Havvali
Üye
-
Konu Sahibi
-
Yazayım yazmıyım derken planları söyleyelim : İlk önce malum sistemde hangi sınıf olursa olsun ezberci eğitim mevcut ilk önce bunu kaldıracaksın , sistem her öğrenciyi bir görüyor yani sanata ilgisi olanda sayılara ilgisi olan da o matematiği veya fiziği görüyor derslerde, sistem çok detaya iniyor ileride belki içeriği değil ismini bile hatırlamayacğınız konular önünüze çıkıyor sadece o aylarda o konuyu biliyorsunuz sonra poff herşey unutuluyor , öğrenciye sadece eğitim dayatması yapılıyor ve ülkeden bir haber öğrenci kendi coğrafyasını görmeli "bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür" diyemezsiniz bilmediğiniz yer sizin değildir şu büyük sınavlar ; öğrenci bunlara aylarca yıllarca çalışıyor bir psikolojik vurgun söz konusumu tabi ki evet öğrenciyi sadece sınavla ölçüyorlar neye ilgisi olduğunu ölçmeden sınava koyup ordan kaç puan çıkarsa ona göre yerleştiriyor bunun da önüne geçilmeli
http://www.maxicep.com/konu-disi/si...arda-yorumlarda-bulunmak-yasaktir-147267.htmlbu kadar tartışma konusu olan bu eğitim sisteminde herkesin tartıştığına ve eleştirisini yaptığına göre herkesde bir eğitim sistemi modeli olması gerekir kafasında ee boşa dememişler ateş olmayan yerde duman çıkmaz diye... Kimse neden hayalindeki eğitim sistemini yazmadı yoksa sizi yönetenlerin galeyana geterdiği bir konuya örnek mi? siz yoksa kendi düşünceniz olmadan mı eleştiri yapıyorsunz? ...
Siyaset nedir senin için? Siyaset yapıyorsam hangi konuda nasıl siyaset yaptiğımı ya da siyasi görüşümü pm at bileyim, aksi halde insanların her yazdığını siyasete bağlamayın... Ben düşünen bir varlığım ve düşüncelerimi paylaşılıyorum siyasi amacım olsa partimi kurardım kimsenin maşası olmamak için ...
ayıp ettin abi ...Konunun Siyasetle Yakindan Uzaktan Alakasi Bile Yokk .. Cekemeyen Arkadaslar Yine Is Basinda Her Zamanki Gibi ..
Oncelikle Guzel Bir Yere Deginmissin Degerli Kardesim ..
Egitim, Bir Ulkedeki En Onemli Silahtir ..
Bu Silahi Ogrencilerin Ellerine Dogru Ve Duzgun Bir Sekilde Verirsen ..
Gerektigi Yerde, Gerektigi Sekilde, Gerektigi Zaman, Kullanacaktir ..
ayıp ettin abi ...
çekememekle ne alakası var kaç kişiye öyle yapmışım söylede bileyim abi
'' Kimse neden hayalindeki eğitim sistemini yazmadı yoksa sizi yönetenlerin galeyana getirdiği bir konuya örnek mi? siz yoksa kendi düşünceniz olmadan mı eleştiri yapıyorsunz? ...''
bu cümlede var pm e kadar uzatmaya gerek yok ben düşündüğümü söyledim.
ayıp ettin abi ...
çekememekle ne alakası var kaç kişiye öyle yapmışım söylede bileyim abi
'' Kimse neden hayalindeki eğitim sistemini yazmadı yoksa sizi yönetenlerin galeyana getirdiği bir konuya örnek mi? siz yoksa kendi düşünceniz olmadan mı eleştiri yapıyorsunz? ...''
bu cümlede var pm e kadar uzatmaya gerek yok ben düşündüğümü söyledim.
Sabanci universitesinde uygulanan sistem ama keske tum universitelerde uygulansa...
Bolum degil, universite tercih ediliyor. 1 yilin sonunda ne olacagina aldiginiz ortak derslerden sonra karar veriyorsunuz.
Bir heves makina muh yazip yazdigina bin pisman olan, bilgisayar muh yazan 2. senesinde tip istedigini anlayip birakan vs vs bircok gordugum, duydugum var.
Bu sistem onu engellerdi.
Benim eğitim anlayışımda spiritüalist ve naturalist eğitim felsefesi karışık olacak agahayırdır havvali felsefe hocası vizede ya da finalde mi soracakmış bu soruyu
- - - Eklendi - - -
Ben bu eğitim sisteminde şunun olmamasını isterdimözelciler çok çok aciz durumda kalıyorlar.örneğin sayısalcılara okulda edebiyat,tarih falan bütün sözel dersler veriliyor ama bi eşit ağırlığa ya da sözele fen verilmiyor.nerde hak,nerde adalet?
- - - Eklendi - - -
*özelciler değil sözelcileriki nokta ve s birleşik olunca öyle olmuş
en son felsefeyi 10. Sınıfta gördüm şuan matematik 4. Sinıf öğrenciyim sadece nasil bir eğıtım sistemi var hayalimizde onu bilmek istedim...
Yorumun için teşekkür ederim...
rica ederim de bu eğitim felsefeleri lisede değil üniversitede gösteriliyor.lanet bi ders ya boşver görmespiritualistte dine dayalı bir eğitim sistemi var,osmanlıdaki gibi,fıkıh kitapları falan.naturalistte ise çocuk kendi başına keşiflerle öğrenecek yani doğadan gelen bir eğitim var,böylece ezber olmaz
Dostum korkma boş ver... 1 ay ban yedim 25 puan aldım Allah dan baskasından korkum kalmadıYa yorum yapmak istiyorum ama siyasete kaçıyor.zaten bir haftalık ban aldım yeni açıldı tekrar riske girmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?