Hindistan-Pakistan sınırında tehlikeli hareketlilik

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
Hindistan-Pakistan sınırında tehlikeli hareketlilik
Hindistan ve Pakistan askerlerinin tartışmalı Keşmir bölgesindeki Kontrol Hattı çevresinde silahlı çatışmaya girdiği bildirildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada Hindistan askerlerinin, Pakistan yönetimindeki Keşmir’in Hacı Pir bölgesinde bulunan bir ordu karakoluna baskın düzenlediği, bir askerin öldüğü bir askerin de yaralandığı belirtildi.

Hindistan ordusundan yapılan açıklamada ise Pakistan’ın Hindistan’a ait askeri karakollar üzerine “kendiliğinden ateş açtığı” ifade edildi.

SAVAŞ ENDİŞESİ

Hindistan-Pakistan sınırı dünyanın en tehlikeli ve tansiyonu en yüksek noktalarından biri olarak biliniyor.

Her iki ülke de Keşmir bölgesi üzerinde hak iddia ediyor ve bölge 60 yıldan fazladır çatışmalara sahne oluyor. Ancak can kaybına neden olan çatışmalar nadiren görülüyor.

Bu çatışmanın bölgenin genelini kapsayabilecek yeni bir savaş ihtimali doğurmasından endişe ediliyor. Her iki ülkenin de elinde nükleer silahlar olması endişeleri daha da alevlendiriyor.

ÖNCE KİM SALDIRDI?


Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, iki taraf arasında çatışmanın sürdüğü, Hindistan askerlerinin “Sawan Patra isimli sınır karakoluna fiziksel olarak baskın düzenlediği” belirtildi. Açıklamada ayrıca püskürtülen Hindistan askerlerinin kaçarken silahlarını geride bıraktığı ifade edildi.

Hindistan ordu sözcüsü Albay Brijesh Pandey ise Associated Press’e yaptığı açıklamada, Pakistan askerlerinin Hindistan askeri birimlerine havan topları ve otomatik silahlarla ateş açtığını söyledi. Pandey, sivillere ait bir konutun yıkıldığını da sözlerine ekleyerek, “Biz sadece hafif silahlar kullandık. Bunun militanların geçişini sağlamayı kolaylaştırmak için bir çaba olduğuna inanıyoruz” dedi.

Hacı Pir Geçidi, Keşmir’in Pakistan kontrolündeki şehri Muzafferabad ile Hindistan kontrolündeki şehri Srinagar’ın tam ortasında bulunuyor.

HÜRRİYET
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
191
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
358
mürteza16
Cevap
4
Görüntüleme
459
mürteza16
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
331
haydaravısyon


Üst Alt