür karşılaştırmalar hep artı eksi yönde devam eder o sebeple kim neyi beğenirse onu tercih eder diye düşünüyorum.

P.S: 3D telefon almak için yanlış erken gereksiz diye yorum yapan arkadaşlardan ricam lütfen kullanıcısı olmadan düzgün bilgiye ve kanaate sahip olmadan iyi derecede test etmeden yanlış yönlendirmeler yapmayalım. Zira büyük bi alışveriş merkezinde 10 20dk Lık kapalı ortamda yapılan çekimler veya telefonu kurcalamalar hiç bir şekilde kanaat getirmek için yeterli olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MezraL123
Symbianize

Symbianize

Üye
Bencede donanım incelenirse Evo 3D nin azda olsa üstünlüğü var şahsen bu telefonlardan birisini alsam 3D kullanmam ;) Hayırlı olsun bu arada .

key43

key43

Üye
Diyecek bişey yok Lg optimus 3d :oke:

MezraL123

MezraL123

Üye
Uzun olduğu için tek tek alıntı yapmak istemedim. Ama @enteran ve @[alikan] yorumlarınız için teşekkürler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt