Her ile bilim merkezi geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Her ile bilim merkezi geliyor


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bilim merkezlerini 2 yıl içinde 16 büyükşehirde, 5 yıl içinde ise 81 ilde açmayı planladıklarını söyledi.
Ergün, büyükşehir belediyelerinin bilim merkezlerini yerel seçimlere yetiştirdiği takdirde TÜBİTAK'ın da bilim merkezlerinin içini doldurabileceğini kaydetti.

Nihat Ergün, 'Türkiye'nin 81 İline Bilim Merkezi Kurulması' projesini başlatmak üzere TÜBİTAK Toplantı Salonu'nda 16 Büyükşehir Belediyesi Başkanları ile bir araya geldi. Belediye başkanlarına yerel seçimlere iki yıl kaldığını hatırlatan Ergün, bu süre içinde bilim merkezlerinin şehirlere açılmasının önemini anlattı. Ergün, merkezlerin açılış tarihi için büyükşehirlerde 2016, 81 il için ise 2023'ün düşünüldüğünü belirterek, bu tarihlerin daha erkene çekilmesini istedi. Ergün, şöyle konuştu:

"Bakanlığımız, TÜBİTAK ve yerel yönetimlerin işbirliğinde hayata geçirilecek bilim merkezleri projeleri ülkenin bilim ve teknoloji ihtiyacını karşılayacak. Gerekli enerji ortaya koyarsak iki yıl içerisinde tüm büyükşehirlerde, 5 yıl içerisinde ise tüm illerimizde Bilim Merkezleri olacak. Alt yapı, bina ve çevre düzenlemesi sizden, işin teknik donanımı sağlamak bizden. Elini çabuk tutan projede öncelikli olacak. Bu iş topluma, gençliğe yapılabilecek en önemli işlerin başında geliyor. Gelecek bilim merkezlerinde.''

(CİHAN)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt