HTC 8X kullananlar yardım

Konu Sahibi
HTC 8X kullananlar yardım
Merhabalar arkadaşlar. Telefonu dün aldım. 2 gündür kurcalıyorum. Ve açıkçası android işletim sisteminden sonra bir hayli garip geldi. Andorid te herşeyi kolayca yapabiliyorsunuz. WP8 e bir türlü alışamadım. İnternette de çok araştırmama rahmen çözemediğim birçok şey var. Şimdilik birkaç sorum var.
1. Başlangıç ekranındaki kutucukları tema olarak renklerini değiştirebiliyoruz. Ancak tek tek renklendirme nasıl yapılıyor. Bir türlü bulamadım.
2. Ayrıca bu kutucuklar canlı hale nasıl geliyor. Reklamlarda gördüğümde bazı kutuların hareketli göz kırpar şeklinde olduğunu görmüştüm. Bir türlü bulamadım bu ayarları.
3. Yine başlangıç ekranında digital saati yanlışlıkla kapattım. Bir daha da ekleyemedim.
4. Bu telefonda görev yöneticisi gibi bir uygulama yokmu. Ne çalışıyor ne çalışmıyor bir türlü anlayamıyorum.
Cevaplarınız için teşekkürler.

papakudioflu

Emekli Yönetici
1-o kutucuklarin renklerini tek tek degiştiremezsin. Zira kimileri onlar canli karo oldugu icin bazilari uygulamaya gore bazilari durum guncellemesine gore renk alir. Bazilari da sabit tema renginde kalir.
2-onun bir ayari yok.başlat ekranina pinledigin uygulamanin live tile ozelligi varsa o olay otomatik gelişir. Tabi bir de batarya tasarruf modundayken uygulamalar durum guncellemesi yapamadigi icin canli karolar da sabit kalir.
3-uygulama listesinde hTC diye bir uygulama olucak onun isminin uzerine basili tutarak başt ekranina pinle ve boyutunu geniş yap.
4-sol alttaki geri ok tuşuna basili tutarak acik uygulamalari gorebilirsin.

Tepkiler: windman1981 ve ardacumhur
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim. Diğerleri tamamdır. Ancak bu pil tasarrufu kapalı ve pil durumum . Karolar yine sabit kaldı.

- - - Eklendi - - -

Birde androiddeki dosyalarım uygulaması gibi klasör klasör kopyaladıığım resim, müzik vb. dosyalarını yine aynışekilde görebileceğim bir yer varmı ?

nanotex

Üye
Bizde niye saat yok büyük eksiklik ve uygulamaları kapatmak için yukarı fırlatabilseydik çok iyi olurdu ya :/

IVI-Elia

Üye

Bir şey sorabilir miyim neden Lumia 920 yerime htc wp 8x aldınız.
Yanlış anlamayın sadece sebebini merak ettim

Tepkiler: windman1981
    Konu Sahibi
Bir şey sorabilir miyim neden Lumia 920 yerime htc wp 8x aldınız.
Yanlış anlamayın sadece sebebini merak ettim

Açıkçası şöyle söyleyeyim. İki telefonu da yan yana koydum. Görsellik, incelik ve zarafet olarak HTC daha hoş ve tatlı duruyor. Ayrıca müzik hobimin olması ve piyano/klavye ile yaptığım kayıtları BEATS AUDIO özelliği ile dinlemek gerçekten de çok farklı. Nokia'ya karşı ayrı bir sempatim var. Ancak HTC inceliği ile de gerçekten çok daha sempatik duruyor.

Görünüm ve hafiflik olarak HTC iyi ancak; Kamera, ekran ve özel yazılımlar olarak NOKİA daha iyi. Burada da mesele kişinin tercihine kalıyor.

Konu Sahibi

Görünüm ve hafiflik olarak HTC iyi ancak; Kamera, ekran ve özel yazılımlar olarak NOKİA daha iyi. Burada da mesele kişinin tercihine kalıyor.

Haklısınız. Eşime de Lumia 920 almayı düşünüyorum. WP birçok eksiğe rağmen beklentimden çok daha iyi çıktı. Ancak yazılım ve programların bir an önce gelişmesi lazım.

Haklısınız. Eşime de Lumia 920 almayı düşünüyorum. WP birçok eksiğe rağmen beklentimden çok daha iyi çıktı. Ancak yazılım ve programların bir an önce gelişmesi lazım.

Evet, eksiklerin tamamen giderilmesi için birkaç ay sabretmeniz gerekecek.
O arada sistem de mağazasıyla birlikte iyice büyüyecektir.

serinaga

Üye
Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın ... Lumia'lara göre farklı olarak neler var acaba (örneğin saat gibi), paylaşabilir misiniz ...

PureFood

Üye
HTC Android'deki kendine özel saatini WP'a da uyarladı evet. Android'dekinden daha sade tabi ki ama yine de içine girildiğinde detaylı bir çok şeyi gösteriyor. Borsalar falan da vardı yanılmıyorsam.

Konu Sahibi
Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın ... Lumia'lara göre farklı olarak neler var acaba (örneğin saat gibi), paylaşabilir misiniz ...
Slm. Teşekkürler. Sorunuzu yeni farkettim.
Takip ettiğim kadarıyla HTC nin Nokia gibi pek fazla uygulaması yok. HTC uygulamaları mağazada şaka gibi 6 tane
Fener, bağlantı ayarı, fotoğraf geliştirici, konvertör ile en işe yarar saat, hava durumu, borsa ve haberleri gösteren bir uygulaması var.

- - - Eklendi - - -

Arkadaşlar xbox müzik mağazasını nasıl kullanabiliyoruz. Telefonda bulamadım. Mağazada da buna ilişkin bir uygulama yok.

- - - Eklendi - - -

Ayrıca 3G olması ve desteklemesine rağmen görüntülü görüşmede yapamıyorum. Arama tuşuna bastığımda kamera açma / görüntülü konuş gibi bir seçenek yok.

IVI-Elia

Üye

Sebebini hatırlamıyorum ama yok.Güncelleme ile görüntülü konuşma gelecek.Bir de ben müzikleri Nokia Müzik ve Mix Radio ile karşılıyrum.Ama yanlış hatırlamıyorsam "Müzik+Videolar" içinde var.Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın.

kutuların canlı olabilmesi için en küçük boyutta olmaması gerekir bide bu var,orta boyutta olması gerek...

Konu Sahibi
Teşekkürler cevaplarınız için. Xbox müzik mağazası muzik+videoların içinde de yok. Merakım Nokia da bu uygulamayı ve goruntulu gorusmeyi kullanabilen varmı. Onun için sormuştum. Yarın eşime lumia820 alacağım. htc ile Nokia nın kıyaslamasını yapmış olurum artık.

arkadaşım görüntülü konuşma şuan bloke edilmiş durumda güncelleme ile açılacak diye biliyorum lumia 820 de güzel bir tercih

Konu Sahibi
Bugün eşime lumia820 yi aldım. Nokia nın kendi uygulamalarına istinaden HTC ye göre çok güzel ve değişik farkları var. Yeni konu açıyorum. Oradan devam edelim arkadaşlar.