Telefon Tavsiyesi Hangi İşletim Sistemi Daha İyi? Android vs Symbian^3

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi İşletim Sistemi Daha İyi?

• Kullanılan toplam oy
    80
Consul9

Consul9

Üye
    Konu Sahibi
Hangi İşletim Sistemi Daha İyi? Android vs Symbian^3
arkadaşlar bildiğiniz üzere android htc,samsung galaxy ve lg optimius black gibi telefonlardaki işletim sistemi .Symbian^3 ise c6-01 c7 ve nokianın yeni nesil n8 gibi telefonlarında bulunan işletim sistemi...
değerlendirmede bulunurken kullanım kolaylığı, oyun ve uygulama performansı gibi özelliklere ön planda tutarsanız sevinirim :)

Lenneth

Üye
Kullanım kolaylığı > Symbian

MultiMedya (Kamera, FM Transmitter , OTG , NFC ) > Symbian

Oyun ve Uygulama > Android (Hem daha kaliteli oyun ve uygulamalar var ve yüklerken sertifika gibi sorunlarla uğraşmıyorsunuz. Kurulumlar daha hızlı.)

Web Tarayıcı Performansı > Android

Kişiselleştirme > Android

Telefon Performansı (Hız ve Tepki verme) > Android

Benim tercihim ihtiyaclarıma daha çok cevap veren Android olacaktır.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
arkadaşlar bildiğiniz üzere android htc,samsung galaxy ve lg optimius black gibi telefonlardaki işletim sistemi .Symbian^3 ise c6-01 c7 ve nokianın yeni nesil n8 ve n9 gibi telefonlarında bulunan işletim sistemi...değerlendirmede bulunurken kullanım kolaylığı, oyun ve uygulama performansı gibi özelliklere ön planda tutarsanız sevinirim :)
n9 symbian değil meego :oke:

----------Eklendi @ 00:06:37 ---------- Yazıldı @ 00:06:11 ----------

Benim için Android daha iyi :)

baranselona

baranselona

Üye
n9 s^3 değil ki

multimedya dediğin telefon özelliğidir s^3 ün değil mesela androidli t20 dede nfc vardır...

hertürlü android gerek stabillik-gerek kaliteli oyun-uygulama bolluğu-gerek özelleştirebilme-internet...

mertcb

mertcb

Üye
android

WarMaster666

WarMaster666

Üye
bu kişiden kişiye değişir ama bence kesinlikle android :good:

Consul9

Consul9

Üye
    Konu Sahibi
tamam düzelttim n9u :)

Lenneth

Üye
Android Symbian'i ezer :)

franzliszt

franzliszt

Üye
iki sistemde güzel ihtiyaçları karşılıyormu karşılıyor ,, symbian daha az enerji tüketiyor ve daha az güç gereksinimi duyuyor androidde geliştirici açısından şanslı symbian üstüne bu kadar gidilmedi o yüzden gelişimi android kadar olmadı ama symbian iyi bir sistem biraz maxiceptekiler küçümsüyor gibime geliyor n8,c7 gibi modellerde iyi performans bence 680mhz ye göre iyi . belle sürümüde yayınlanacak , biz donanımı yüksek cihazlarda androidi gördüğümüz için kanıyoruz mesela ben xperia x10 kullandım okadar başarılı değildi oyunlarda kasıyordu , anca sgs2de yüksek performans aldım belki symbianada böyle yüksek donanım tanınsa ram,cpu olarak ciddi performans alınabilir . çünkü gpu ları çok kaliteli . ama sonuç olarak şuan android symbiandan daha iyi gözüküyor yada samsung galaxys2 yağlayıp bana androidi öyle satıyor :)

• Beğen
Tepkiler: hakanharun06 ve pRime.
onurhankahya35

onurhankahya35

Üye
İkiside değil .. en iyi sistem ios 4 tür her ne kadar iphone sevmesemde adamların taş gibi sistemleri var ...

guljcan

guljcan

Üye
bence Android :)

fatih_347

Kapalı Hesap
bir cok nokia telefon kullandım ama huawei ideos x5 alınca n8den bile tiskinir oldum:oke:

• Beğen
Tepkiler: Lenneth
onurhankahya35

onurhankahya35

Üye
nokia telefon değil artık cacık oldu :D

• Beğen
Tepkiler: burakcan3434
umutku84

umutku84

Üye
  • Beğen
Tepkiler: APOvBABA ve Amaru Shady
kol@j

kol@j

Üye
teknoloji ilerledikçe cep telefonu ya da türevi olan ürünlerinden beklenti artıyor haliyle...

bu beklentiyi karşılamak için ne de olsa yeni işletim sistemleri veya çekirdek yazılımlar gerekiyor...

ona göre yeni versiyonlar çıkması da bu sebepten...

tabii bir zaman sonra yeni versiyonlarda yetmeyince yeni çekirdek yazılımlar ortaya çıkar...

geçtiğimiz bir kaç yıl android işletim sistemi ile ilgili olumsuz duyduğum tek şey ilk çıktığı sıralarda uygulama bulma sorunuydu

şimdi o da kalmadı... artık yeterince uygulaması da bulunuyor...

biz buna "en iyi işletim sistemi" değil de "en gelişmiş" ya da "performansı daha yüksek" işletim sistemi desek...

cevabı "android" olur...

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
haltie

haltie

Üye
Bence bu iki şık arasında android.Nokia symbianda ısrar ediyor seneye de zarar etmesine neden olabilir bu.Nokia her yıl 50 çeşit telefon çıkarmaktansa bir kaç model üzerinde yoğunlaşıp android yada gelişmiş daha iyi bir işletim sistemiyle çalışan telefonlar üretirse rekabette yine başı çeker.Ama şuan ki haliyle işi zor.

En iyi işletim sistemi hangisi dersenizde düşünmeden İOS derim:)

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady

hakanharun06

Üye
Kesinlikle symbian^3 anna çünkü daha az enerji daha çok verim ve androidde yapıpta symbianda yapamadığınız hiçbişey yok, eposta senkronizasyonu olsun, gps olsun sorunsuz çalışıyor. Nokıa symbian geride kalmıştı fakat şuan uyayan devi uyandırdılar anna ve belleyle belleyecek :)) sonrasında symbianın 1 ghz cihazları gelince android ne yapacak bilemiyorum. Symbian köklü bir işletim sistemi 1980 den beri varolan, en az enerjiyle ve hafızayı doldurmayan, yormayan bu sebepten uzun yıllar cihazı bozmayan işletim sistemiyle en iyisi ama geliştirilmemiş dediğim gibi uyuyan dev uyanınca nokıa windows 7 filan hikaye bence symbiana devam edecek. Forever Symbian.

kol@j

kol@j

Üye
google android i değişen teknolojide eskiye yeni bir olanak için çıkardı

kimseye ezdirmez emeğini

diğerleride android ayarında versıyon çıkarması gerek artık

halit255

halit255

Üye
android symbiandan çok kaliteli bir sistem ve her geçen gün dahada gelişiyor artık bilgisayarda gördüğümüz uygulamaları androitle telefondada görmeye başladik

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
İkisi de iyidir iş telefonunu iyi tanıyan kullanıcı da biter. :oke:

Üst Alt