Hayatım

Sponsorlu Bağlantılar

Gazİnternet06

Gazİnternet06

Üye
    Konu Sahibi
Hayatım
Merhaba arkadaşlar siz mantıklı insanlarsınız ben daha çocuğum bir şey danıscam şimdi sağlık meslek 2. Snıftayım bölümüm hemşirelik işe başlayıp 10 yıl fln çalıştıktan sonra köy kasaba vb. Bir yerden ev bahçe alıp çalışmadan kendime yetcek kadar üretip tüketmek istiyorum bir inek biraz arsa alıp kendimi salcam doğa anaya fikirlerinizi alıyım bunu yapmak için elverişli bölgeler nereleridir yani su kaynağı bulunan toprağı verimli bir yer
Çok ciddiyim

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
10 yıl çalışma ile dediklerin yapılamaz gibi geliyor

• Beğen
Tepkiler: UpOneTR
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
10 yıl çalıştın diyelim ki aylık 2000 tl aldın.
Aylık 1000 lira yersen eğer sana yılda 12.000 lira ve 10 senede de 120.000 lira eder. Az para değil tabi ki. Bu fiyata bahçeli bir evi rahatlıkla alırsın hele üzerine artar ve dediğin gibi inektir koyundur alabilirsin. Ayrıca istersen de sadece bir arsa alarak amerikan evleri tarzı bir ev dikersin 20.000 liraya. Yine koyun ve ineğe yeterli paran olabilir. Yalnız takılacağın olay bence bunlar değil de şunlar olmalı.
1- Çalışıp kazanmadığın için elde avuçta paran olmayacak.
2- Elde avuçta para olmadığı için evinden dışarı çıkamayacaksın. Dünyadan tamamen soyut olacaksın belki de elektrik su faturanı bile ödeyemeceksin.
3- Diyelim ki inek ve koyun süt verdi sattın ama bununla hiçbişey olmaz. Onların getirdiği para yine dönüp dolaşıp onlara gider.
Son olarak bunlara katlanırım dersen sana iki yerde yaşamanı öneririm. İlki denize yakın ege bölgesinden bir arsa alıp yerleşmen ki fiyatı da ona göre artar. Deniz olması önemli değil dersen karadeniz bölgesini ormanla iç içe olmanı öneririm.

muhsin15

muhsin15

Üye
o işler o kadar kolay olmuyor baba ben çobanlık yapıyorum kendi hayranlarım 500 kadar bu yıl ki kuzu, yaşlanmış koyunlardan ve sütünden 80 bin lira kadar bi para kazandık bunun 30 bini ile arpa ot aldık 6 aydır bi çoban tutmuşuz aylık 2 bin tl etti mi 42 bin bu yıl bin liraya ilaç aldık 5 ay hayvanlar çok su tuketiyor en az 500 lira su faturası geliyor yani anlayacağın 80 binden 46 bini yine hayvanlar gidiyor evin masraflarınıda yıllık 5 bin dersek cepte 29 bin kalıyor oda en az 500 hayvan in varsa doğal hayat dediginiz şey 0 masraflı bi yer değil bide en az 6 çocuğun olacak bunların 4 ü erkek olacak :) ha ben 5. 10 inek alcam dersen 1 inek 10 koyun kadar su içiyor satacağın sütle su parasını ödeyemezsin tabi çoğunun yaptığı gibi kaçak kullanmazsan

Gazİnternet06

Gazİnternet06

Üye
    Konu Sahibi
Diablo iyi konuştun olmaz ama bi ihtimal olabilir köyde boş arsa çok var yazın gidip 1 hafta fln kalıyorum elektirik su vb. Seyler pek ihtiyaç olmuyor ama ekmek biraz sorun

Gazİnternet06

Gazİnternet06

Üye
    Konu Sahibi
o işler o kadar kolay olmuyor baba ben çobanlık yapıyorum kendi hayranlarım 500 kadar bu yıl ki kuzu, yaşlanmış koyunlardan ve sütünden 80 bin lira kadar bi para kazandık bunun 30 bini ile arpa ot aldık 6 aydır bi çoban tutmuşuz aylık 2 bin tl etti mi 42 bin bu yıl bin liraya ilaç aldık 5 ay hayvanlar çok su tuketiyor en az 500 lira su faturası geliyor yani anlayacağın 80 binden 46 bini yine hayvanlar gidiyor evin masraflarınıda yıllık 5 bin dersek cepte 29 bin kalıyor oda en az 500 hayvan in varsa doğal hayat dediginiz şey 0 masraflı bi yer değil bide en az 6 çocuğun olacak bunların 4 ü erkek olacak :) ha ben 5. 10 inek alcam dersen 1 inek 10 koyun kadar su içiyor satacağın sütle su parasını ödeyemezsin tabi çoğunun yaptığı gibi kaçak kullanmazsan
Abi çocuk demişsinde yani çocuk ile olacak is değil bu yanıma bir tane köpek yeter dostum olur 1 ineğin masrafı fazla olmaz sanırım yani günde birkez otlatsam sonra serbest takılır geçinir gideriz :) tskler

muhsin15

muhsin15

Üye
gel bizim çobanımız ol aylığın 1500 doğal hayat nedir görmüş olursun

szqn55

szqn55

Üye
10 yıl değilde emekli ol ondan sonra daha rahat olursun

_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
koye inek koyun bakmaya mi gelecen?
bi 3 5 gun dur sana yeter, kolay degil bu isler. muhsin kardesimiz de iyi bilir

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
Bence elektrik üret ben bunu düşünüyorum.1 megawatt a kadar izin veriyor devlet baba. :)

Gazİnternet06

Gazİnternet06

Üye
    Konu Sahibi
Yok abi mesale osman amcam var adam idolüm köyde tarlası ve evi var elektrik li alet kullanmiyor su desen köydeki musluklar bir sürü sadece kısın biraz zorlanıyor ama hayatı gayet iyi tarlası var küçük kendi eliyle ekip biçiyor

zombaka

zombaka

Üye
10 yıl çalıştın diyelim ki aylık 2000 tl aldın.
Aylık 1000 lira yersen eğer sana yılda 12.000 lira ve 10 senede de 120.000 lira eder. Az para değil tabi ki. Bu fiyata bahçeli bir evi rahatlıkla alırsın hele üzerine artar ve dediğin gibi inektir koyundur alabilirsin. Ayrıca istersen de sadece bir arsa alarak amerikan evleri tarzı bir ev dikersin 20.000 liraya. Yine koyun ve ineğe yeterli paran olabilir. Yalnız takılacağın olay bence bunlar değil de şunlar olmalı.
1- Çalışıp kazanmadığın için elde avuçta paran olmayacak.
2- Elde avuçta para olmadığı için evinden dışarı çıkamayacaksın. Dünyadan tamamen soyut olacaksın belki de elektrik su faturanı bile ödeyemeceksin.
3- Diyelim ki inek ve koyun süt verdi sattın ama bununla hiçbişey olmaz. Onların getirdiği para yine dönüp dolaşıp onlara gider.
Son olarak bunlara katlanırım dersen sana iki yerde yaşamanı öneririm. İlki denize yakın ege bölgesinden bir arsa alıp yerleşmen ki fiyatı da ona göre artar. Deniz olması önemli değil dersen karadeniz bölgesini ormanla iç içe olmanı öneririm.
1000 lira kalmaz

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Yani ama işte olumlu bir hesaplama yaptım. :D

muhsin15

muhsin15

Üye
sor bakayım osman amcana mutlumuymuş

@Safak

@Safak

Üye
Filmlerdeki gibi olmuyor o isler hergun sutunu sagcan ilgilencen 10 yil sonra kimbilir bunlari makinalar yapcak...

Gazİnternet06

Gazİnternet06

Üye
    Konu Sahibi
Amcam yazın iyide kışın çok zorlanıyor evi fln yaptırwcak para yok

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar romanına benzemiş bu anlattıkların. Kitabı oku bence. Ayrıca bu dediğin yıllar geçtikçe sana saçma gelebilir. Yıllar İnsanları yaşlandırdığı gibi olgunlaştırıyor da.

_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
koyde yasayanlarin %80 i 3 kurus para bulsam da sehire gocsem diye soylenir demedi deme!