hard disk tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

TayfurBeyy

TayfurBeyy

Üye
    Konu Sahibi
hard disk tavsiyesi
pc ye format attığımda dosyaları nerede saklasam veya pc ye bir şey olursa dosyalarım gider düşüncesinden sıkıldım artık bir tane taşınılabilir bir hard disk almak istiyorum ama pek bilgim yok yani hangisi iyidir hangisi daha iyi kopyalar falan pek bilgim yok bilgisi olanlar biraz aydınlatabilir mi ve önerebilecekleri markalar varmıdır?

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
kendi harddiskine bolme işlemi yapabilirsin. Yok dersen de nacizane tavsiyem kendi pc ne ssd alıp senin hdd yi harici yapabilirsin. Yok illa harici alıcam dersen de usb 3.0 olması , 2.5 inc olması ve markası onemli.
wd , segate , toshiba gibi markalar yarı yolda bırakmaz...

fnldstntn

Üye
Bütçeniz nedir?

mami_61_29

mami_61_29

Üye
Selam arkadaşlar bende bi soru sormak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim.benim harddiskte her açılışta sorun var yedek alın felan diyor her pc açılanda.ben şimdi yeni bir hdd mi almam gerek yoksa ssd dediğiniz şeyi alıp ona da windows kuruluyor mu onu alsam ona windows kurup ondan açabilir miyim pc yi.şimdiden teşekkürler

mTalk'tan gönderildi

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Selam arkadaşlar bende bi soru sormak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim.benim harddiskte her açılışta sorun var yedek alın felan diyor her pc açılanda.ben şimdi yeni bir hdd mi almam gerek yoksa ssd dediğiniz şeyi alıp ona da windows kuruluyor mu onu alsam ona windows kurup ondan açabilir miyim pc yi.şimdiden teşekkürler

mTalk'tan gönderildi
harddiskinde sorun olduğunu nasıl anladon ? Bence sistemsel bi problemin vardır ama ile de yeni bişey alıcaksan

maddi durumun iyi ise ve performansa onem veriyorsan ssd
durum normal ve performans bu hali ile ideal ise hdd alabilirsin.
ssd ler hdd ye gore ortalaMa 4-5 kat hızlıdır. Tabii bu hız marka ve modele gore değişir. Ama ssd ler ömürlüdur. Yani bikaç sene sonra performans azalmaya başlar. Hatta tamamen olebilir. Sandisk ve samsungun 3-5-10 yıl garanili ssd leri mevcut..

mami_61_29

mami_61_29

Üye
harddiskinde sorun olduğunu nasıl anladon ? Bence sistemsel bi problemin vardır ama ile de yeni bişey alıcaksan

maddi durumun iyi ise ve performansa onem veriyorsan ssd
durum normal ve performans bu hali ile ideal ise hdd alabilirsin.
ssd ler hdd ye gore ortalaMa 4-5 kat hızlıdır. Tabii bu hız marka ve modele gore değişir. Ama ssd ler ömürlüdur. Yani bikaç sene sonra performans azalmaya başlar. Hatta tamamen olebilir. Sandisk ve samsungun 3-5-10 yıl garanili ssd leri mevcut..

Bilgisayarı her açınca uyarı veriyor yedekleme yap diye harddisk bozuk gibisinden.hard disk olmadan ssd ile pc çalışır mı ona windows kuruluyor mu.oyun vs..

mTalk'tan gönderildi

TayfurBeyy

TayfurBeyy

Üye
    Konu Sahibi
bütçem 200 tlye yakın fazlası aşar beni ssdnin ömürü olması biraz kötü yani laptobu veya pcyi telefon gibi 2 yılda değiştime gibi bir şansım yok evde duran masaüstü pc bile 6 yıl oldu biraz traktör gibi ses çıkarıyo ama iş görüyo yani :D hard disk alsam sanki kafam daha rahat edicek gibi geliyor bana

-_SEFA_-

-_SEFA_-

Üye
Bilgisayarı her açınca uyarı veriyor yedekleme yap diye harddisk bozuk gibisinden.hard disk olmadan ssd ile pc çalışır mı ona windows kuruluyor mu.oyun vs..

mTalk'tan gönderildi
ben yinede harddisk değiştirmeden once bi format atmandan hana duşunuyorum. Yada sistemin windows 7 uise windows 10 a yulseltebilirsin. Tabii bilgisayarnın kaldırabileceğini düşünüyorsan.
ssd ye sistem kurulabilir. Normal hdd gibi kullanırsın. Bi problem yapmaz.
bütçem 200 tlye yakın fazlası aşar beni ssdnin ömürü olması biraz kötü yani laptobu veya pcyi telefon gibi 2 yılda değiştime gibi bir şansım yok evde duran masaüstü pc bile 6 yıl oldu biraz traktör gibi ses çıkarıyo ama iş görüyo yani :D hard disk alsam sanki kafam daha rahat edicek gibi geliyor bana
günümüz. Teknolojisinde ben ssd almanızı tavsiye ederim. 120gb samsung evo 220-230tl n11de. Birde kampanya yakaladınmı 200 e filan geliyor. 5yılda garantili.
bilgisayarında usb 3.0 varsa maximum 100 mb kopyalama yapar hariciye. 2.0 varsa maximum 20-25 mb yapar. Marka olarak da gibi wd ve segate en iyileridir. Diğer markaları biraz daha tanıyoruz zaten

TayfurBeyy

TayfurBeyy

Üye
    Konu Sahibi
elle tutulur bir şeyler olması sanki insana daha bi rahatlık verir gibime geliyor bana ama kararsız kaldım ve bu işlemleri nasıl yapıldığını falan da pek bilgim olmadığı için şu anda internet üzerinde ssd hakkında farklı bilgiler bakınıyorum

Takipçi Satın Al

Üst Alt