Hokkaido - Japonya'da Gezilecek Yerler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Hokkaido - Japonya'da Gezilecek Yerler
Aomori, Balonla Gezinti, Furano, Hakodate, Kushiro Bataklığı, Odori Parkı, Sapporo, Sapporo Kar Festivali, Toya Gölü

hokkaido furanoHokkaido – doğanın cenneti… Bu geniş bölgeyi dağları, yüksek yamaçları, nehirleri, gölleri, denizi ve masmavi gökyüzü ile gönlünüzün dilediği gibi gezin.

Japonya’nın en kuzeyinde bulunan büyük Hokkaido adası, 18. yüzyıldan bu yana kalabalık bir yerleşim merkezi olmuştur ve bugün de, geçmişte olduğu gibi, doğal güzellikler açısından çok zengindir. Sapporo, Tokyo ve Osaka’dan Hokkaido’ya havayolu geçiş kapısı niteliğinde olup adanın kültürel, ekonomik ve siyasi merkezidir. Şehir, dama tahtası gibi düzenlenmiş temiz sokakları ile göze çarpar.

Şehrin ana caddesi, her yıl Şubat ayında dünyaca ünlü Sapporo Kar Festivali’nin düzenlendiği çiçeklerle süslü Odori Parkı’dır. Sapporo’nun tarihi anıtı olan Saat Kulesi’nin hemen yanında şehrin tarihini yansıtan bir müze bulunur. Gözde bir kaplıca merkezi olan Jozankei Kaplıcası’na, Sappora’dan kısa bir yolculuk sonunda ulaşılabilir. Bu kaplıca merkezi aynı zamanda uzun süreli ziyaretçiler için de bir cennettir.

hokkaido hükümet konağı, sapporo

Otobüsle Sapporo’dan 1 saat 20 dakika uzaklıktaki Shikotsu Gölü, art arda yükselen kayalıklar arasına sokulmuş güzel bir çöküntü gölüdür. Gölün suyu koyu mavidir ve hiçbir zaman donmaz.

Daire şeklindeki çöküntü gölü Toya Gölü ise bir başka güzelliktedir. Sık ağaçlarla kaplı dört adacık olan Nakanoshima Adaları gölün tam ortasında yer alır.

Aomori’den trenle ulaşılabilen Hakodate, Hokkaido’nun diğer bir gözde turistik beldesidir. Hakodate, olağanüstü gece manzarası ile bilinen bir liman kasabasıdır. Yıldız şeklindeki Goryokaku kalesi, manzaralı Hakodate Dağı’yla birlikte başlıca çekim noktasıdır. Kasabanın sabah pazarı, taze balık ve sebzelerle dolu, 360’tan fazla küçük dükkan ve sergisini dolduran alıcıları ve gezinenleri ile görülmeye değer niteliktedir. Pazarın hareketli kalabalığını seyretmek bile çok ilgi çekici bir deneyim olacaktır.

Hokkaido’nun merkezindeki Asahikawa, sınırlı ekpsres tren ile Sapporo’dan 1 saat 30 dakika uzaklıktadır. Buradan yerel trenle 1 saat daha yolculuk ederseniz yaz aylarının başlarında açan lavanta tarlaları ile ünlü Furano’ya ulaşırsınız. Bu geniş tarlalar nergis, lavanta ve kozmos çiçeklerinden zarif bir kemer oluşturur.



Arabayla, Furano’nun bu olağanüstü doğal güzellikteki çiçek tarlaları boyunca ilerlemek her yaştaki ziyaretçiler için oldukça popüler olup tam anlamıyla unutulmaz bir deneyimdir.

Doğu Hokkaido’daki en büyük şehir olan Kushiro, sınırlı ekspres ile Sapporo’dan 4 saat uzaklıktadır. Hokkaido’nun doğu taraflarında, billur gölleri ile doğanın el değmemiş güzellikleriyle karşılaşırsınız. Burada en çok ilgi çeken yer, vahşi doğanın barınağı olan Kushiro Bataklığı’dır. Bu olağanüstü bataklık boyunca zikzak çizerek akan Kushiro Nehri’nde kano yapmak hayatınız boyunca unutamayacağınız bir anı olacaktır.

Yeşil doğanın bir parçası olan Hokkaido, doğa sevenlere sayısız açık hava etkinliği sunar. En çok ilgi çekenler arasında, yunus ve balinaları izlemek, rafting, at binmek, orman yürüyüşü, balonla gezinti ve çok daha fazlası yer alır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt