Haprmak nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

keano

Üye
    Konu Sahibi
Haprmak nedir?
Sey hapsuruk neden olur? ic basincimiz falan mi artiyo, rahatlama valf'i gibi bi anda hapsuuuuuu diye dengeliyoz mu? yoksa burun bosluumuzdami basinc artiyo nedir nedir? kucukken kesin babama sormusumdurda cevabini unuttum... nedir su hap$uruk?

dr.isocan

Üye
kardeş hapşuruk vücudun solunum yolu savunma mekanizmalarından biridir..bir reflekstir..nazofarinksteki (burun ve genizde) herhangibir cisim irritasyonu sonucu o cismi dışarıya atmak için oluşur.. yeterlimi? (bu esnada tabiki basınç artışı olacaktır)

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(dr.isocan &#064; Jan 13 2006, 01&#58;42 PM) [post=251564]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
kardeş hapşuruk vücudun solunum yolu savunma mekanizmalarından biridir..bir reflekstir..nazofarinksteki (burun ve genizde) herhangibir cisim irritasyonu sonucu o cismi dışarıya atmak için oluşur.. yeterlimi? (bu esnada tabiki basınç artışı olacaktır)
[/b][/quote]Hapşırırken Burunu Kapatmak Çok tehlikeli Basınç Beyne Vurabilirmiş. Dİrekt Mefta (Böyle Duymuştum )

dr.isocan

Üye
<div class='quotetop'>(hackercihan &#064; Jan 13 2006, 02&#58;42 PM) [post=251617]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(dr.isocan &#064; Jan 13 2006, 01&#58;42 PM) [post=251564]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
[/b][/quote]Hapşırırken Burunu Kapatmak Çok tehlikeli Basınç Beyne Vurabilirmiş. Dİrekt Mefta (Böyle Duymuştum )
[/b][/quote]
zannetmiyorum literatürde böyle bi vakaya hiç rastlamadım..tabi literatürde yok diye olmayacak diye bi kaide yok.belki beyin damarlarının birinde anevrizma (balonlaşma) varsa basınç artışıyla patlayabilir.buda beyin kanamasına neden olurki ciddi ölüm ve sakatlık tehlikesidir

Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
evet bir gelin ölmüstü hapsuruk yuzunden geldimmi hapsurcan kardesim anadolu insanıyız biz

tofy

Üye
birde kimse hapşururken gözünü açık tutamazmış biliyor muydunuz?

VoLo

VoLo

Üye
<div class='quotetop'>(tofy &#064; Jan 13 2006, 05&#58;03 PM) [post=251681]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
birde kimse hapşururken gözünü açık tutamazmış biliyor muydunuz?
[/b][/quote]

bilmiyorduk.ama eslında öle ilginç bi anektod.cidden öle yaw.az önce hapşurdum daa

D3N1Z

D3N1Z

Üye
tutamıyorummm HAAPpppppşuuuuuuuuu oh be

bilgiler içn sağolsun

keano

Üye
    Konu Sahibi
saolasin dr isocan.

eet hapsusurken kimse gozleri acik tutamazmis.. tutarsa gozleri yerinden firlarmis :D

dr.isocan

Üye
sorun değil tıpla ilgili sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt