HTC Evo 3D İnceleme | Hemde ona sahip olan birinden

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
HTC Evo 3D İnceleme | Hemde ona sahip olan birinden
HTC Evo 3D İnceleme | Hemde bu telefona sahip olan birinden

HTC Evo 3D satın aldım ve onunla ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah işinize yarar.

Tasarım
Oldukça hoş bir tasarıma sahip olmasına rağmen ön taraftaki dört tuşunun çerçeveli olması biraz eski model gibi göstersede arka kapak tasarımı oldukça etkileyici. 170 gram ağırlığında oluşu ise telefonu elinizde hissettiriyor. Fakat 3D teknolojinin getirdiği etkiyle çok kalın. Daha ince olabilirmiydi bilmiyorum fakat bir müddet sonra rahatsız ediyor.

Yazılım
Android 2.3.4 ile gelen bu cihazda HTC Sense 3.0 arayüzü kullanılıyor. Bu ise cihazın oldukça havalı ve ilgi çekici olmasını sağlıyor. Android bilindiği için çokta ayrıntıya girmiyorum.
ICS Güncelleme: http://www.maxicep.com/htc/htc-yasa...eri-ilk-izlenimler-nasil-kurulur-666370.html#

Donanım
Bu sırada hatırlatalım, cihazda 1 GB RAM bulunuyor. Bazı web sitelerinde 512 MB yazsa bile buna aldırmayın. Çünkü cihazın başka bir modeli yok. (HTC Evo 3D Sprint adıyla fotolar ve modeller görebilirsiniz. Buna takılmayın çünkü o Türkiyede yok ve ona SIM kartı takılamıyor, telefona bir numara yükleniyor ve telefon o numarayı ömür boyu kullanıyor. Sprint ile tüm özellikleri aynı.) 3D olduğu için biri 5MP diğeri 2MP olan çift kameraya sahip olduğunuda belirtelim.

CPU (İşlemci)
1.2 GHz ve çift çekirdek işlemciden güç alan HTC Evo 3D, oldukça iyi performans sergiliyor gibi fakat bir test sitesinden bilgi edinmekte fayda var.

GPU (Ekran kartı denilebilir)
Cihaz 3D görüntüleri kaydettiği ve oynattığı için ve aynı anda videoyu ikiye ayırmakla uğraşıp ardından ikisinide önizlemesi ve video çekerken iki videoyu aynı anda çekip aynı anda birleştirdiği için güzel bir grafik kartı var. Adreno 220 ile gelen cihaz bu konuda oldukça başarılı ve bazı test sitelerinde S3'ün Mali-400 ekran kartından daha iyi olduğunu yazdığınıda hatırlatıyım.

Pil Süresi
Çok da iyi olmadığına belirmekte fayda var. Normal bir android gibi normal kullanımda günde bir kere, pek kullanmaszanız 2 günde bir kere şarja takmanız şart.

Kamera
3D çekimlerinde akrabamdaki LG Optimus 3D'den daha başarılı gibi geldi gözüme fakat 2D çekimleri onun kadar başarılı olmasada iş görüyor. 3D çekimde 2MP, 2D çeimde 5MP çözünürlük sunuduğunuda hatırlatalım.

Web deneyimi
4.3" ekranıyla oldukça tatmin edici bir web deneyimi sunuyor fakat böyle bir cihaz alacaksanız mutlaka en az 1 GB'lik bir internet paketi almanızda fayda var veya evinizde bir kablosuz bağlantı olması lazım.

Ekran
4.3" LCD ve gözlüksüz 3D ekrana sahip. 3D teknolojisi ise oldukça güzel. Hakikaten size gerçekmiş gibi hissettirmeyi başarıyor. Fakat yanlız 3D olduğu için almak istiyorsanız öyle bir hevesle güzel bir telefondan vazgeçmeyin. Çünkü bu özellik belli bir süre sonra her şey gibi sıradanlaşıyor. Ekranının LCD olduğunu hatırlatalım. Üzerini jelatinle kaplamadan evvel oldukça güzel ve parlak bir görüntüye sahipti. Tabi sonra jelatin görüntüyü bozdu :( . Bildiğim kadarıyla Gorilla Glass bulunuyordu. Çizilmiyor olması lazım ya...

*** Sonuç
Oldukça iyi, alınmaya değer ve satın aldığınız taktirde sizi pişman etmeyecek bir telefon. Fakat daha satın almadıysanız aşağıdaki alternatifleride gözden geçirmenizde fayda var.

*** Alternatifler
- Samsung Galaxy Wonder (700 - 800 TL)
- Samsung Galaxy S Plus (1050 - 1200 TL)
- Samsung Galaxy Advanced (1100 - 1300 TL >> Mutlaka inceleyin)
- HTC Sensation S (1000 - 1200 TL)
- HTC Sensation XE (1300 TL >> Mutlaka inceleyin)
- Sony Xperia Sola (899 TL >> Mutlaka inceleyin)
- Sony Xperia Arc
- Bir laptop :)

Sorularınız varsa mesaj atın.

kabusa

Üye
cok guzel olmus da bana 1000_1100 arasi ii telefonlari soylesene

B2Production

B2Production

Üye
Kabusa htc evo zaten o aralıkta hocam :)

Güzel açıklama olmuş tesekkurler deneyimim arttı :)

dreams05

Üye
türkçe karakterde büyük i harfini yapamıyorum ne yapmam lazım acaba

abandonware

abandonware

Üye
    Konu Sahibi
türkçe karakterde büyük i harfini yapamıyorum ne yapmam lazım acaba

istediğin tuşa uzunca dokun bir context menu tarzı bişi açılacak, parmağını bırakmadan istediğin karakterin üzerine gelerek dokunmayı bırak. :oke:

mesaj biraz geç oldu ama kusura bakma klasik ttnet işte yine internet coştu gitti

- - - Eklendi - - -

cok guzel olmus da bana 1000_1100 arasi ii telefonlari soylesene

tamam da kardeş orada zaten bazı önerilerde bulundum?

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
emeğine sağlık.

DreaMagiC

DreaMagiC

Üye
Emeğinize elinize sağlık hocam.

yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
paylaşım için teşekkürler

xxSadrazamxx

xxSadrazamxx

Üye
:tşk:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt