HTC Desire HD Hakkındaki sorularım.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sh0ck

sh0ck

Üye
    Konu Sahibi
HTC Desire HD Hakkındaki sorularım.
Merhaba arkadaşlar, Ben N8 kullanıcısıyım. Ve Nokia'nın bu desteksizliğinden sıkıldım ve artık android'e zıplamak istiyorum.

Bugüne kadar kullandığım çoğu telefon symbian'dı. Bu yüzden arkadaşlar, tartışma çıkarmak istemiyorum. Mümkünse adı duyulmuş, bu işe gönül vermiş kullanıcıların yorumlarını almak istiyorum. Bilyiosunuz, ağzı olan konuşuyor. Sorularıma geçeyim..

1-) En önemlisi şarj; google araştırmalarımda %80'e yakın kesim şarjının çok az gittiğini söylüyor, yarım gün bile değil diyolar. Ama benim tahminim şarjı az giden arkadaşların internetleri sürekli açık, yani mail kontrolü vs.. için 7/24 gprs/3g bağlantıs açık, bu yüzdenmi çok şarj dayanmıyor ? Yoksa normal bir kullanımda, 10 dk alo/100 küsür mesaj/15 dk oyun/30 dk net... Bir gün gidermi ?

2-)Symbiandaki gibi forumlardan indirebiliyormuyuz cr*acklanmış, bedava olarak uygulama/oyunları falan ? Misal, Asphalt 6 çıktı, para vermeden yükleyebilirmiyim forumda yayınlanan dosyalar sayesinde ? Çünkü yapacak olduğum masraflardan dolayı uygulamalarada para vermek istemiyorum.

3-) root atmak nedir ? niye root atılır ?

4-)Nereden alayım bu aygıtı?

5-) Androidde en çok sevdiğim ve seveceğim şey olan Adobe Flash Player 10.2 olması. Youtube'da izlediğim videolarda gördüğüm kadarıyla, 1 gram kasılma, 1 gram ıkınma yok flash siteleri açarken. Umarım ki beni mutlu eder. Sizin yorumunuz nedir bu konu hakkında ?

6-) Gelelim multimedya konusuna, Müzik oynatıcıda arama yapabiliyouz değilmi ? Bizim n8'lerde nokia sağolsun, arama kısmı yok. Sesi ne kadar çıkıyor ve kalitesi nasıl? Konser verecek değilim, sadece bilgi amaçlı soruyorum.

7-) Nokia'dan kalma alışkanlığım olsa gerek, kulaklığım var ve bunu HTC Desire HD'de kullanabilirmiyim ? Bas ve streo genişletmede sorun yaşarmıyım? Çünkü n8'de kullanırken çok güzel ses veriyor kulaklığa.

8- ) Kamera konusuna gelince, Video çekimi pek iyi değil sanırsam. Çünkü gürültü önleyici ikinci bir mikrofon yok. Ama çokta umrumda değil bu , soruma gelince, Kamera fotoğraflarından bi örnek koyabilirmisiniz ? Makro ve gece zifiri karanlık çekim olsa çok güzel olur. (Led flashın gücünü görmek istiyorum.)

9-) Bana bu telefonu önerirmisiniz? Zira n8'imi satıp veya takas edeceğim. Symbiandan kalan alışkanlıklarımı kolaylıka atabilirmiyim ? Symbianı bi daha özlermiyim ?

Açık kaynak kodu severim, herkesin birşeyler katsınki bende aranıza katılmatktan zevk alayım.... :)..

Linus Torvalds derki; Software is like sex. It s better when it's free.

Teşekürler.

zaza

zaza

Üye
şuan bende onu düşünüyorum nokia tama güzel telefonlar yapıyor ama destek vermiyor e71 aldığıma pişman oldum :D android yeni yeni geliştiği içinde insan güvenemiyor ama en azından destekçi onu biliyoruz zaten en öenmlisi destek vermesi bu konuyu takip edicem ikna olursam bende zıplayabilirim :)

KayraBey

KayraBey

Üye
Cevaplayabildiklerim...

1) Şarj süresi tamamen kişisel kullanım ile alakalıdır.Ben Android ile Samsung Galaxy Ace sayesinde tanıştım.İlk zamanlar sabah şarj ediyordum ama akşamı bulmuyordu.Çünkü seninde dediğin gibi taze telefon her özellik açık sürekli elimde bir şeylerine girip çıkıyorum.Ama 5-6 defa pilini tamamen bitirip kapalı olarak şarj ettim şimdi en az 2 gün gidiyor.Görüşme, mesajlaşma, oyun oynama dahil.

2) İnan ki uygulama, oyun gibi hiçbir sıkıntın olmaz.En basitinden Applanet var.Yükle bir kere artık paralı olan uygulamalar bile ücretsiz.Doyurucudur yani bundan şüphen olmasın.Sürekli yeni oyun ve programlar ekleniyor.

3) Root olayına gelince tam anlamıyla bilmesem de orijinal yazılımı değiştirme anlamına geliyor ya da kısıtlı olan yetkileri aktif etme.Ben yapmadım ihtiyaçta duymadım şimdiye kadar.Zaten root atma işlemi sırasında telefonda oluşabilecek problemler garanti dışında kalmasına sebep oluyor duyduğum kadarıyla.

4) .....

5) Youtube ve facebook sorunsuz ve tıkır tıkır çalışıyor.İçin rahat olsun.

6) Hiç olmadı Mp3 Musicbox programını kur.İstediğin şarkıyı anında indirebiliyorsun.

7) .....

8) .....

9) Android'in Symbian'dan çok daha iyi olduğuna kanaat getirdim.Bence pişman olmazsın.

iLgenAkturk

iLgenAkturk

Üye
Durumun musaitse git desire hd al... daglara taslara kullAN...
Evet sarj az gidiyo.. cunku telefonu elden birakamiyosun...
:)
Yoksa nirmal kullanimda 1 gunu rahat geciyo..
Root filan bos is... vodafonedan al... garanti sorunuda cekme..

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Durumun musaitse git desire hd al... daglara taslara kullAN...
Evet sarj az gidiyo.. cunku telefonu elden birakamiyosun...
:)
Yoksa nirmal kullanimda 1 gunu rahat geciyo..
Root filan bos is... vodafonedan al... garanti sorunuda cekme..

''garanti sorunu da çekme'' olacak ama burası forum. olacak o kadar. herkes hata yapabilir.

belferkay

Üye
Merhaba. Ben de sizin gibi düşünüp n8'imi satarak desire hd aldım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Ben de bazılarına cevap verip yardımcı olmak isterim...

1)şarj konusunda dediğin gibi, yarım gün bile dayanmıyor diyenler kesinlikle sürekli ya netteler ya oyundalar vs. birkaç basit ayarla gayet iyi gidiyor şarj. örneğin bağlantı sadece wifi kullanıyorum. dışarıda sadece gireceğim zaman mobil interneti açıyorum, işim bittikten sonra kapatıyorum. Ekran da çok şarj yiyor o yüzden parlaklığı düşürmek mantıklı. Çokça mesajlaşıyorum. 5-10 dakika arası telefon görüşmesi yapıyorum. 1 saate yakın oyun oynuyorum. yine bitmiyor... Ancaaaaak... Desire hd mutlaka günde bir defa şarj edilmesi gereken bir telefon. Her gece mutlaka şarja takmam gerekiyor.

2- Arkadaşın dediği gibi Market'te ücretsiz olan uygulamaları ücretsiz edinebileceğin birkaç tane alternatif market uygulaması var. Ben bunlara gerek duymuyorum. Forumlarda apk olarak verilen uygulamaları PC'den HTC Sync ile tek tıkla telefona yuklemek ve telefondan acmak yeterli.. Ayrıca signed-unsigned derdi yok.

3- Root etmeye gerek görmedim telefonumu. Sonuçta yeni yüklenen yazılımlar resmi yazılımlar değil ve ne olacağı belli olmaz. Kaliteliler var cihazı hızlandırıyor. kalitesizleri var cihazı ağırlaştırıyor. ben memnunum orjinalinden:)

4-Nette satılanlar 1300-1400 civarı. Vodafone bayiilerinde 1550tl ye satılıyor. Ben vodafone'dan aldım. yurt dışında yaşıyorsanız ttabi bir şey diyemem:)

5- Kesinlikle sıkıntı yok.

6-bir sürü müzik programları var ama kendi müzik çaları da gayet kaliteli. Hoparlörden çıkan ses maalesef yetersiz ve kötü. Kalabalık ve sesli mekanlarda telefonun çaldığını anca titremeden farkedebiliyorsunuz. Bu bir eksi olarak yazılabilir.

7- Sizin kulaklığınızla ilgili net birşey söylemem. Ancak bende şu şekilde bir sorun oldu: Creative mp3 çalarımda nokia kulaklık kullanıyordum. 5800'dan çıkan kulaklık... Gayet güzel ses veriyor çünkü. Desire HD aldıktan sonra bu kulaklığı bir de bunda deneyeyim dedim. O da ne... Ses sadece müzik olarak geliyor vokal sesleri gelmiyor, gelen ses de çok tiz geliyor acayip şekilde yankı yapan bir ortamda dinliyormuş gibi... Aynı şekilde HTC Desire HD kutusunda gelen kulaklık ile mp3 çalarda deneme yapayım dediğimde, yine aynı problem, sesin tiz gelmesi ve vokal gelmemesi. Anlayacağın kulaklık sorunu yaşayabilirsin emin olamıyorum.

8-... İnan daha hiç video çekmedim bir ayı geçti kullandığım:)

9- Aynı yerden geldiğim için(N8) bu konuda sıkıntı yaşayacağını hiç sanmıyorum. İlk başta biraz afallıyorsun ancak kötü anlamda degil. Neler varmış da ben symbian ile uğraşıyormuşum diye. Gerçekten çok farklılar. Ve Android gibisi yok diyebilirim.

Sonuç olarak kararsızsanız bence buna hiç gerek yok. Durumunuz da müsaitse almanızı tavsiye ederim. Ancak yurtdışında yaşıyorsanız yaşadığınız yerde daha farklı HTC modelleri de vardır. Onları da incelemenizi tavsiye ederim. Türkiye'de her modeli bulunmadığı için en iyi alternatif DESİRE HD. Ancak yurtdışında EVO 4g gibi modeller de bulunmakta:)

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Bende bir N8 kullanıcısıyım fakat olmaz olaydım..
Sadece izlediğim ve karşılaştırdığım özellikler ile bile HTC Desire HD N8'i yendi gözümde..
Android kesinlikle harika birşeye benziyor..
sh0ck kardeşim kusuruma bakma ama sorularının çoğunun cevaplarını aldığını gördüğüm için konudan ayrı bir yorum attım..
Ki HTC Desire HD kullanmadığımdan sorularını da cevaplayamam..
Ancak kendimi tutamadım ve keşke durumum müsait olsaydıda anında fırlayıp gidip HTC Alsaydım...
Benim gözümde Symbian En alt seviyede Android en üst seviyede diyebilirim..
Yanılıyorsam düzeltin sadece internetten araştırma karşılaştırma yaptım kendimce..
Hele hele Flash Player 10.2 desteği olması telefonu pahabiçilemez hale getirdi diyebilirim..

nigrevex

nigrevex

Üye
arkadas haklı bence de htc hd desıre manyak telefonn

hoss

hoss

Üye
Sadece izlediğim ve karşılaştırdığım özellikler ile bile HTC Desire HD N8'i yendi gözümde..
sh0ck kardeşim kusuruma bakma ama sorularının çoğunun cevaplarını aldığını gördüğüm için konudan ayrı bir yorum attım..
Ancak kendimi tutamadım ve keşke durumum müsait olsaydıda anında fırlayıp gidip HTC Alsaydım...
Yanılıyorsam düzeltin sadece internetten araştırma karşılaştırma yaptım kendimce..
Hele hele Flash Player 10.2 desteği olması telefonu pahabiçilemez hale getirdi diyebilirim..
:oke:katılıyorum söylediklerine

sh0ck

sh0ck

Üye
    Konu Sahibi

Kardeşim, bunu burda açıklayıp yorum yapmak istemiyordum ama, HTC Desire HD'me kavuştum ben.2 Gün oluyor. Şuan alışma safhasındayım. :)

Cihaz hakkında yorum yapmak istemiyorum şimdilik. ;)

N8 Hala satılık ta, 850 TL Get komisyonu birlikte ilanda..

İnşallah satabilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt