Hayvanseverleri kızdıran yasa teklifi eylemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The East

The East

Üye
    Konu Sahibi
Hayvanseverleri kızdıran yasa teklifi eylemi
Meclis'e sunulan HayvanlarıKoruma Kanunu tasarısı başta hayvan hakları savunucuları olmak üzere pek çok sivil toplum örgütünden tepki topluyor.


Güncelleme:28 Eylül 2012 10:35

Hayvanseverler, yeni yasanın Hayırsız Ada katliamından daha da kötü sonuçlara yol açmasından endişe ediyor. 70 binden fazla imza toplayan hayvanseverler pazar günü de yurdun dört bir yanında eylem yapacak.
2004 yılında ilk kez yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Yasası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca yeni bir taslakla TBMM’ye sunuldu. Ancak taslak, yasanın değişmesini destekleyen hayvan hakları savunucuları tarafından bile tepkiyle karşılandı. Çünkü taslak sokaktaki sahipsiz kedi ve köpeklerin, şehir dışında kurulacak doğal hayat parklarına gönderilmesini öngörüyor. Doğal hayat parklarında ise hayvanların yiyecek ve barınma ihtiyaçlarının sağlıklı karşılanabileceğinden endişe duyuluyor, yeteri kadar bakım personeli ve veteriner olmaması da ayrı bir sorun.
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, yurt çapında tüm hayvanlar denilince milyonlarca hayvanın söz konusu olduğunu belirterek, “Yurt çapında bu milyonlarca hayvanı koymak için 1000 adet yasadaki adıyla “Hayat parkı” yapıldığını varsaysak bile, bu hayvanları oraya toplayacak “tecrübeli” belediye ekibi bulmak mümkün değildir. Ayrıca bu milyonlarca hayvanın gunluk beslemesini de belediyeler karşılayamaz” diye konuştu. Çıtırık, “Bu hayvanların hepsi toplama adı altında öldürülecektir. Bu yasa teklifi kedi ve köpekleri yok etmek için hazırlanmıştır, bu bir katliam yasası olacaktır” dedi.

Alıntı:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

arslan3332
Cevap
2
Görüntüleme
274
arslan3332
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
541
x-scarface
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
328
bydexer
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
458
bydexer


Üst Alt