Hanımlara Güzellik Tavsiyesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Hanımlara Güzellik Tavsiyesi
Selamlar :)

Hanım arkadaşlar için diye başlıkta belirttim ama, bakımlı erkekler de pekala bu tavsiyeden faydalanabilirler :)

Bu topicte sizlere kil maskesi tarifi vermek istiyorum. Özellikle problemli ciltlerde ölü deriyi alıyor ve taze, ışıltılı bir cildin oluşmasını sağlıyoruz.

Büyük marketlerde de satılan kili (yeşil renkte bir çeşit toprak) aktarlardan da rahatlıkla edinebilirsiniz. Oldukça da ucuz bir fiyata :)

Bir salatalığı rendeleyelim, suyunu sıkıp posasını atalım. Çukur bir kaba 2 tatlı kaşığı kil koyalım. Salatalık suyunun içine cildi yağlı olan arkadaşlar birkaç damla limon damlatabilirler. Bu şekilde hazırlanan salatalık suyunu kile ilave ederek cildi kaplamaya uygun derecede cıvık bir çamur elde edelim. Öncesinde mümkünse buhara tutularak gözenekleri açılmış ve temizlenmiş yüzümüze ve boynumuza bu çamurdan sürelim. Yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında maxicepte takılalım. :) Kil iyice kuruyacak ve cildimizin son derece gerildiğini hissedeceğiz. :) Kil iyice kuruyunca bir gazetenin üstüne veya lavaboya eğilip ovuşturarak kili yüzümüzden ve boynumuzdan çıkaralım. Bu şekilde yapınca ölü derilerden cildimizi arındırmış oluyoruz. (Not: Çıkarırken canınız çok acıyorsa doğrudan ılık su ile de yıkayabilirsiniz) Ilık su ile durulayıp varsa tonik ve nemlendirici sürelim. Toniğimiz yoksa, dondurucuda dondurduğumuz soda küplerini yüzümüzde gezdirebilir veya gülsuyu ile ıslatılmış bir pamukla yüzümüze tampon yapabiliriz.

Bu maskeyi iki haftada bir yapabilirsiniz. Daha sık yapmanız cildinizi yorabilir.

Maske öncesinde dileyen arkadaşlar bir demet yıkanmış maydonozu bir tencerede haşlayarak ocaktan aldıkları tencerede başlarına bir havlu koyarak 15 dakikalık buhar banyosu yapabilirler. Ama lütfen dikkat, fazla yaklaşmayın cildiniz yanmasın :)

Ergenlik çağlarımda özellikle sivilcelerim için bu maskeyi yapıyordum, çok iyi geliyordu. Şimdi de cildimin arınması ve canlanması için yapıyorum, son derece memnunum :)

Benim güzellik tavsiyelerim bunlar, sizler neler yapıyorsunuz acaba? Paylaşmak isteyen olursa memnun olurum :)

CEREN

CEREN

Üye
güzel bilgi denemem lazım mutlaka
ama ben genelde hazır maskeler kullanırım soyunlan çinste olanlardan ve haftada 1 kez
çokta memnunum ama doğal maskeler elbette daha iidir
teşekkürler paylaşım için:)

omayra

Üye
    Konu Sahibi
güzel bilgi denemem lazım mutlaka
ama ben genelde hazır maskeler kullanırım soyunlan çinste olanlardan ve haftada 1 kez
çokta memnunum ama doğal maskeler elbette daha iidir
teşekkürler paylaşım için:)

Hazır maskeleri hiç denemedim. Onlar da iyidir mutlaka. Rica ederim :)

canturgay

canturgay

Üye
45 dakika yüzde çamurla durmak zor iş olsa gerek .Allah kolaylık versinnn..:ehe

omayra

Üye
    Konu Sahibi
45 dakika yüzde çamurla durmak zor iş olsa gerek .Allah kolaylık versinnn..:ehe

Maxide takılırken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. Bu arada denemek istersen önce sakal traşı ol, göz ve dudak çevresine sakın sürme, yıpratır :)

canturgay

canturgay

Üye
Maxide takılırken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın. Bu arada denemek istersen önce sakal traşı ol, göz ve dudak çevresine sakın sürme, yıpratır :)
bende pek sakal derdi yok..:ehe ama yaparsam da yatmadan yaparım.uykuda daha çabuk geçer vakit.
sabaha kadar kalsa bi problem olmaz herhalde demii..

omayra

Üye
    Konu Sahibi
bende pek sakal derdi yok..:ehe ama yaparsam da yatmadan yaparım.uykuda daha çabuk geçer vakit.
sabaha kadar kalsa bi problem olmaz herhalde demii..

Olmaz mııı.. Cildin ne kadar gerilecek haberin yok :) Yastık yatak her yer batar, uyunmaz öyle :) Sen akşam yap, temizler öyle yatarsın :) Erkekler de bakımlı olmalı, cildi ne kadar güzel arıtıyor bi bilsen :)

canturgay

canturgay

Üye
bugün bi deneyeyim madem kil bulabilirsem..:)

omayra

Üye
    Konu Sahibi
Dene dene.. Üniversitede iken benim adam da yapardı, ne zamandır yapmadı sahi, dur ben bu akşam ona maske yapayım. Tocama bakım yapayım biraz :ehe Erkekler bu tarz bakımlar yaptıklarını gizliyorlar. Bak topice 24 kişi bakmış ama bir ceyda bir de sen cevap yazmışsınız :) Çekinmeyin beyler; temizlik, bakım ayıp bir şey değil :)

FirstClasss

FirstClasss

Üye
siz denediniz deilmi :)

FerreT

FerreT

Üye
:birak:

iremm

iremm

Üye
gerek yok :pro:

:ehe:ehe

dreamgirls

dreamgirls

Üye
önce şu denenmiş yüzü bi görsedik:islik:ehe
güzel bilgiler, teşekkürler ablacım.
kil bulabilirsem denemek isterim bende;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...