Hasan Ali'nin Devler Ligi hayali

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fenerbahçe-

Fenerbahçe-

Üye
    Konu Sahibi
Hasan Ali'nin Devler Ligi hayali
Fenerbahçe'nin sol kanat oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, sarı-lacivertli takımla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamak istediğini söyledi.



Fenerbahçe'nin sezon başında Kayserispor'dan kadrosuna kattığı Hasan Ali Kaldırım, şu anki en büyük hayalinin sarı-lacivertli formayla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmak olduğunu belirterek, "Büyük bir hedef ama 2-3 yıl içinde niye olmasın?" dedi.

FB TV’de canlı yayınlanan ve Fatih Demirkol’un sunduğu Günün Röportajı programında taraftarlardan gelen soruları yanıtlayan Hasan Ali Kaldırım, uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet edip, bu kulüpte sembol isimlerden biri olmak istediğini ifade etti.
Hasan Ali Kaldırım, zorlansa da üstesinden geldiği yoğun maç trafiğinden, Almanya’da aldığı futbol altyapı eğitimine ve özel yaşantısına kadar birçok konuya da değindi.

Normal bir Anadolu futbolcusu sezonu kapatmıştı

Yoğun maç trafiği hakkında Hasan Ali Kaldırım, "Maçlara çıkmadan önce yorgunluğu hiç düşünmüyorum. Amatörken bunun sıkıntılarını çok yaşadım. O düşünceyle maça çıkarsan, bu maça olumsuz yansır. O tecrübeyi o günlerden aldığım için, profesyonel olunca hiç bu düşünceyle maça çıkmadım. Maçtan önce kendimi iyi hissediyorum ve o halde hazırlanıyorum. Ama ister istemez bir yorgunluk oluyor. Şu anda benim kadar maç oynamış normal bir Anadolu futbolcusu sezonu kapatmıştı. Ama bu bizim işimiz. Bu kulübün başarısı için çaba sarf ediyoruz. 60-70 maç oynamamız gerekiyorsa da oynarız. Paramızı bu işten kazanıyoruz. Kendimize iyi bakmamız, idmanlarda iyi çalışmamız lazım. Bu yoğun maç trafiği nedeniyle, belki 2-3 maçta performansımda biraz düşüş oldu. Bazı maçlarda kendimi canlı hissetmediğim anlar oldu. Bir kamptan çıkıp diğer kampa giriyoruz kendimize çok vakit kalmıyor. Boş vaktimiz çok olmuyor. Boş vakitlerimde futboldan uzak durmayı tercih ediyorum. Sinemaya gidiyorum, maçları bile izlemiyorum" diye konuştu.

Futboldaki Türk ve Alman altyapı sistemlerini karşılaştırdı

Altyapısını Almanya'da aldığı için avantajlı olduğunu belirten Hasan Ali, bu konuda Türkiye ve Almanya'yı karşılaştırdı. Sarı-lacivertli sol kanat oyuncusu "2 ülke arasında altyapıda farklar var. Almanya'da genç yaştan itibaren daha disiplinli yetiştiriyorlar futbolcuları. Bu 8-10 yaşlarından itibaren başlıyor. Bir futbolcu 16-17 yaşlarına geldiği zaman liglerde oynamaya başlıyor ve ona genç oyuncu diyorlar. Ama Türkiye'de; ben 23 yaşına geldim bana da genç oyuncu diyorlar. Altyapıdaki hocalar, Almanya'da daha tecrübeli. Başarımda, altyapımı Almanya'da almamın payı büyük. Türk futbolcusunda yetenek eksikliği yok. Tam tersi, Türk futbolcular Alman futbolcularına göre daha yetenekli. Zaten Alman Milli Takımı takım halinde hareket ediyor, bizim takımımız ise bireysel yeteneklerle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Almanya'da oturmuş bir sistem var ve sistem değişmiyor. Küçük yaşlardan itibaren eğitim almaya başlıyorlar. İdman yapılan zeminlere bakıyorum; Anadolu takımlarımızı altyapılar neredeyse tarla gibi sahalarda idman yapıyorlar. Orada altyapı hocaları toplanıyor ve eğitim alıyorlar, nasıl idman yaptıracaklarını öğreniyorlar. Almanya'da hoca olmak da öyle kolay değil, belli bir standardı var ve çaba sarf ediyorlar. Orada iyi bir futbolcu olsan bile hoca olman zor" şeklinde konuştu.

Kariyerime odaklanmak istiyorum

Özel hayatından, ailesinden ve kardeşlerinden de söz eden Hasan Ali Kaldırım evlilik konusunda ise iddialı konuştu ve "Evlenmeyi de kesinlikle düşünmüyorum, belli bir zamanı yok. İlk önce kariyerime odaklanmak istiyorum. Nasip, kısmet. Kız arkadaşım olsa ona da acırdım. Çünkü bir kapmtan bir kampa gidiyorum ve beni göremezdi" dedi.

Gece hayatı benim için söz konusu olmaz

Anadolu'dan İstanbul takımlarına gelen futbolcuların bazılarına İstanbul hayatının kötü yansıdığını belirten Hasan Ali Kaldırım "Kariyerleri geri gidiyor. Bu bende söz konusu olmaz. Ben kendime iyi bakıyorum. Sadece gece hayatı anlamında değil; uyku, beslenme ve dinlenme vakitlerinin de buna ilave ederiz bunlar önemli detaylar" dedi.

Kesinlikle Fenerbahçe demiştim

Sarı-lacivertli taraftarlara övgüler düzen Hasan Ali Kaldırım, "Taraftarımız olağanüstü ve mükemmel. Benim Fenerbahçe'ye gelmemde de büyük pay sahibiler. Kayserispor'da oynarken bu statta maça gelmiştik; 2-0 kaybettik. Ailem de bu maçı izlemişti. O zaman kafamı koymuştum. Stattaki ambians ve atmosfer üzerine sohbet etmiştik. Ve ben o zaman kariyerimde Türkiye'de büyük bir takım olacaksa bu kesinlikle Fenerbahçe olacak demiştim. Stadımızdaki ambians, kesinlikle başka yerde bulunmaz" dedi.

Sembol isim olmak istiyorum

Kariyer planlaması hakkında ise Hasan Ali "Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinde ve Milli Takım'da oynuyorum Bu iki güzelliği bir arada yaşamak insana çok nasip olmaz, kendimi şanslı hissediyorum. Ben uzun seneler bu kulübe hizmet etmek istiyorum. Bu camiaya hem Avrupa'da hem Türkiye'de başarılar yaşatmak istiyorum. Her şey bana bağlı. Ben kendimi bozmadığım sürece, uzun yıllar bu formayı giyip bu kulüpte sembol olmak istiyorum" dedi.

Takım arkadaşlarının özelliklerini anlattı

Geçmişte Ashley Cole ve Abidal'ı beğendiğini ancak şu an için kendine örnek aldığı bir futbolcu olmadığını söyleyen Hasan Ali, beraber oynadığı arkadaşları hakkında ise "Caner, Stoch, Kuyt hepsi çok yetenekli, üst düzey futbolcular. Birini diğerinden ayıramam. Ama hepsinin değişik özellikleri var. Stoch'a daha fazla ayağına top isteyen bir.isim. Caner hem ayağına hem de önüne top isteyen koşu yapan bir futbolcu. Kuyt, mücadelesiyle göze batıyor, hırsıyla takımı çok etkiliyor. Ayrıca ben Krasic, Sow ve Mehmet Topuz'la da oynadım. Ama tüm bu saydıklarımla üst üste 5 maça çıkamadım. Bu nedenle. Adaptasyon uzadı diyebilirim" diye konuştu
.
Futbolun dili aynıdır

Hafta sonu oynayacakları Kayserispor maçının kendisini için özel bir anlam taşıdığını belirten Hasan Ali; Almanca ve İngilizcenin yanı sıra İspanyolca da konuşabildiğini belirterek dil konusunda takımdaki kontak isimlerden birisi olduğunu ifade etti. Hasan Ali, "İdman esnasında ve idman dışında oyuncalara yardımcı olmaya çalışıyorum. Futbolun dili aynıdır, oynarken konuşmaya gerek kalmıyor" dedi.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu uzak değil

En büyük hayali sorulduğunda ise Hasan Ali Kaldırım, "Bir çok hayalimi gerçekleştirdim ama motive olmak için yeni hedefler önünüze koymalıksınız. Bu kulüple, bu camiayla Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak şu anki en büyük hedefim. Büyük bir hedef ama çok da uzak değil. 2-3 yıl içinde niye olmasın" dedi. Son olarak taraftarlara mesaj yollayan Hasan Ali Kaldırım, "Taraftarımızı çok seviyorum ve burada olmaktan çok mutluyum. İnşallah hepinizi de mutlu etmeye çalışacağım. Eleştirilere de saygı duyuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sporx
 
alaStar

alaStar

Üye
Hayaller hayaller.. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt