hoca bilene 100 vercem dedi (biyoloyi)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cyber

cyber

Üye
    Konu Sahibi

otostopçu

otostopçu

Üye
başka açıklaması yokki kardeşim bunun :ehe

su - difüzyonla

mineraller aktif taşıma

ile taşınır :hmmm sizin hoca ne içmiş

buda demektirki aktif taşıma ile taşınıyor

- - - Eklendi - - -

yani atp harcıyor bitki

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Ksilemde bulunan çeperler su moleküllerinin çekim özelliği sayesinde suyu yukarı taşır.
Hatırladığım bu, belki fikir verir :

otostopçu

otostopçu

Üye
aleranol

aleranol

Üye
yine aynı ışte kilcallik. ne yani pompaylami çekiyormuş?

dogisay

Üye
Floemde madde taşıması kökten yaprağa doğru gerçekleşmesi için, kökün topraktan aldığı azot ile fotosentez ürünlerini birleştirmesi ve kökte azotlu organik madde yoğunluğunu arttırması gerekir. Yoğunluk arttığındaysa kökten yukarıya (azotlu organik maddece) az yoğun kısımlara taşınması gerçekleşir. :) diye biliyorum.

Siz yanıtı öğrenmişsinizdir muhtemelen, cevabı merak eden arkadaşlar vardır muhakkak. Her halde böyle gerçekleşiyor :)

DDorlion

DDorlion

Üye
Biyolojimi :vur :catcat:

Türe

Türe

Üye
önce kaynak hücreden glikoz alıyor sonra yaklaşık % 60 i selüloz olarak taşınıyor fakat bir süre sonra yoğunluk arttığı için ozmoz artıyor bu nedenle ksilemden şu alma isteği ortaya çıkıyor bu şekilde

Progressivity

Progressivity

Üye
Oldukça açıklayıcı cevaplar verilmiş ama bir biyolog olarak bir de ben anlatayım dedim dilim döndüğünce; kohezyon ile sıvıların molekülleri birbirine bağlanırken adezyon etkisi ile sıvı floemin iç yüzeyine tutunur. kapilarite ya da kılcallık etkisi ile sıvının yukarı yönde taşınımı gerçekleşir.

Türe

Türe

Üye
Oldukça açıklayıcı cevaplar verilmiş ama bir biyolog olarak bir de ben anlatayım dedim dilim döndüğünce; kohezyon ile sıvıların molekülleri birbirine bağlanırken adezyon etkisi ile sıvı floemin iç yüzeyine tutunur. kapilarite ya da kılcallık etkisi ile sıvının yukarı yönde taşınımı gerçekleşir.

Floem ile sıvı tasinimi mi? I dediğiniz kohezyon adhezyon teorisi ksilem için geçerli degl mi?

Progressivity

Progressivity

Üye
aslında lisede verilen biyoloji eğitiminin en büyük eksiklerinden biri de bu işte öğrenci ezbere alıştırılıyor ve zannediyor ki bir olay sadece bir sistem ya da tek bir canlı için geçerli böyle bişey yok arkadaşlar aynı fiziksel kuvvetler floem için de geçerlidir. Floemde su içerisinde organik besin maddeleri yukarıda açıkladığım şekilde yukarı yönlü taşınır.

Türe

Türe

Üye
aslında lisede verilen biyoloji eğitiminin en büyük eksiklerinden biri de bu işte öğrenci ezbere alıştırılıyor ve zannediyor ki bir olay sadece bir sistem ya da tek bir canlı için geçerli böyle bişey yok arkadaşlar aynı fiziksel kuvvetler floem için de geçerlidir. Floemde su içerisinde organik besin maddeleri yukarıda açıkladığım şekilde yukarı yönlü taşınır.

Evet hocam doğrudur bugün farkettim basınç akis teorisi ile Floem de şu taşımakta :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt