Hamilelikte Beslenme Önerileri | Gebelikte Sağlıklı Beslenme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hamilelikte Beslenme Önerileri | Gebelikte Sağlıklı Beslenme
gebelikte kabızlık için ne yapmalı, gebelikte kabızlık nasıl giderilir, gebelikte kabızlık nasıl önlenir, gebelikte kabızlık tedavisi, gebelikte mide bulantısı için ne yapmalı, gebelikte mide bulantısı ilacı, gebelikte mide bulantısı nasıl geçer, gebelikte mide yanması, gebelikte mide yanmasına ne iyi gelir, gebelikte beslenme, gebelikte nasıl beslenmeli, hamilelikte beslenme

Gebelikte sorunlar bitmek bilmez bir yandan o duygunun heyecanı ağır basar, bir yandan ise sağlıksal sorunlar bunaltmaya başlar. Mide bulantısı, kabızlık, baş dönmesi vs gibi sağlıksal sorunlar yaşıyorsanız beslenmenize dikkat etmelisiniz.




Hamilelikte Beslenme Önerileri



Mide bulantısı ve kusma:
Bulantı ve kusmalar, ilk hamileliğini yaşayanlarda daha sık görülmektedir. Genellikle gebeliğin 6.haftası gibi başlar ve 14-16 hafta arsında şiddetleri giderek hafifler ve kaybolur. Az ve sık beslenmek, kuru ve kolay sindirilen besinleri (ekmek, makarna, pilav vb..) tüketmeyi tercih etmek, bu sıkıntınızın azalmasını sağlar. Çok fazla sıvı tüketmeniz ve ani hareketlerde bulunmanız, kuma hissini arttırır.



Kabızlık:
Hamileliğin ilk dönemlerinde besin tüketimine dikkat etmemeniz, kabızlık sorununun artmasına yol açar. Bu yüzden her gün bol sıvı tüketmeniz ve lif içeriği yüksek meyve ve sebzeler tüketmeniz gerekir. Tam tahıl çeşidi olan ekmekleri yeterli miktarda tüketmeniz ve kuru baklagil çeşidi olan besinleri haftada 2-3 defa 1-2 porsiyon tüketmeniz bu sorunun oluşmasını engeller.



Ödem:
Hamilelik döneminde aşırı şişkinlik hissetmemeniz için tuz tüketimine dikkat etmeniz gerekir.
Mide yanması:
Bu sorunu çözümleyebilmek için az ve sık beslenmeli, ara öğün yeme alışkanlığı kazanmalısınız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt