HTC 10 akıllı telefonun tüm teknik özellikleri ortaya çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
HTC 10 akıllı telefonun tüm teknik özellikleri ortaya çıktı
HTC'nin yeni amiral gemisinin özellikleri benchmark sonuçları üzerinden geldi.



Nisan ayı da akıllı telefon pazarı açısından oldukça hareketli geçerken, bir çok yeni model duyurusu gelmeye başladı. Pazarın güçlü isimlerinden Huawei yeni P9 amiral gemisini ve P9 Plus adındaki büyük ekranlı versiyonunu gün yüzüne çıkartmış ve teknoloji dünyası buraya yönelmişti.



Bu ay etkinlik düzenleyecek olan önemli akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi de HTC olacak ve firma, yeni nesil amiral gemisi modeli HTC 10'u resmi olarak duyuracak. Daha önceki modellere göre farklı isim ile gelecek olan akıllı telefon ayrıca farklı bir tasarım içerecek.

Yeni akıllı telefonun teknik özelliklerine dair bilgiler gelirken, şimdi de GFXBench ve Geekbenchveri tabalarında akıllı telefonun tüm donanım özellikleri gün yüzüne serilmiş durumda.

Bu yeni bilgilere göre HTC 10, 5.1" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Akıllı telefonun sistem belleği 4GB olurken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB olarak yer alıyor.

Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışacak olan akıllı telefon Qualcomm'un 2.1Ghz saat hızında çalışan dört çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içeren Snapdragon 820 yonga setinden güç alacak.

Cihazın arka yüzünde 12MP kamera yer alacak ve ön kamerası da 5MP olarak geliyor. Arka kamera kısa süre önce çıkan bilgilere göre Ultrapixel olarak geliyor ve ayrıca OiS de 4K video çekim desteği de sunacak.




HTC 10 akıllı telefonun tüm teknik özellikleri ortaya çıktı
 


Üst Alt