Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi
10.11.1992 tarihinde faliyete geçmiş olan Mustafa Kemal Üniversitesi, kurulduğunda bir yüksekokul ve iki meslek yüksekokulundan ibaret üç birimden oluşmuş olup, Üniversitemiz 18 yılda 33 birimli eğitim-öğretim ve bilim kurumu haline gelmiştir. Bu kurumlar içinde;
*12 Fakülte
* 4 Enstitü
* 5 Yüksekokul, 1 Konservatuar
* 15 Meslek Yüksekokulu
* Araştırma ve Uygulama Merkezi
aktif durumda olup, 2 Fakülte henüz faliyete geçmemiştir.
2009-2010 öğretim yılı itibariyle üniversitemizde 947 akademik, 623 idari personel olmak üzere toplam 1570 personel ve 24900 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Geçen öğretim yılında üniversitemizden 3437 öğrenci mezun olmuş olup, 2009-2010 öğretim yılında ÖSYM tarafından 8288 yeni öğenci üniversitemiz ailesine katılmıştır.
Üniversiteler, bilimsel araştırma ve çalışmaların rahatça yapılabildiği, düşüncelerin özgürce tartışılabildiği çağdaş kurumlardır. Üniversitemiz tüm yönetici, öğretim elemanları, öğrencileriyle ve öğretimim gerektirdiği teknolojiyle çağdaş bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Yüce önder Atatürkün adını taşıyan üniversitemizde Atatürkün ilkelerinden ayrılmadan üniversite gençliğinini; yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, özgüvenli, girişimci, ileri görüşlü, tarihini ve kültürünü özümsemiş evrensel değerlerini benimsemiş bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt