Hangi İldesin ? Yaşadığın İlin Neyi Meşhur ? Nereleri Meşhur ?

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi İldesin ?

• Kullanılan toplam oy
    165
  • Anket kapatılmış .
noasgs

noasgs

Üye
istanbulda yaşıyorum ama mersinliyim tantuni ve cezeryesi meşhur

Revengeful

Emekli Yönetici
Ankaradayım. Mitingleri meşhur :D

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
Öncelikle Elazığlıyım; Elazığ denincede akla ilk gelen "gakkoş"luğumuz meşhur.
Gakkoş nedir diyecek olursanız: misavirperver mert sevecen hoşgörülü yufka yürekli demek.Abarttı diyeceksinz şimdi ama hakikaten öyle...
Başka Elazığın neyi meşhur: Harput Kalesi ve Şehri, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, Buzluk Mağarası, Çaydaçıra Halkoyunu, Ağın Kaplıcası Yemek kültürü..
Bunun yanında yabancı filmlere kendi şivemizle yaptığımız seslendirmeleri dinlemenizi öneririm...(titanik_tutamik, tom ve jerry_sıçanla pisik truva vs.)
Son olarakta Elazığ şivesinde yapılan burç yorumunuda yukarda bahsettiğim seslendirmelerin hangi tarzda olacağını sezebilmeniz için koyuyorum:

Goyunun Herifi (KOÇ)
Şansız döni, işler yoluna giri... Ekonomiz birezim düzelecek...

Tosun (BOĞA)
Siz siz olun galp gırmayın... Galp gırmah golaydır ama yapmah çoh zordur...

Çütüzler (İKİZLER)
Ne gadar sevünsez azdur... Aşk da, iş de yolunda...Bayram etsez yeridir...

Çayan (YENGEÇ)
Size uzun bi yol görüni... Tatil zamanı del, ama gine siz bilirsiz...Kaynakwh: http://www.maxicep.com/burclar-alemi-ve-astroloji/71333-elazig-sivesiyle-burc-yorumu.html

Orman Ağası (ASLAN)Kaynakwh: http://www.maxicep.com/burclar-alemi-ve-astroloji/71333-elazig-sivesiyle-burc-yorumu.html
Çoh sevineceğiz bi haber alacahsız... Postacı gapızı çaldı çalacah...

Kelle (BAŞAK)
Anlaşılan siz dedigoduyu çoh sevisiz... Milleti çeküştürmekten vazgeçin...

Gantar (TERAZİ)
Size en yahın arhadaşız kelek yapi... Orda burada hakgızda ileri geri gonişi...

Ahu Bocigi (AKREP)
Nereye gitsez orayı gurutisiz... Bu sıra Elazığ maçlarına heç getmeyin...

Eğrülmüş Demir (YAY)
Elin işine garışmayacam deyisiz, gine de garişisiz... Eyliğiz kötülük oli...

Gıdik (OĞLAK)
Dediğim dedik çaldığım düdük deyisiz... Yazuhtur babam yazuh...

Sitil (KOVA)
Yağacah yağmurlara gara dikgat edin... Fazla ortalıhlarda dolaşmayın...

Deniz Guşu (BALIK)
Efferim size, bu sıra bildigiz gibi devam edin...

Dipnot:Ya nasıyya güzeldi demi yaaa :ehe

delen__1905

Üye
selam yarışmaya manisa dana katılıyorum mesir macunu meşhurdur yanlız yerken (büyük boylardan yerseniz) yanında muhakkak suda içerseniz çok baharatlıdır :D

ouzqan

ouzqan

Üye
çankırı her zaman en çok kaya tuzuyla meşhurdur.

hrn_07

hrn_07

Üye
Hiç bir şeye değişmem Kayseriliyiz :ehe

Pastırması ve sucuğu meşhur ...

mcnpl4

mcnpl4

Üye
düzceden tek ben varım galiba buranın meşhur bi şeyini duymadım hiç
(tabi beni saymazsak) :ehe

derdo56

Üye
siirrt li BÜRYANI MEŞHUR

incredibleemrah

incredibleemrah

Üye
Ağrıdayım Ağrının Dağı,İshak Paşa Sarayı,Diyadin Kaplıcaları,Kuru Soğuğu,Kışın karı; yazında tozu meşurdur.Merkezinde cumhuriyet caddesi(mecburiyet caddesi),bayanlara yiyecek gibi bkan insanları meşhur.Ama hangi kapıyı çalsanız size yardıma koşan insanlarıda meşhur.Ağrının insanı yabancıları çok sever.Ağrılılar genellikle yabancı esnafların işyerlerinden alış veriş yaparlar.Ağrıda hayat ucuzdur.Türkiye de genel evi olmayan tek namuslu şehirdir.İnsanlar dinlerine düşkün olup, örflere adetlere gelenek ve göreneklere özen gösterirler.İnsanları hoşgörülü olup kimseyi ırkından dolayı dışlamazlar.Ağrıda işsiz sayısı çok az olup üniversiteyi kazanan kişi sayısı fazladır.Mesela benimle aynı liseden mezun olan arkadaşlarımdan bazıları Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ,Odtü İnşaat Mühendisliğinde,Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde okuyor.Herkesi Ağrı'ya bekliyoruz.Ağrı köy değil MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ olan küçük bir şehirdir.Hoşçakalın...

y11t

Üye
adam üşenmeden yazmış tüm illeri valla helal.

izmirliyim, kızları meşhur valla :D

OğuzcanAbi

Üye
ankaradayım daha 1 sene oldu taşınalı öğrencilerin karnelerinde ki zayıflar meşhur

Burak

Üye
giresunluyum.fındık mesur.

levasinay

levasinay

Üye
Rize

aRdiLê

aRdiLê

Üye
Adana'da yaŞıyoRum Buranın en çoK Pamuğu,Kebabı,Şırdanı,ŞaLqamı.qeziLecek yerLeri Merkez Camii,Sabancı Parkı,YıLan kaLesi,TekiR(yayLası).

AsLen Van'lıyım Van'ın Kedisi,Peyniri, meşhurdur,Sonra Muradiye şelalesi,Akdamar Adası,Sipan Dağı,Van qöLü qeziLecek en qüzeL yerleridiR (.

konyarapp

Üye
konyada yaşıyorum ! Etli Ekmegi,düğün pilavı ve Fırın kebabı meşhur ;);)

JayJayyy

Üye
Mersin/tantuni+cezeryesi meşhurdur.

AlpReis

AlpReis

Üye
Kahramanmaraş, Dondurmamızı zaten herkes bilir,ayrıca Tarhana, Biber, Tekstil meşhurdur. Birde Bilyemenler için Dünyada Tek Madalyalı (İstiklal Madalyası) Şehirdir.. Gururla...

sinemck

sinemck

Üye
bn ankaralıyım buranın öküzleri meşhur dışarı çıkan kızlara daha önce hiç kız görmemiş gibi bakan öküzler. gazinoları meşhur bi de keçisi:)

Adiljan

Adiljan

Üye
Trabzon'luyum.Trabzon'un Fındığı Meşhur ;) Birde Temel ve Dursun'u :oke:

Temperature

Temperature

Üye
Edirne-El Süpürgesi, selimiye camii,yağlı güreşleri(kırkpınar güreşi)

Üst Alt