htc cihazlar için s off ve root yapma (wildfire s dahil)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

anıl12312

Üye
    Konu Sahibi
htc cihazlar için s off ve root yapma (wildfire s dahil)

Super Tool, birçok HTC akıllı telefonunu Rootlayabiliyor, S-OFF yapabiliyor ve diğer bazı teknik işlemleri uygulayabiliyor. "frigid" takma adlı xda-developers forum üyesi tarafından yayınlanan ve oldukça geniş bir geliştirici topluluğu tarafından oluşturulan HTC Super Tool'un resmi Bootloader kilidini kaldıran araç ve Revolutionary'den daha kapsamlı olduğunu söyleyebiliriz.

DİKKAT: Bu araç ile gerçekleştireceğini teknik işlemlerden sadece sizler sorumlusunuz. İşlemlerin ardından bilgileriniz silinebilir, cihazınız bozulabilir. Bu ve bunun gibi durumların farkında olarak yükleme işlemlerini gerçekleştiriniz.

Aracın hangi cihazlarda çalışmadığı bilinmiyor. Çalıştığı onaylanan cihazlar şunlar;
  • HTC Sensation
  • HTC Wildfire S
  • HTC EVO 3D
  • HTC EVO 4G
  • HTC EVO Design 4G
  • HTC Amaze 4G
  • T-Mobile G2
  • myTouch 3G
  • myTouch 3Gs
  • myTouch 4G
  • myTouch 4Gs
  • HTC EVO Shift
  • HTC Incredible
  • HTC Inspire
Aracı kullanmadan önce cihazınızından Ayarlar/Uygulamalar/Geliştirme menüsüne girip USB Ayıklama Modunu aktif hale getirin. Daha sonra indireceğiniz sürücülerle cihazınızı bilgisayara USB kablosuyla bağlayıp yükleme yapın. Yüklemeden sonra bilgisayarınızın HTC akıllı telefonunuzu gördüğünden emin olun.

Cihazınızı bilgisayara USB kablosu ile bağlayıp tanıttıktan sonra aşağıdan HTC Super Tool'un son versiyonunu indirip herhangi bir yere çıkartın.

Çıkarttığınız Super Tool klasörünün içerisindeki run.bat dosyasını çalıştırın. Birkaç saniye bekledikten sonra program kullanıma hazır olacaktır.

CİHAZINIZI ROOTLAMAK İÇİN: programı açtıktan sonra 1 yazıp Enter butonuna basın. Herhangi bir tuşa basmanızı isteyen uyarılar alabilirsiniz. Bunlar geçtikten sonra tekrar aynı menüye döneceksiniz. Sontasında 2 yazıp tekrar Enter butonuna basın. Aynı şekilde yükleme gerçekleşecektir. Bu sırada cihazınız açılıp kapanabilir. Son olarak Uygulamalar menüsüne girip cihazınızda SuperUser uygulamasının yüklü olduğundan emin olun. Eğer yüklüyse root işleminiz başarıyla sonuçlanmıştır.

CİHAZINIZI S-OFF, SIM UNLOCK YAPMAK İÇİN: 3 yazıp Enter'a basın. Yükleme işlemi sırasında cihazınız açılıp kapanabilir. İşlemler bitip program ana menüye döndükten sonra cihazınızı kapatın. Ses Kısma + Güç butonlarına basılı tutarak Bootloader modunda açın. Ekranın üstünde S-OFF yazısını görüyorsanız işlem tamamlanmıştır.

4. seçenekle HTCDev üzerinden Bootloader'ınızın kilidini kaldırabilir, 5. seçenek ile tekrar kilitleyebilirsiniz. 6 ve 7. seçenekler ise; HTC Sense kullanıcı arayüzünü devre dışı bırakıp tekrar kullanılabilir yapmak için seçilebilir. 8 seçenekle Wireless Tether exploit'ini uygulayabilir, 9 seçenekle Android Market'i güncelleyebilir, son olarak 10 seçenekle de cihazınızı Unroot edebilirsiniz.

HTC Super Tool aracını herhangi bir HBOOT versiyonlu akıllı telefonda kullanabilirsiniz. Listede yer almayan HTC cihazları için de deneyebilirsiniz. Çünkü çalışmadığı yönünde bir açıklamada bulunulmamış.

selcukiyet

selcukiyet

Üye
teşekkürler. desire hd denedim root ok.

KELGER

KELGER

Üye
Wildfire s denedim oimadı.
3 e basıp enter yapıyorum kapanıyor, açılırken s-on kısmı geliyor.

paganini58

paganini58

Üye
Wildfire s denedim oimadı.
3 e basıp enter yapıyorum kapanıyor, açılırken s-on kısmı geliyor.
ilk önce cihazını root ile yetkilendirip daha sonra deneseydiniz belkide yaptınız bilmiyorum ama root olmadan soff ve diğer işlemler yapılmıyor...

users.info

Üye
Wildfire S de S-OFF işlemini yapamıyoruz o yüzden root yapılamıyor. S-OFF işlemi için sitesindeki cihaz gerekiyor.

anıl12312

Üye
    Konu Sahibi
ben yaptım oldu

----------Eklendi @ 20:01:42 ---------- Yazıldı @ 19:58:52 ----------

kardeş telefonu bağlayınca htc sync seçeceksin ondan sonra bidaha dene

KELGER

KELGER

Üye
Anıl12312 xp mi kullanıyorsun win7 mi vista mı?Ilk önce s-off mu yaptın yoksa rootmu?Bu programı bulmadan telefonun s-off muydu ?

anıl12312

Üye
    Konu Sahibi
win 7 kullanınıyorum ilk önce s off yaptım sonra root yaptım telefonum s on du bunu buldum s off yaptım ondan sonra supertool v2 ile root yaptım

KELGER

KELGER

Üye
kardeş sen vodafoneden mi aldın telefonu.
Ben ilk önce driverleri yükledim.Sonra telefonu takıp htc sync yi seçtim.
Sonra verdiğin klasördeki run a bastım renkli bişeyler çıktı 5 saniye sonra 9 a kadar sayılı seçenekler.
Sonra 3 e basıp enter yaptım.
ara sıra devam etmek için tıklayın deyice bastım.
en altta s-off check yazdı telefon kapandı.açılırken de root bölümüne giriyor ve s-on karşıma çıkıyor.

Nasıl yapacam ?

anıl12312

Üye
    Konu Sahibi
bende öle birşey demedi

----------Eklendi @ 15:48:03 ---------- Yazıldı @ 15:47:17 ----------

vodafonedan aldım telefonu ama sen symbian warenin verdiği 2.3.5 güncellemesini kurdunmu bende o kuruluydu öle yükledim

----------Eklendi @ 15:50:00 ---------- Yazıldı @ 15:48:03 ----------

birde bilgisayarında htc sync olmucak aynı geçici root gibi

KELGER

KELGER

Üye
kardes 2.3.5 ide yüklerim gerekirse.
o rom türkcemiydi.
şu an senin telefon türkcemi ve s-off mu yani.
eger türkce ise yarın ilk önce o romu yüklerim ardındanda s-off ve root.
bende vodafone nin cihazını kullanıyorum

PcK0P@T

Üye
wildfire s için bende denedim ne s off nede root olmadı ama olsun yazılım daha yeni zaman geliştiriciler tarafından wildfire s için uyarlanır diye düşünüyorum.

----------Eklendi @ 22:59:44 ---------- Yazıldı @ 22:58:13 ----------

kardes 2.3.5 ide yüklerim gerekirse.
o rom türkcemiydi.
şu an senin telefon türkcemi ve s-off mu yani.
eger türkce ise yarın ilk önce o romu yüklerim ardındanda s-off ve root.
bende vodafone nin cihazını kullanıyorum

2.3.5 için şuanlık acele etme derim kendi görüşüm hem ingilizceymiş hemde orjinal rom a geri dönüş yapılamıyomuş diye yorumlar var forumlarda.

charlie21

Üye
bende denedim s off olmadi

musti_oz

Üye
bende olmadı htcdev.com sayfasına yönlendiriyor orada uygun room sürümü henüz olmadığı için olmuyor burada s-off diyen arkadaş ekran görüntüsünü paylaşşın onun yapabildiğinide düşünmüyorum çünki henüz 2.14.468.1 destekleyen room henüz htc de yok bu program oradan mail adresinize gönderilen bir dosyayı arıyor htcdev.com adresinden ruu yapmadan ki bizim cihazları destekleyen yok s-off yapması imkansız gibi gözüküyor

musti_oz

Üye
çok kolay bir yöntemle s-off yaptım

cihan83

cihan83

Üye
nasıl yaptınız paylasın herkes yapsın ozaman

musti_oz

Üye
Radio_special_MARVEL_MR_47.23b.35.3035_7.54.39.08M_Signed_20111208 ismini PG76IMG2 olarak değiştirdim sonra sd karta attım hboot ile açtıkdan sonra sd karttaradı ve günceleme uyarısı verdi güncelledim açıldıgında tekrar hboot a geldim s-off olmuş ama hala ugrasıyorum yukarıdaki yöntem ile root yapamadım birturlu olmuyor.boşuna s-off yapmış gibi oldu yani

KenanK

KenanK

Üye
bu işlem ne işe yarıyor tam olarak... mesela ben yaza dayımın oğluna HTC 7 Surround Unlocked getirtcem... bunun ile ilgili olarak herhangi bir sorun çıkma ihtimali varmı... yani tr hatları ile çalışırmı ???

mcvater

Üye
s-off bende de olmadı malesef ama htc ye mail attım bakalım cevap ne olacak sizde mail atın belki yoğun istekten dolayı ilgili dosyayı bizim içinde yaparlar. buraya aşağıdaki yazdıklarımı gönderin
Hi I have a htc phone is brand wildfires, and I unlock my phone(s-off) I want to make
at
Where can I find the appropriate RUU I could not find me.
phone version: 2.3.5 android
The version number: 2.14.468.1
please help me
Thank you.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt