Hangi hareket hangi kaslari gelistirir?

Sponsorlu Bağlantılar

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Hangi hareket hangi kaslari gelistirir?
Arkadaslar biraz vucudumu toplamak istiyorumda hangi hareket ne kadar yapilirsa nereyi gelistirir?

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Kardesim hic yoktan mekik cek karin kaslarini calistirir.Sinav cek kol ve sirt kaslarini calistirir.Sadece bunlari her gun rutin yaparak benim arkadasim okuz gibi oldu.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Bunlari biliyorum :) omuzlar icin var mi bildigin :)

sezaruyanik

sezaruyanik

Üye
Bar alıp barfix çekmeni tavsiye ederim.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Peki :tşk:

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Etkili bir kas geliştirme istiyorsan,ağırlık kaldırman lazım ama çok tekrar yapacaksın başta şuram ağrıyor buram ağrıyor dersin.
Aradan 10 gün geçince de yoruldum demeye başlarsın bu kez de kasların ağrımaz.
Başlamayı düşünüyorsan sonu getirmen lazım,başlayıpta bırakmayı düşünüyorsan hiç başlamamandan daha iyidir.
Az'ın çok aşırı bir etkisi olmaz dayanma gücün ve sabrın varsa devamını getirirsin başta iyi bir motivasyona ihtiyacın olması lazım

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Etkili bir kas geliştirme istiyorsan,ağırlık kaldırman lazım ama çok tekrar yapacaksın başta şuram ağrıyor buram ağrıyor dersin.Aradan 10 gün geçince de yoruldum demeye başlarsın bu kez de kasların ağrımaz.Başlamayı düşünüyorsan sonu getirmen lazım,başlayıpta bırakmayı düşünüyorsan hiç başlamamandan daha iyidir.Az'ın çok aşırı bir etkisi olmaz dayanma gücün ve sabrın varsa devamını getirirsin başta iyi bir motivasyona ihtiyacın olması lazım
ne kadar bi ağırlıkla başlamak lazım

nokia_belle

nokia_belle

Üye
ne kadar bi ağırlıkla başlamak lazım
İlk önce vucudunu ısıtman lazım bunu unutma çünkü birden ağırlık kaldırırsan zararı olur hatta aniden yapılan hareketlerle sakatlanma sayıları çok var.
Isındıktan sonra,kol bölgeni geliştimek istersen zaten kol çalışırken ister istemez gögüslerinde şekle girecek aniden ağırlıkla başlama derim açıkça,çok ağrıyor o zaman.Başta ellerinde ağırlık varmış gibi 15 dakika boyunca çalıştırman lazım günde 15 dakika yeterli olacaktır bunu 1 hafta yaptınmı hamlığın gider ağrısız sancısız yaparsın.Hareketi düzgün yapman daha etkili olacaktır.
İlk önce açılışı 5 kilo ile yapabilirsin o süreçte 4-5gün'e göre çalışma düzenine göre bir süre sonra hafif gelecektir o zamanda ağırlıkları attırman lazım.Ayarlanabilir dambıl elinde varsa bu daha iyi hem fazla yer kaplamaz.Sabit olanları bayağı bir yer kaplıyor.
Eğer istekliysen hafta başında başlangıç yap derim geçirdiğin her dakika sana kazanç değil de yaptığın sürece sana kazanç sağlaması,sağlınada etkili olacağından daha iyi olacaktır

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
İlk önce vucudunu ısıtman lazım bunu unutma çünkü birden ağırlık kaldırırsan zararı olur hatta aniden yapılan hareketlerle sakatlanma sayıları çok var.
Isındıktan sonra,kol bölgeni geliştimek istersen zaten kol çalışırken ister istemez gögüslerinde şekle girecek aniden ağırlıkla başlama derim açıkça,çok ağrıyor o zaman.Başta ellerinde ağırlık varmış gibi 15 dakika boyunca çalıştırman lazım günde 15 dakika yeterli olacaktır bunu 1 hafta yaptınmı hamlığın gider ağrısız sancısız yaparsın.Hareketi düzgün yapman daha etkili olacaktır.
İlk önce açılışı 5 kilo ile yapabilirsin o süreçte 4-5gün'e göre çalışma düzenine göre bir süre sonra hafif gelecektir o zamanda ağırlıkları attırman lazım.Ayarlanabilir dambıl elinde varsa bu daha iyi hem fazla yer kaplamaz.Sabit olanları bayağı bir yer kaplıyor.
Eğer istekliysen hafta başında başlangıç yap derim geçirdiğin her dakika sana kazanç değil de yaptığın sürece sana kazanç sağlaması,sağlınada etkili olacağından daha iyi olacaktır
peki :tşk:

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Niyeki

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Bence bir salona yazil abi ;)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Onlami ugrasamam :)

gutihaz1

gutihaz1

Üye
üst vücudu komple çalıştırmak için tek yol şınav bbc kanalında bununla ilgili bir belgesel vardı bilinçsiz mekik çekmek faydadan çok bel sakatlanmalarına zemin hazırlıyor şınav çekmek ise omurgamızı düz tutuyor ve karında yanma hissi veriyor ingiliz atletlerin ve antrenörlerin bununla ilgili yorumları vardı ordan biliyorum

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Bilgi için teşekkürler :)

nokia_belle

nokia_belle

Üye
protein takviyesi almadan vücut çalışmaya kalkarsan kasların erir :(
Yağsız,tusuz et-tavuk vs aynı etkiyi gösteriyor.
Kaslarının erimesi protein azlığından değilde,yetersiz beslenmeden olur.
Misal kendim,1 saat kol kası-gögüs-sırt bölgesi çalıştığın zaman kol kasım ufak bir balon koyulmuş gibi oluyor ama 20 dakika sonra o şişlik biraz olsun iniyor.
Sebebi fazla kan pompalamaktan o hale geliyor kan akışı oluncada azda olsun farklı oluyor ama şişmiş haliyle görünce ben bile ne oldu bana demiştim.
Eğer az yemek yenilirse,ilk önce göz çevresi morluk oluyor yada yetersiz beslenince daha sonra kas erimesi olur.
En basitinden stardaki adada yaşayanların ilk hali ve son hallerine bakınca daha iyi anlarsınız.
İlk zaman kaslılar bile yetersiz beslenmekten kemikli oldu

gutihaz1

gutihaz1

Üye
toprağı bol olsun rahmetli bruce lee abimiz antremanlarından önce protein tozları yerine bir litre sütü altı yedi adet yumurta ile çırpıp bunu içermiş ve az ağırlık çok sayıda tekrar ile çalışırmış bu sebeple balon gibi şişmek yerine son derece zayıf ama kaya gibi bir adam haline gelmiş elbette kendisi vucut geliştirmeci degil ama çok kuvvetli 170 civarı boy ve 62 kilo civarı bir adam bench press çalışmasında 150 kilo ağırlık kaldırıyor discover chanelda izledigim bir belgeselde bu bilgileri öğrenmiştim belki bir fikir verir

sinanadsoy

Üye
sadece barfiks çekersen bel üstü vücunun neredeyse tamamo toplanır şınavda çok etkilş ben yatmadan önce 40-30-30 çekiyorum yaklaşık 1yılda vücudım üçgen durmaya başladı ve bir yıl önce benim vücudum iğrenç bir biçimdeydi omuzlar düşük kürek kemikleri çıkık göğüş kası hiç yoktu ama.şimdi fit görünüyorum

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
    Konu Sahibi
Eyvallah :)

nokia_belle

nokia_belle

Üye
Herhangi bir programa başladınız mı yada şu anlık düşünüyormusunuz?
Bence kararlıysanız bir plan yapıp bir yerinden başlayın derim sonuçta bu sizin sağlınız için,tabikide değerli. Kendimden örnek vericek olursam;uzun süredir yani yıllardır sporla alakam yoktu ilk gün programıma başladığımda midem bulanıp düştüm sonra pes etmedim ertesi gün bayılsam bile devam edicem dedim ve yapabildiğim kadar yaptım şimdiyse neredeyse 1 ay olacak ağırlığa çok yüklenmediğimden çevik oldum doğru düzgün zıplayamazken şimdi tavana deyiyorum. Bence düşünüyorsanız sağlığınız için çok faydası olacaktır

Üst Alt