Tavsiye Her Lumia macerasının bir sonu vardır...

biz sisteme bir şey demiyoruzki donanımı iyi kullanıyor evet ama eksiklikller saçma. nokia bellede bile x ile kapatma ekran döndürme kilidi vardı. olması gereken şeylerin yok olupda güncellemeyle yeni bir şey gibi verilip birde geç verilmesinden şikayetci herkes. yoksa bende sistemden memnunum kasma etme yok hızlı iyi güzel. birde arka planda uygulamanın kendini tekrardan yeniden başlatmasına gıcığım mesela ben n8 den l520 ye geçtim n8de yoktu oyle bıraktığın yerden devam ediyorsun uygulamaya geri döndüğünde yeniden baştan başlatmıyordu kendini wpde yeni açmış gibi başa dönüyor. ben bir video izlerken yada maxicepde yazı okurken tekrar sayfanın yüklenmesi hoş birşey değil.
 
Tepkiler: n000k ve ferit.61
Aynı kafadayız.
 
Tepkiler: merlin19
Bence Windows Phone çok çok büyük bir atak yapacak (yapmak zorunda, yoksa çok çok büyük bir kayıp olacak.)

Ha belki benimki çok mantıklı bir sebep değil ama nedense cihazımı ve işletim sistemini çok seviyorum.(çünkü aşırı oyun oynamam, en yeni uygulama ilk bana çıksın demem, acele işim olunca telefonum çalışsın, gün boyu işimi görsün, maillerimi takvimimi anlık takip edebileyim, haritam ve kameram da süper olursa ben onu alırım. NL920 bunların hepsini, artı sağlamlık, ekran, ses bir sürü şey veriyor bana)
 
Tepkiler: PureFood, ÖEY ve kaygisiz43
şunuda yazıyım nokia wpye geçmeyip s800 işlemcili kamerası güzel rami vs sağlam cihaz cıkartıp uygulama desteğide olsaydı. yani wpye olan uygulama desteği nokia belleye gelseydi ben yine nokia belleli bir cihaz alırdım. sistem hem stabil hem güzeldi arayüzü felan
 
Tepkiler: Esendağlı
Ekleyeyim, hiç güncelleme gelmese de rahat 2 sene bu haliyle kullanabilirim
 
Tepkiler: Hagios
Yazdıklarını sonuna kadar okudum. Kesinlikle haklısın tamamen katılıyorum. Yakın bir zamanda iphone a geçiş yapıcam. Ama yine de herşeye rağmen Nokia ve Windows Phone'u seviyorum
 
Tepkiler: ferit.61

ferit.61

Üye
    Konu Sahibi
Hepimiz dertlenmişiz bu konuda belli ama sabretmenin arkasına atmışız dertlerimizi

Android in ilk çıktığından bahsediliyor ama o zamanlar cep telefonlarında adam akıllı adı konmuş bir sistem mi vardı.
Biz şimdi ilk yerli arabayı üretmek istesek ülkemizde, eee ilk yerli arabalar atıyorum 40 sene önce yapılmış.
Şimdi ilk buradan başlamak gerekiyor diye 40 sene öncesinin Anadolu arabasını mı çıkaracağız ? ( o zamanın tenolojisi, otomobil yapısı vs.)
Yıl olmuş 2014 çevremizdeki otomobillerdeki sistemler böyle iken biz Anadolu ile mi başlayalım yani ?

Bildirim sesleri, bildirim merkezi vs.. vs... (anı şeyleri tekrar yazmak istemiyorum) bunlar için 2-3 sene mi lazım ?
Ekstralardan bahsetmedim genelde, olması gereken eksikliklerden bahsettim.
Artık standart olmuş kalıplardan bahsettim...
 
Tepkiler: n000k, enterneoll, Hagios ve 1 kişi daha
Sana katılmamak mümkün değil,aynı şeyleri bende yazmak isterdim ama senin kadar güzel yazamazdım o yüzden senin yazman bana kolaylık olduteşekkürler.ben hala sevmeye çalışıyorum polyanna misali,kendime sebepler arıyorum sevmek için bazan güzel sebepler bulsamda,videonun sesini kıstığımda alarmın sesininde kısıldığını görünce hepsi güme gidiyor
 
Tepkiler: n000k, PureFood, ferit.61 ve 1 kişi daha
benimde en kıl olduğum örn N8 vardı bu cihaz nokia nın amiral gemisiydi onda olan çoğu özellik haritalar dahil lumia serilerinde yok hadi alt seriden geçtin 920 925 1020 hiç birinde olmadığı gibi birde yeni özellikler keşfedilmiş gibi güncelleme ile vereceğiz diyor lakin o güncellemeyi de verebilse oda yok erteleme üzerine erteleme geliyor
 
Tepkiler: ferit.61
Şahsen Yarısına Katılıyorum Desem yarısınada katılmıyorum 625 kullanıyorum mesela hiç bluetooth sıkıntısı hiç çekmedim gayet memnunum
 
Yazını okudum eline sağlık.Twitterda windowsphone'un eksiklerini kendi hesabının paylaşımının altına yazınca biri ingilizceyle sen ne yazdığını bilmiyorsun dedi Ulan zaten eksik olmasa yazmayacam yorum gücü mü yok anlamadım.
 
Tepkiler: n000k ve ferit.61
Türkçe dil desteğide yok Nokialarda vardı sesle arama gelen çağrı da sesle haber verme sesle menü açma vs ama devletimiz eksik bu konuda sadece telefon için demiyorum Türkçe olmayan hiç bir şeyi sakma ülkene gör eşek gibi yapmıyormu
 
Tepkiler: drangela61
Yazılanlara katılmamak elde değil.
Windows Phone gerçekten potansiyeli olan, güzel ve hızlı bir sistem.
Ancak halen kullanıcıların günlük kullanımda "temel özellik" olarak addettiği pek çok özelliğin bir türlü gelmemiş olması ister istemez can sıktı ve sabır taşırdı.

Mağaza gelişiyor, modeller gelişiyor; ama sistemin kendisinde hâlâ "işte bu" dedirtecek bir sıçrama yaşanmadı.
Pek çok arkadaşın da belirttiği gibi, normalde sistem piyasaya çıkarken olması gerekenler "imbikten damlarcasına" tane tane veriliyor.
Ve bunların verilmesi bile aylar sürüyor. Haliyle de büyük umutlarla bu sisteme geçiş yapanların hevesleri kursağında kalıyor.

Diğer yandan çoğumuz da bu sisteme, eksiklerini bilerek ve Nokia&Microsoft işbirliğine güvenerek geçtik.
Mağaza ve model gelişimi yönünden bizi yanıltmadılar.
Donanım olarak her geçen dönem çıtayı yükseltiyorlar, mağaza ise bazen rutin seyrinde bazen de sıçramalarla ilerleyişini sürdürüyor. Bunlar gerçekten güzel şeyler.
Peki ya sistemin kendisi?
Geçen zaman: Kasım 2012-Aralık 2013
Bir yılı aşkın bir süre geçmiş ve biz hala bağımsız zil sesleri, ayar kısayolları, dosya yönetimi vb (bkz. şurada) pek çok temel özelliğe kavuşabilmiş değiliz.
Eksiklikleri bilerek geçen bizler bile sürecin bu kadar yavaş ilerleyeceğini açıkçası düşünmemiştik.

Artık sabrı kalmayıp diğer sistemlere geçen arkadaşlara hak veriyorum.
Sonuçta herkesin sabır seviyesi, kullanım alışkanlıkları ve beklentileri farklı.

Eminim ki, yeni bir sistem olmasından dolayı benim gibi sabretmeyi sürdüren pek çok arkadaşımız, WP8.1 güncellemesinden çok şey bekliyor. Umalım da bu güncelleme bizi hayal kırıklığına uğratmasın.

Şimdilik sabretmeye devam.
Eğer WP8.1 ile beklenen özelliklerin hepsi ya da tamamına yakını gelirse, bir sonraki telefonum 5 inçlik yeni bir Lumia olacak.
Eğer gelmezse korkarım ki;


Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız


 
Tepkiler: n000k, PureFood, ÖEY ve 9 diğerleri
Ben bu yazının altına imzamı atıyorum. Telefonu alalı neredeyse 1 yıl odu, daha ekran döndürme gibi mini minnacık bir olay bile gelmedi telefona, hep şunu bekle, hep bunu bekle. E tamam o tarihi bekleyelim diyoruz, bu sefer bu tarih olmadı şu tarih.

Telefonu alırken ben de Nokia'ya olan büyük saygımdan aldım telefonu, kasa sağlam dedim, camera carl zeiss dedim aldım. İkisinde de pişman oldum.

Sen yine elinden çıkarmışsın telefonunu, benim öyle bir şansım da şu an için yok.

Hayırlara vesile olsun, bence en doğrusunu yapmışsın.
 
Tepkiler: ferit.61
aslında bu şikayetleri Joe belifore mi nedir o wp sorumlusu ona twitterden atsak toplanıp bütün forumlarda felanda paylaşsak herkes destek çıksa 8.1 adam gibi gelse güzel olur. Yada ulaşabileceğimiz bir mail adresi varsa ona atalım.
 
Tepkiler: ferit.61
Adam duygulara tercüman olmuş.
 
Tepkiler: n000k, PureFood, ÖEY ve 2 diğerleri

Hagios

Üye

Aynen kelimesi kelimesine katılıyorum.
 
Tepkiler: ferit.61

serinaga

Üye
Haklı arkadaş ama hayatta her şey bir risktir, LUMİA'ları hepimiz alırken eksiklikleri bile bile aldık, zamanla gelişir dedik, ne yazık ki Microsoft güvenlik nedeniyle bir süre daha işi ağırdan alacağa benziyor, bakalım ne olacak ...
 
Tepkiler: bulutsuzgece