Honda Civic Sedan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Honda Civic Sedan

Honda Civic ilk kez 1972 yılında tek kapılı bir model olarak üretildi. Genelde bütün önden çekişli modeller gibi enlemesine yerleştirilen motoru ile geniş iç hacim sunuyordu. Geçen 35 senede modelin son nesli büyüdü ağırlaştı ve çok daha konforlu oldu. 2006 yılında satışa sunulan sekizinci nesil Civic Sedan eski modelleri ile kıyaslandığında hem iç ve dış tasarımı ile daha fütüristik hem de daha büyük.


Civic Sedan’ın sürüşü çok konforlu hiç sarsmıyor. Düşük hızlarda sessiz sadece otoyol kullanımında lastik sesini biraz içeri alıyor. Ancak rahatsızlık vermiyor ve radyo açıksa duymanız zor. Radyo demişken müzik sistemi hem CD hem de MP3 çalabiliyor. Sistemin sesi açıldığında yeterli keyfi veriyor ve araç hızlandıkça sesi kendiliğinden açılıyor.



İddialı bir gösterge paneli bulunan Civic’de Multiplex Gösterge Paneli denilen kadran iki bölümden oluşuyor. Hız motor suyu sıcaklığı ve yakıt durumunu gözünüzü yoldan çok az ayırarak görebiliyorsunuz; bir çeşit “head-up display” gibi. Gece sürdüğünüzde gösterge aydınlatması o kadar kuvvetli ki gündüz kullanımına göre daha kısık bir ayar istiyorsunuz. Ayarlamak için düğmesine bastığınızda sesli olarak gece moduna geçtiğini belirtiyor. Otomobilde harita lambası bulunmuyor ve aynasında bir adet gizli aydınlatması var. Direksiyonun malzemesi ve şekli sınıfının en güzeli olmaya aday. Genel olarak iç tasarımı ergonomik ve kendine has. İlla da bir kusur bulalım diyorsanız oturuş pozisyonunuza göre koltuğu çok arkada kullanmıyorsanız sağ bacağınız el frenine değebiliyor ve uzun yolculuklarda rahatsız edebiliyor.


Test aracımız 5 ileri otomatik şanzımana sahip. Direksiyondan da kumanda edilebilen vitesler uzun oranlı; spor kullanım yerine ekonomi düşünülerek tasarlanmış. Şanzımanda “konfor” “ekonomi” ya da “spor” gibi sürüş tarzı seçeneği yok ancak bunun yerine daha önce test etiğim Mini kadar olmasa da kendini duruma adapte ediyor. Akıllı eğim sistemi bulunan şanzıman yokuş aşağı inerken otomatik olarak vites küçültüyor. Civic Sedan 125 beygir gücünde olmasına rağmen uzun oranlı şanzımanı nedeniyle pek atak değil. Spor kullanmak isteyenler düz vitesli versiyonunu gözden geçirmeli.


ABS kadar önemli bir güvenlik unsuru olan stabilite programı test aracımızda yoktu. Ancak ücreti karşılığında Honda’nın “araç denge kontrol sistemi – VSA” olarak adlandırdığı sistem ile donatılmış modeline sahip olabilirsiniz. Tavsiyem fiyat farkını kabul edip VSA bulunan bir araç almanız; sistem kaygan bir yolda başınıza gelebilecek tatsız bir olaydan sizi koruyarak kendini amorti edebilir.

Bagaj hacmi ve arka koltukları sedan bir otomobil olarak kalabalık ailelere ihtiyaçlarından fazlasını sunabiliyor. Araç içinde kullanışlı bir çok saklama gözü bulunuyor.

Yeni Honda Civic yerleşmiş model imajı huzurlu sürüşü geniş iç hacmi orijinal tasarımı ve makul sayılabilecek yakıt sarfiyatı ile tam bir aile otomobili.



Not: Resimlerdeki araç Honda Civic Type-R Sedandır
 
  • Beğen
Tepkiler: jackalx_06


DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Anaaaa ...
Benim araba çıkmış burda =) Sabah kapının önünde yoktu..Meğerse reklam çekmek için almışlar..:D
 

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Yaa Bırak Yaa :ehe
Diyorum Ki Neyee Ana Diyor :D
Allah Cızıltını Versin :D
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Versin be versin =)
:D
 

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
:d:d:d .......
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
SAol melek güzel paylaşım
Bu arabayı test sürüşü yapmıştım tabi modifiyesisizi. Motor ve hız pereformansı çok güzel , ama içerdeki işçilik sıfır, kullanılan plastik çok sert sanki dandik bir arabaya biniyormuş havası yaratıyor.
 

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Doğrudur Ben Teşekkür Ederim.
 
ultraadrenalin

ultraadrenalin

Üye
hastayım bu arabaya
 
jackalx_06

jackalx_06

Üye
DiaBLoS™;1825920' Alıntı:
Anaaaa ...
Benim araba çıkmış burda =) Sabah kapının önünde yoktu..Meğerse reklam çekmek için almışlar..:D
:ehe
 

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
:ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt