Hayat Atölyesi - Murathan Mungan

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Hayat Atölyesi - Murathan Mungan
Murathan Mungan'ın beklenen kitabı “Hayat Atölyesi” bu hafta okuyucuların beğenisine sunuldu. Deneme tarzındaki yazılardan oluşan kitapta Murathan Mungan’ın “Milliyet” gazetesinde aynı ismli kültür sanat ekinde yer alan yazılara ait derlemelerde bulunmakta.



Murathan Mungan son kitabını kendi kaleminden şöyle anlatmış;

"İçinde yaşanılan zamanın getirdikleriyle ile zamana bırakılması gerektiği düşünülenlerin kitaplaştırılması esası üzerinde yükselen bir denemeler toplamı olan Hayat Atölyesi, üç bölümden oluşuyor. İlk bölümü "İstediler Yazdım", ikinci bölümü "Sordular Söyledim" üçüncü bölümü ise "Hayat Atölyesi" başlığını taşıyor. Çeşitli dergi, gazete, seçki, albüm ve benzeri yayımlar için istek üzerine yazdığım yazılar yer alıyor bu bölümde. İkinci bölüm, çeşitli yayınların yönelttiği sorulara yazılı olarak yanıt verdiğim metinlerden yapılma bir seçme içeriyor. İçlerinden bazılarının gazete ve dergi sayfaları arasında kaybolup gitmesine gönlüm izin vermedi. Kitabın en hacimli bölümü olan üçüncü bölümündeyse 2002 yılında "Milliyet" gazetesinin kültür-sanat ekinde "Hayat Atölyesi" başlığı altında tam sayfa olarak yayımlanan çeşitli kültür-sanat olaylarına ve güncel konulara ilişkin kısa yazılardan yapılan
bir derleme yer alıyor.
"Hayatı sanata ve kültüre dönüştürmek için her gün atölyesinin kepenklerini açan birinin işi olarak okuyabilirsiniz bu kitabı."

Kitabın kapak tasarımı,
yazarın deneme türü kitaplarının kapaklarını yapan Pınar Kazma imzasını taşıyor.
 


Üst Alt