herseyi müslümanlıga baglamak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
__xXx__

__xXx__

Üye

Bak şimdi abi, mezhepteki davranışlar neye göredir? Peygamberin vs.davranışlarına göre. Ben mezhepsizim, ben davranışlarımı Kur'ana göre yaparım.

- - - Eklendi - - -

Mezhepler dinde ayrılık yaratır.

mezhepler dinde ayrılık değil kolaylık sağlar mezhep farklılıklarını ayrılık olarak görme yorum farkı olarak gör

Metin MF

Metin MF

Üye

mezhepler dinde ayrılık değil kolaylık sağlar mezhep farklılıklarını ayrılık olarak görme yorum farkı olarak gör

fark olduğu için ayrılıklar çıkıyor zaten. örneğin bunu yıllardır süren alevi-sünni çatışmasına bakarak anlayabilirsiniz.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Metin sana bu kez katılmıyorum. Alevilik bir mezhep değildir bu konuda yanlışın var.

hidayet02

hidayet02

Üye
4 Hak Mezhep Vardır Bilginize;

Hanefi, Şafii, Maliki, Hanbeli...

Alevilik Bir Mezhep Değildir... Bir İnançtır...

4 Hak Mezhep Hz.Muhammed(s.a.v)'i Son Peygamber Olarak Bilir.

Alevilik Son Peygamber Olarak 3'üncü Halifemiz Hz.Ali'yi İddia Eder...

Dinimizi Kalbimizde Yaşayalım... Çevremizdeki Olaylardan, Davranışlardan, Yönlendirmelerden, Yaşar Nuri&Zekeriya Beyaz vs. Tiplemelerinden ARINARAK Yaşayalım... Klavuzumuz Kur'an-ı Kerim Olsun...

İyi Forumlar...

Metin MF

Metin MF

Üye
Aslında uzun uzun konuşulacak konular bunlar ama yeri burası değil.

hidayet02

hidayet02

Üye
Bu Arada Alevi-Sunni Çatışmasımı Varmış? Ben Niye Göremiyorum? Bir Sunni Olarak Alevi Arkadaşlarımda Oldu. Hiç Çatışmadık:D

Bunlar Suni Gündem Yaratmak İsteyen Densizlerin Oyunları, Kanmayın İnanmayın...

Metin MF

Metin MF

Üye
Bu Arada Alevi-Sunni Çatışmasımı Varmış? Ben Niye Göremiyorum? Bir Sunni Olarak Alevi Arkadaşlarımda Oldu. Hiç Çatışmadık:D

Bunlar Suni Gündem Yaratmak İsteyen Densizlerin Oyunları, Kanmayın İnanmayın...

Konuyu lütfen tartışmaya döndürmeyin. Kimsenin kimseye densiz demeye hakkı yok.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
:hmmm

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
hidayet02

hidayet02

Üye

Konuyu lütfen tartışmaya döndürmeyin. Kimsenin kimseye densiz demeye hakkı yok.

Konuyu Tartışmaya Götürdüğümü Nerden Çıkardın? Ülke Gündemi Devamlı Suni Gündemlerle Değişiyor. Dikkat Ettiysen Ben Forumdan Herhangi Bir Üyeye Densiz Demedim!

Ülke Gündemini Devamlı Irk,Din,Mezhep Çatışmalarının Var Olduğunu İddia Ederek Değiştirenlere Dedim Mesajın Özünü Anlamaya Davet Ediyorum Seni:)

İyi Forumlar...

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Spekülasyonlara gelmeyelim getirmeyelim :oke:

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Bak şimdi abi, mezhepteki davranışlar neye göredir? Peygamberin vs.davranışlarına göre. Ben mezhepsizim, ben davranışlarımı Kur'ana göre yaparım.

- - - Eklendi - - -

peki aç kuran-ı kerimi ve bak bakalım kadına dokununca abdest bozulur yazıyor mu yazmıyor hiçbir bilgi yok ya da tü deniz ürünlerininyenip yenmemesiyle ilgili birşey var mı yok bunu bir düşün derim Metin

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

peki aç kuran-ı kerimi ve bak bakalım kadına dokununca abdest bozulur yazıyor mu yazmıyor hiçbir bilgi yok ya da tü deniz ürünlerininyenip yenmemesiyle ilgili birşey var mı yok bunu bir düşün derim Metin

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
öf yeter.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye

Alevilik Bir Mezhep Değildir... Bir İnançtır...

4 Hak Mezhep Hz.Muhammed(s.a.v)'i Son Peygamber Olarak Bilir.

Alevilik Son Peygamber Olarak 3'üncü Halifemiz Hz.Ali'yi İddia Eder...

Sende sağlam salladın.
Bir gün Cemevine git ve Alevi dedesi ile konuş. Bakalım ne kadar yanıldığını göreceksin. (Tabi sende Cemevini cümbüş evi olarak görüyorsan o ayrı)
ayrıca Kuranda ben 4 hak mezhep vardır diye bir ayet görmedim. Hangi ayette yazıyor beni bilgilendirir misin ?

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye

Sende sağlam salladın.
Bir gün Cemevine git ve Alevi dedesi ile konuş. Bakalım ne kadar yanıldığını göreceksin. (Tabi sende Cemevini cümbüş evi olarak görüyorsan o ayrı)
ayrıca Kuranda ben 4 hak mezhep vardır diye bir ayet görmedim. Hangi ayette yazıyor beni bilgilendirir misin ?

asıl bilgisiz sensin dostum git öğren bakalım hz muhammed yaşarken kuran-ı kerim inerken mezhepler var mıymış

hidayet02

hidayet02

Üye

Sende sağlam salladın.

Bak Birader Ben Ne Dedim? Benimde Alevi Arkadaşlarım Var Dedim! Eğer Cem Evlerini Cümbüş Yeri Olarak Görseydim Arkadaşlarımla Olan Alakamı Keserdim...

Benim İnançlarıma Göre 4 Hak Mezhep Vardır ve Bu Sunni Müslümanların %99.9'u Tarafından Tasdiklenir.

Senin İnançlarına Görede Yoktur. Bu da Alevilerin %99.9'u Tarafından Tasdiklenir...

Kısaca Kalkıp Sana Yanlışsın Diyemeyeceğim. Çünkü O Şekilde Öğrenmişsin ve Ezberletilmişsin. Kısaca Ne Desem BOŞ...

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye

asıl bilgisiz sensin dostum git öğren bakalım hz muhammed yaşarken kuran-ı kerim inerken mezhepler var mıymış

4 hak mezhep var diyen bendim dimi ? Neye göre 4 hak mezhep bana kuran-ı kerim de bunu göster diye o arkadaşa soruyorum ama sen bana ezber cevapla geliyorsun. Bilgisiz olan sensin. Zaten cevap veremeyen insan bu şekilde hakaret eder gibi cevap verir.

Metin MF

Metin MF

Üye
:bud:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
N'oluyor burda :zzz:

Çok bildiğim şey var ama paylaşırsam konu kilitlenir :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt