Haber HMD, Lumia Kamera Arayüz Patentinin de Dahil Olduğu 500 Nokia Patentini Satın Aldı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
HMD, Lumia Kamera Arayüz Patentinin de Dahil Olduğu 500 Nokia Patentini Satın Aldı
Nokia'nın Windows Phone ekosistemine kazandırdığı en önemli farklardan biri olan Lumia Kamera arayüz tasarım patenti, HMD tarafından satın alındı.





Bugün, eski ve yeni Nokia hakkında ilginç bir haber geldi. Microsoft Mobile'dan HMD Global'e yaklaşık 500 tasarım patenti devredildi. Microsoft, yıllar önce Nokia'nın akıllı telefon bölümünün Microsoft tarafından satın alımını takiben Microsoft ve Nokia markalı Windows akıllı telefon üretimini üstlenmişti. HMD Global ise, şu anda akıllı telefonlarda Nokia markasını kullanmak için özel lisansa sahip olan tek şirket. HMD Global, halihazırda Nokia 3, 5 ve Nokia 6'yı piyasaya sürdü ve önümüzdeki ay ilk amiral gemisi akıllı telefonu olacak Nokia 8'i piyasaya sürecek.

Bu devir işleminde dikkat çeken Lumia Kamera Arayüz tasarım patenti dikkat çekici sonuçlarla karşımıza çıkabilir. Windows Phone işletim sisteminde ün kazanan Lumia Camera kullanıcı arayüzü, bir çok kullanıcı ve konusunda uzman kişiler tarafından en sezgisel uygulamalardan biri olarak gösterildi. Lumia Kamera, Windows Phone işletim sistemli Lumia akıllı telefonlar için "eski" Nokia tarafından geliştirildi ve bu kullanıcı arayüzü için tasarım patenti, HMD Global'e aktarılan 500 patentten biri.

Öte yandan, PureView, ClearBlack ve PureMotion'un ticari markaları halen Microsoft adına kayıtlı. Dolayısıyla yakın gelecekte bir Nokia akıllı telefonda bulunmalarını beklememeliyiz. Şimdilik, Nokia'nın geçmişte önemli markalarından biri olan Zeiss etiketi ile yetinmek gerekecek. Şu anda, Microsoft Mobile yaklaşık 200 tasarım patentine sahip ve bunların bir kısmının veya hepsinin, HMD Global'e aktarılıp aktarılmayacağı belli değil.

HMD, Lumia Kamera Arayüz Patentinin de Dahil Olduğu 500 Nokia Patentini Satın Aldı
 


MAERKEK

MAERKEK

Moderator
Acaba detaylı listeyi verirler mi ?
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Kaworu Nagisa

Kaworu Nagisa

Üye
İyi oldu bu Nokia cameranın arayüzü çok kullanışlı
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Detaylar geldikçe aktarmaya devam edeceğiz :)
 


Üst Alt