Her gün bir ayet paylaşalım

Sponsorlu Bağlantılar

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

''Ey Rabb'im! Beni ve soyumdan gelen iyi insanları, namazı dosdoğru ve devamlı kılanlardan eyle. Duâlarımı kabul eyle, ey yüce Rabb'imiz!''

Muhakkak ki Yüce olan Allah doğru söylemiştir.

İbrahim - 40

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve s@hr@

Emrgncy

Emrgncy

Üye

Ve nihâyet bir mezar çukuruna yuvarlandığı zaman, o yığıp biriktirdiği malı mülkü kendisini gazâbımızdan kurtaramayacak!

LEYL - 11

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Göklerin, yerin ve bunların içerisinde bulunanların sahibi yalnızca Allah'tır. Her şeyin hükümranlığı yalnızca
O'na aittir ve O'nun her şeye gücü yeter.

MÂİDE-120

• Beğen
s@hr@

s@hr@

Üye
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ

21- Yoksa, Allah’ın izin vermediği bir dini kendilerine tutulacak yol kılan ortakları mı var? Eğer (cezaların ertelenmesine dair) kesin hükmü olmasaydı, derhal aralarında hüküm verilirdi. Şüphesiz, zâlimler için elem dolu bir azap vardır.

22- Sen, zalimlerin yaptıkları şeyler tepelerine inerken bu yüzden korku ile titrediklerini göreceksin. İnanıp yararlı işler yapanlar da cennet bahçelerindedirler. Onlar için Rableri katında diledikleri her şey vardır. İşte bu büyük lütuftur.

23- İşte bu, Allah’ın, inanıp salih ameller işleyen kullarına müjdelediği şeydir. De ki: “Ben buna (yaptığım tebliğ görevine) karşılık sizden, akrabalıktan doğan sevgiden başka bir ücret istemiyorum.” Kim güzel bir iş yaparsa, onun iyiliğini artırırız. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir.

[Şura Suresi – 21/23]

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Rabb'inin kitabından sana vahyedilen
şu eşsiz ayetleri oku! Şuna emîn ol ki; O'nun sözlerini değiştirebilecek hiçbir güç yoktur! Öyleyse, sakın Kur'an'la irtibatını koparma; aksi hâlde, dünya ve âhirette felâketlere uğrarsın da, O'ndan başka sığınacak kimse bulamazsın !

KEHF - 27

• Beğen
s@hr@

s@hr@

Üye

172 / 173 – Rabbin insanoğlunun sulbünden soyunu çıkarmış, onlara: “Ben sizin Rabbiniz değil miyim?” demiş ve buna kendilerini şahid tutmuştu. Onlar da : “ Evet, şahidiz” demişlerdi. Bu; onların kıyamet günü: “Bizim ikrarda haberimiz yoktur.” yahut “Bizden evvel analarımız, babalarımız Allah’a ortak koşmuşlar, biz ise onlardan sonra gelen zürriyetiz, o halde bizi bâtıl işleyen ve haksızlık edenler uğruna helâk mi edeceksin?” dememeleri içindir.
[A’raf Suresi – 172-173]

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve Emrgncy
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
Rahman ve Rahim olan Allahın Adıyla

Sabır ve Namazla Yardım Dileyin Bu şüphesiz huşu duyanların dışındakiler için ağır(bir yük)dır. Bakara Suresi 45. Ayet

Yönetici tarafından düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Onlar, Rablerinin huzuruna çıkacakları korkusuyla yürekleri titreyerek,
Allah yolunda yoksullara,muhtaçlara vermeleri gerekeni verenlerdir.

Müminun - 60

• Beğen
Tepkiler: Tuba
Emrgncy

Emrgncy

Üye

İnsanların hesaba çekilme vakti iyice yaklaştı fakat onlar, anbean yaklaşmakta olan tehlikeye karşı hâlâ umursamaz bir tavır içindeler ve bu yüzden, gerçeklerden inatla yüz çeviriyorlar!

ENBİYÂ - 1

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Allah, insanı bir damlacık su olan nutfeden yarattı, fakat şimdi o, kendisini yaratan Rabb'ine karşı apaçık bir hasım kesilmiş!Muhakkak ki Yüce olan Allah doğru söylemiştir.
NAHL - 4

"Sizi ve sizden önceki nesilleri yaratan Allah'a karşı saygılı ve itaatkâr olun!"

ŞUARÂ - 184

Allah yolunda can verenleri, sakın sıradan ölüler gibi ölü sanma! Aksine, onlar Rab'lerinin katında, senin bilmediğin bir âlemde sonsuz nîmetler içerisinde yaşıyorlar.

ÂL-İ İMRÂN - 169

• Beğen
Tepkiler: Tuba ve -Akıncı
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi

64- Bu dünya hayatı sadece bir eğlenceden, bir oyundan ibarettir. Ahiret yurduna (oradaki hayata) gelince, işte asıl yaşama odur. Keşke bilmiş olsalardı!
[Ankebut Suresi - 64]

10- Muhakkak mü'minler kardeştirler. Kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki size rahmet edilsin. [Hucurat-10]

• Beğen
LG.G2.32GB

LG.G2.32GB

Üye
5:31 -Derken Allah bir karga gönderdi, ona kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini göstermek için toprağı eşeliyordu. "Yazıklar olsun bana, şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gömmekten âciz miyim ben?" dedi ve pişman olanlardan oldu.
[TBODY] [/TBODY]

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Eğer Allah, engin lütuf ve rahmetiyle sizi kucaklamasaydı ve kullarına karşı bu kadar şefkatli, bu kadar merhametli olmasaydı hâliniz nice olurdu?

NUR - 20

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
5:31 -Derken Allah bir karga gönderdi, ona kardeşinin cesedini nasıl gömeceğini göstermek için toprağı eşeliyordu. "Yazıklar olsun bana, şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini gömmekten âciz miyim ben?" dedi ve pişman olanlardan oldu.
[TBODY] [/TBODY]
Maide suresi 31. ayet :)
35- Allah göklerin ve yerin nurudur. O'nun nuru içinde kandil bulunan bir oyuk(tan yayılan ışığa) benzer. O kandil ki sırça fanus içindedir; o fanus ki, inci (gibi parıldayan) bir yıldızdır sanki! Ve o kandilin yakıtı, ne doğuda ne de batıda eşine rastlanmayan mübarek bir zeytin ağacından alınmaktadır. Ve o ağacın yağı (öyle arı duru, öyle parlak ki) neredeyse ateş değmeden de ışık verecek: Nur üstüne nur! Allah, (erişmek isteyeni) nuruna eriştirir; işte (bunun içindir ki) Allah insanlara örnekler vermektedir; çünkü her şeyi bütün boyutlarıyla (yalnızca) Allah bilir.
[Nur Suresi - 35]

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

89 - Her kim O'nun huzuruna bir iyilikle gelirse, ona bundan daha iyi bir karşılık vardır; üstelik onlar, O dehşetli Günün korkusundan uzak, güven içinde olacaklardır.

NEML - 89

Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
49-İnsana bir zarar dokunduğunda bize yalvarır. Sonra ona tarafımızdan bir nimet verdiğimizde, “Bu, bana ancak bilgim sayesinde verilmiştir” der. Hayır, o bir imtihandır. Fakat onların çoğu bilmezler.
50- Bunu kendilerinden öncekiler de söylemişti ama kazandıkları şeyler onlara hiçbir yarar sağlamamıştı.
51- Nihayet kazandıkları şeylerin kötülükleri onlara isabet etmişti. Onlardan zulmedenler var ya, kazandıkları şeylerin kötülükleri onlara isabet edecektir. Onlar Allah’ı âciz bırakacak değillerdir.
52- Bilmediler mi ki, Allah rızkı dilediğine bol bol verir ve (dilediğine) kısar. Şüphesiz bunda inanan bir toplum için elbette ibretler vardır.
[Zümer Suresi- 49/52]

• Beğen
Emrgncy

Emrgncy

Üye

Hiç kuşkusuz bu Kur'an, insanlığı en güzel, en doğru yola iletir ve gösterdiği yolda yürüyerek güzel davranışlar ortaya koyan mü'minlere, kendilerini büyük bir mükâfâtın beklediğini müjdeler.

İSRA - 9

• Beğen
Tuba

Tuba

Üye
    Konu Sahibi
14- De ki: “Ben dinimi Allah’a has kılarak sadece O’na ibadet ediyorum.”
15- “Siz de Allah’tan başka dilediğiniz şeylere ibadet edin!” De ki: “Şüphesiz hüsrana uğrayanlar, kıyamet gününde kendilerini ve ailelerini hüsrana sokanlardır. İyi bilin ki bu, apaçık hüsranın ta kendisidir.”

[Zümer Suresi - 14/15]

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Emrgncy
Invoke

Invoke

Üye
Andolsun, size hakkı getirdik fakat çoğunuz haktan hoşlanmıyorsunuz.
Zuhruf Suresi 78.Ayet

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Emrgncy
Emrgncy

Emrgncy

Üye

O kâfirleri, can çekişirlerken bir görseydin; melekler, yüzlerine ve sırtlarına vura vura canlarını alırlarken, onları şöyle azarlayacaklar: "Tadın bakalım şu yakıcı azâbı!".

ENFÂL - 50

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve OttomaN TigeR

Üst Alt