Heyecan verici Fener geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Heyecan verici Fener geliyor
Moral bozan sakatlıklar dışında Sarı-Lacivertliler, çok iyi bir çalışma dönemi geçirdi... Aragones’in sistemi oturduğu taktirde, bu sezon Kanarya’yı izleyen gözler, bayram yapar...
Her şey bir antrenörün kulüp başkanına ‘Eyfel Kulesi’ duruşuyla başlamıştı. Ama Aziz Yıldırım’dı o başkan ve yeter ki devirecek birşeyler gösterile kendisine. Tam bir bowling üstadı! Zico barbut oldu gitti. Ve sebep, kendi kanından olan yardımcılarıydı...
“Bilmediğini okuyup öğrenen, bildiğini de ‘okuyup’ öğreten” Aziz Yıldırım, kulüp tarihinin en kariyerli hocasını getirdi. Allah yardımcısı oldu ki, İspanya yarı finalde elenmedi. Yoksa büyük yazarlar Aziz Yıldırım’a ‘üç kulhüvallah bir elham’ okuyup üstüne bir de üflerlerdi. Aragones de dualarla Valencia’ya kaçardı istavroz çıkara çıkara.
“Dede” geldi. Huzurevlerinde yaşıtları ölümü beklerken O dünyanın en büyük futbolcularıyla koşularda aşık atmaya çalıştı, ‘Ortada sıçan’da ortaya geçmeye kalktı. Carlos’un 90’a attığı frikikte baraja geçti. Atıştan sonra da fırçayı bastı. Alex’in koltuk altından tutup itekledi. Can Arat’a markaj yaptı, yol gösterdi. Bir tek kaleye geçerken görmedim. Korkudan birkaç kez gözlerimi kapatmadım desem yeridir. Tabii ki birşey olacağı yoktu ama alışmışım bizim dedelere ninelere!... Basına kapalı kisvesi altında çoğu idmanı izledik. Artık İstanbul’dakiler problem olacaktır. Ve bu açık antrenmanlarda takıma çalıştırdığı taktik şablonu çıkardım. Çok enteresan kurallar getirdi. Alex’in korner atarken yapacağı işaretler, özelikle serbest atışlardaki bazı cinlikler vb... Ama o kadar da değil. Onları ifşa edersek Fenerbahçe’nin çalışmalarına haksızlık etmiş oluruz. Eğer sistemi oturursa gözlere bayram var.
Geçeyim dedeyle geçen 15 kara güne. Kara derken yanlış anlamayın havadan bahsediyorum. 15 günün 2 gününü güneşli geçirince otomatik olarak insanın içi kararıyor da! Her kampta gençler olur ve onların değerlendirmesini iki satırla geçeriz. Öyle bir takım oldu ki Fenerbahçe, geçiştirecek iki isim var genç olarak, onlar da kaleci. Gerisi taş gibi futbolcular... Rıdvan Dilmen Ağabey kızmazsa bir cümlem var: Belki sakatlar moral bozuyor ama Fenerbahçe gerçekten heyecan veriyor.
İşte kampın A’sı Z’si...
Volkan Demirel: 7
“Susarım, işimi yaparım” moduna girmiş. Kesinlikle büyüdü. Bakışları bile daha profesyonel. Artık öyle sağa sola laf yetiştirmeyle birşey olmayacağını anlamış. Sadece çalışıyor ve kalitesini ortaya koyuyor. Daha ne istenir ki bir profesyonelden. Haa, bir de Aragones, Volkan diyemiyor. Demirel aşağı Demirel yukarı. Hayır Süleyman diyebilse daha net olacak. Kafamız karışmayacak. Alışamadık.
Volkan Babacan: 5
Daha çok genç. Güzel kurtarışları var ama Fenerbahçe kalesi O’nun için Babil Kulesi... Şampiyonlar Ligi maçında O’nu kalede düşünemiyorum. Zamana ve deneyime ihtiyacı var. Swindon Town maçında öyle bir hata yaptı ki, topu çıkarmamak için, aldı rakibin ayağına verdi. Pırasa gibi doğrarlar Volkan seni aman ha!
Mert ?
Bu gençler için buraya ne yazsak üzeceğiz biliyorum ama gelecekleri var. İyi niyetliler. Deneyimlerini artırsınlar yeter.
Önder: 6‘Moskovalı Önder nereden döner’ dedik. Gitmeden döndü. Gökhan Gönül’ü kessin diye bakıyor herkes. Ama öyle birşey yok. İkisi o kulvarın ağası. Bu senesi farklı olacak belli ki. Ayrıca Aragones’in beğendiği futbolcu tiplerinden olması avantajı. Hazırlık ve idman maçlarında kramponlarını az ve öz eskitti.
Gökhan Gönül: 6
Hep yazıyorum futbola gönüllü bu Gökhan. Kulvarında top rahat salınamıyor. Kim geçse karşısında Gökhan’ı görüyor. Başlarda biraz Aragones’i takmaz havası vardı ama Carlos gibi o da durumun vehametini anladı. Buram buram kalite kokuyor.
Can Arat: 7
İşte bu sene gerçek futbolcu oldu. Duruşu bile değişti. Şimdi kafaya oynar. Takıma girmek için fırsat kollayacak ve bence aldığı zaman da formayı bırakmayacak. Bilinçli vuruyor toplara. Edu ve Lugano kadar ofansa katılıyor, yerine çabuk dönüyor.
Edu: 7
Aragones’in vazgeçilmezlerinden. Yerine oturmuş bir futbolcu. Eksiği yok fazlası var. Bence tüm eleştiriler boşa. Zaten çok taktığını da zannetmiyorum. Kendi havasında.
Yasin: 6
Kendine güveni var. İyi çalışıyor. O da Can Arat gibi bulduğu şansı değerlendirir. Haddini biliyor. Kalitesinin farkında ve fırsat kollayacak. İyi bir kamp dönemi geçirdi.
Lugano: 9
Dünyanın en profesyonel, en iyi çalışan futbolcularından olduğu kesin. Profesyonelliği, beyefendiliğiyle takıma örnek oluyor. Açıkçası bir gün Fenerbahçe’den giderse en üzüleceğim oyuncuların başında geliyor. Defansta müthiş bir güvence ve hücumda kafa adam!
Gürhan: 9
Baştan beri inandığım bir futbolcu. Kampın en çalışkan ismiydi. Ceske Budejovice maçındaki performansı ve özellikle Guiza’nın golüne ortası ayakta alkışlanır. Semih gibi bir gün hakettiği yere gelecek.
Carlos: 7
Uçmuş... Hayat dolu. İdmanlarda oturup sadece onu izleyip güldüm. Aragones’ten öyle fırçalar yedi ki görmeliydiniz. Bir yandan bozuluyor bir yandan durumu kurtarıyor. Argoyla geçiştireyim, tam bir fırlama. Büyük futbolcu böyle olur.
Burak Yılmaz: 5
Hâlâ Beşiktaş’ta oynuyor. İstekli ama ne yaptığını bilmiyor. İsabetsiz pas şampiyonu. Maç sırasında hocası ne yap dediyse yapamıyor. Ya anlamıyor ya da dinlemek istemiyor. Aragones’le yontulursa benliğine kavuşur ve kendini gösterebilir. Yoksa Fenerbahçe’den ikinci sınıf bir takımın yolunu tutar. Çok çalışmalı, yeteneğini pozitif kullanmalı.
Colin Kazım: 7
Varyeteci, iyi de kıvırıyor ama futbolunu beğenmeme rağmen kendisinin çocukça hareketleri beni itiyor. Dünyaca ünlü bir futbolcu olursa çekilmez bu adam. Fenerbahçe’nin 1 numarası da olsa böyle davranmaya devam ederse bu formayı giymemeli.
Deniz: 6
Swindon Town maçında çok iyi değildi. Çok top kaybetti. Onsuz geçen Zicolu maçlar kendini çok aratmıştı. Daha iyi olabileceğini biliyor ve Deniz, Aragones’in baş adamlarından birisi olabilir. Fakat sakatlıktan yeni çıkmış olması zorluyor.
Selçuk: 8
Bu sezon Selçuk’un yılı olacaktır. Kendine güveni üst düzeye çıktı. Kendisini anlayan bir hocayla çalıştığını düşünüyor. Aragones’in istediği tüm özellikler onda var. Sakatlık yaşamazsa 11’in değişmez elemanıdır. Çok iyi bir çalışma dönemi geçirdi. Yüzü gülüyor.
Maldonado: 5
Hazırlık maçlarında iyi değildi. İdmanlardaki çift kale maçlarda da garanti paslar yapmasına rağmen Aragones ondan artı şeyler istiyor. Performansı çok da içaçıcı değil. Toparlaması çok önemli çünkü mevkisi kritik.
Vederson ?
Fenerbahçe’nin doktorları bir garip. Bir tek ‘verem’ demediler bu adam için. Hafif sakatlıktan bahsederken bir anda ameliyat oldu. 1.5 ay yokken şimdi 3-4 aylardan bahsediliyor. ‘Gong’un sesini duydunuz, süre başladı. Bakalım ne kadar sürede geri gelecek.
Ali Bilgin: 6
Sessiz sakin çalışıyor. Formayı istiyor. Hazırlık maçlarında da hata oranı düşüktü. Pres konusunda kondisyon eksikliği neden olsa gerek hocasının isteklerini diğer arkadaşları gibi yerine getiremiyor. İstanbul’daki rahatlama dönemiyle MTK maçında hazır olacaktır. Bu yoğun tempoya hiçbir kas, hiçbir hücre dayanmaz o kesin.
Uğur Boral: 7
Milli takım moralli. Genelde asık suratlıdır ama bu kampta güldü eğlendi. Bir futbolcunun egosunu tatmin etmesi kadar büyük doping yoktur. O da kendini ispat ettiğine inanıyor ama yolundan da kendini alıkoymuyor. As takımda yeri hazır. Diğer milliler gibi geç katılsa da kampa, hemen toparladı.
Tümer ?
Milli takımdan sakat geldi. Nasıl geldi, niye sakatlandı belli değil. Basın mensuplarına, taraftarlara, çevresine tavrı hiç hoş değil. Ağabeylik yapması lazım. İçeride iyi gözüküyor olabilir ama futbolcu olmak için önce dünyayla barışık olmak lazım. Carlos’tan ders alsın, eline su dökemez.
Alex: 8
10 numara yakıştı. O’ndan görmediğimiz espriler, hareketler, sesler... Takım kaptanı olarak hocayla futbolcuların bağını kuruyor. İdmanlardaki ara pasları insanın rüyasına giriyor. Ustalık dönemini yaşıyor ve bunu herkese yaşatacak. Türkiye’de mutlu bir Brezilyalı.
İlhan: 6
Ceske Budejovice maçında orta sahada görev yaptı Kezman ile birlikte. Forvette tüm isteğine ve becerisine rağmen son vuruşları yapamıyor. Yapabileceğini biliyor ama olmuyor. Galiba Semih’in eski hali gibi biraz stres yapıyor. İnançlı.
Deivid ?
Neredeyse ayağına değen ilk topta ayağı kırıldı. Aurelio’nun gidişinden sonraki en ağır durum Deivid’in olmayışıdır. Annesinin ölüm haberiyle ikinci kez yıkıldı. Kısa sürede toparlamaya çalışacak.
Kezman: 5
Bir depar atıyor gereksiz, sonra 5 dakika nefesini toparlamaya çalışıyor. Ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Futbolu unutmuş gibi. Swindon Town maçında attığı gole rağmen kendisinden eser yoktu. Bir süre sonra problem çıkarmaya başlayabilir. Çünkü Guiza’yı geçmesi zor.
Semih: 8
Alex gibi o da ustalığını konuşturuyor artık. Kafa golleri bir DVD’de toplanır güzellikte. Baktığınız zaman oyun karakterini bir adım ileriye götürdüğünü açık olarak görebiliyorsunuz. Sorumluluk almaya başladı. Kendini aşıyor. Avrupa’nın en önemli golcülerinden birisi Semih’tir.
Guiza: 7
Tek maçta izledik ve birkaç idman hareketi. Basına kapalı antrenmanlarda bundan sonra da pek görme şansımız olmayabilir. İspanyollar onun için ‘Killer’ yani öldürücü diyorlar. Hava toplarını kesinlikle bırakmıyor. Yetenekleriyle dalga geçilmesinden hoşlanmıyor. Carlos ve Alex’in kendisiyle dalga geçmesine son idmanda çok sinirlendi. Gollük pası verin atsın. O kadar. Yenilgiyi kabullenecek bir tip değil. Aranan adam.

Cüneyt Karakaya
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
haber için teşekkürler..

Fenerbahcemiz hakkında yine atıp tutanlar agırlıkda...lig başladıkdan sonra bakalım ne diyecekler..

yine bir eksiğimiz var transferlerde geç kalınıyor..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt