Hedef 1 milyar Dolar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Hedef 1 milyar Dolar


[h=2]Fenerbahçe başkanı, gelecek planlarının arasında bankada 1 milyar Dolar'ı olan bir kulüp yaratmak olduğunu ve üye sayısını artırıp buradan gelecek paranın faizini de devlet desteği kesilecek amatör şubelere aktaracağını söyledi.[/h]
Başkan Aziz Yıldırım’ın kulübe kaynak yaratmayı hedefleyen projeleriyle ilgili açıklamaları şöyle: Yapılacak en büyük projelerden bir tanesi kulübün üye sayısını artırmak. Şu anda bedeli 10 milyar. Buradaki amaç sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe’nin daha güçlü hale gelmesi. Bunun için de tüzüğümüzü açacağız. Sonra bu yapılan çalışmaları kongre üyelerine sunacağım. Buradaki amacımız üye sayısını 1 milyona çıkarmak. 1 milyar-1 milyar 200 milyon lira civarındaki bir parayı Fenerbahçe’nin hesabına yatırtmak. Çeşitli aidatlarla, oradan yapılacak üyelerle hep beraber çalışarak, 1 milyarın üzerindeki bir Fenerbahçe’yi yaratmak. Bu paranın faiziyle ve aidattan gelecek parayla da 70-80 milyon civarındaki parayı amatörlere aktarıp, buradaki açığı kapatmak, artan parayı da Fenerbahçe Futbol AŞ’ye aktarmak. Birkaç arkadaş çalışıyor, kulübün bazı duayen isimlerini de çağıracağım. Bu fikirleri belli bir noktaya getirdikten sonra da 6 ay içerisinde bunu çıkarırız. 5 yıl içinde de bu rakamlara ulaşırız. Ana para genel kurulun harcamasına bırakılacak. Her türlü operasyonları genel kurul uhdesine bırakacağız. Sonuçta 1 milyar Dolar’ı bankada olan bir kulüp...

300 milyon Dolar’lık proje
Bir projede de ön anlaşma yaptık, Fenerbahçe’ye yılda 200-300 milyon Dolar kadar bütçe getirisi olan. 1 ay içerisinde lansmanını yapacağız. Ön anlaşmaları yaptık. Fenerbahçe Stadı’nın altında da çalışmaları yapıldı.

‘Abdullah Kiğılı kızar’
Fenerium’dan da bahsedeyim, Abdullah bey kızar sonra. 55 tane nokta açtı. 59 trilyon 260 milyar (59 milyon 260 bin), 7 aylık da 30 trilyon 793 milyar (30 milyon 793 bin) lira. ‘Önümüzdeki sezon 100 milyona çıkaracağım’ dedi, ondan sonra da halka açacağım dedim. Şimdi fenercell 600 bin taraftara ulaşmış, fenernet de 70 bin taraftara ulaşmış. Taraftar kartımız var 310 bin.

‘Değerimiz 3 büyük kulüp kadar’
Fenerbahçe Sportif AŞ 13.09.2012 itibariyle piyasa değeri 665 milyon 745 bin Dolar. Ve bu değer Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor’un toplamı 1 milyar Dolar. 3 kulübü topluyorsunuz, yüzde 13 daha fazla.. Metris olayı olmadan önce 1.5 milyar Dolar’a çıkmıştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt