HTC Desire HD Gingerbread 2.3.3 Sürümünde Root Yapamayanı Buraya Alayım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kubde

Kubde

Üye
    Konu Sahibi
HTC Desire HD Gingerbread 2.3.3 Sürümünde Root Yapamayanı Buraya Alayım
ARKADAŞLAR ben 1 saat önce HTC Desire HD de
RUU_Ace_Gingerbread_S_HTC_WWE_2.50.405.2_Radio_12. 54.60.25_26.09.04.11_M2
bu ROM vardı aşağıdaki işlemi uyguladım ve Downgrade yapmayı başardım.

BU YAZIDA HALİ HAZIRDA DESİRE HD LERİNİ 2.50 SÜRÜMÜ OLAN EN SON SÜRÜM VE DAHA AŞAĞI OLAN 2.37,2.42,2.43 OLAN SÜRÜMLERİ DOWNGRADE
İŞLEMİ İLE 1.32 SÜRÜMÜNE İNDİRİCEZ...
Başlamadan önce muhakkak pc de htc sync veya adb kurulu olması gerekk...

Downgrade işlemi riskli bir iş olduğundan mesuliyet kabul edilmez ...

Başlıyoruz:

Adım 1: işlemlerin en başında eğer cihazınız bir operatör cihazı ise yani vadofone cihazı ise muhakkak gold card
yapılması gerek..Bu gold card ı burda ele almıyacagız...
indiriceğimiz sürümü yani 132.405.6 pd981mg yazılımını indiriyoruz..İndirdikten
sonra zipten cıkarmadan direk sd card ın içine atıyoruz...

Link:
Adım 2: İkinci indiriceğimiz program ise htc ace toolkit programı..indirdiğimiz programı ziptan çıkartarak c:\ sürücüsünün içine koyuyoruz. (bu aşamada antivuris programı varsa kapatalım)
Link:

Adım 3: telefonumuzu usb kablosunu ile pc bağlıyalım ve telefonumuzdan ayarlar>uygulamalar>geliştirme>U SB Debugging türkçe olarak usb hata ayıklama modunu aktif yapalım.

Adım 4: pc den başlat>çalıstır>cmd komutu açalım.Açtığımız cmd komutu dan c:\ sürücüsüne attığımız HTC ACE TOOLKİT klasörüne girelim.. Örnek Win7 (C:\HTC ACE TOOLKIT)Şeklinde
klasöre girdikten sonra bu sefer pc den bilgisayarımdan c kloserıne gıdelım..(cmd komutu kapamıyalım)
htc ace toolkit kloserın içindeki " Fre3vo Temproot" kısayolu tıklayalım. Tekrar cmd komuta döndüğümüzde.
siyah ekrana bir tusa basın iletiisi bir kaç defa gelecek hepsıne basın..ve en son telefon kendini kapar
ve hboot ekranında açar...Telefon kendını hboot modunda actıgında ,Adım 1 de indirip adını PD981MG olarak
değiştirıp sd card attıgımız sürüm ü yükleyin.

Adım 5:bundan sonraki aşamada root ve s-off işlemine devam edecez..cihaz sürümü düşürdükten sonra

Öncelikle root işlemi yapmamız gerekiyor.
Root işlemi için VISIONary programını kullanacağız.
VISIONary programını indirip telefonunuza kurun.
İndirdiğiniz VISIONary-plus-r14.apk dosyasını hafıza kartınıza atın

Link :

Programı çalıştırın
Kuruluma geçmeden önce USB Debugging‘in aktif olduğuna emin olun.
Bunu Settings/Applications/Development/ Menüsünden USB Debugging özelliğini aktifleştirerek yapabilirsiniz

Temproot on boot seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin.

- Ardından Temproot now seçeneğine basın ve telefona SuperUser uygulamasının yüklenmesini ve Root yapılmasını bekleyin.

- Ekrana tekrar Visionary’nin ana menüsü geldiğinde Attempt permroot now seçeneğine basın. Sizden bir iki saniye içerisinde SuperUser uygulaması Root erişimi izni isteyecek, buna Allow diyerek kabul edin. Unutmayın kabul etmek için yalnızca 9 saniyeniz var(Eğer SuperUser geldiyse kabul edin 9 sn var..
Telefonunuz yeniden başlayacak ve açılışta otomatik olarak Root yapılacak.

Telefonunuzu yanlızca şarj et seçeneğiyle pc ye bağlayın,usb hata ayıklamayı aktif edin(ayarlar/uygulamalar/uygulama geliştirme yolu altında)

indiriceğimiz EasyS-OFF programını çalıştırın S-OFF it! butonuna tıklayın
Allow diyerek izin verin.Birkaç saniye sonra işlem bitecektir.
Root S-Off işlemleri tamamlandı.Sıra Recovery yapmaya geldi.
İndridiğiniz Rom Manager programını dosya yöneticisi yardımı ile telefonunuza kurun.
Kurduktan sonra programı çalıştırın Flash ClockworkMod Recovery ekranına tıklayın.Telefon modeli seçme ekranı olarak Desire HD çıkacak onu seçin ve devam edin.Recovery image dosyasını indirmeye başlayacak.Bu işlem hıza göre 5-6 dakika sürebilir.ve telefon artık hem
downgrade-root-s-off olmustur..bu aşamadan sonra istediğiniz custom rom lardan birini seçıp yukleyebilirsiniz..
Link :

• Beğen
Tepkiler: tankav

kewa

Üye
ya kardes ben ne yaptıysam olmuyor bana yardım edebilicek biri varmı
boot loader de zip i yukluyor en sonunda failed veriyor biri yardım etsin lütfen
[email protected]

----------Eklendi @ 16:12:56 ---------- Yazıldı @ 16:08:55 ----------

cid incorrect
update fail hatası veriyor

sonunda basardım olay gold cartta 1gb lık veya 512 lik bir extra kart edinin bunu gold kart ve 1,32 downgrade kartı olarak kullanın
herhangi bir sorun da kartı takıp direk dovngrade yapabilirsiniz saygılar

symbianware

symbianware

Üye
htc.ace dosyasında truva atı uyarısı alıyorum eset ile..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt