Hamilelik Dönemi Belirtileri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Hamilelik Dönemi Belirtileri
hafta hafta gebelik belirtileri nelerdir, hafta hafta hamilelik belirtileri, hafta hafta hamilelik belirtileri nelerdir, hamilelik boyunca görülen belirtiler, gebelik boyunca görülen belirtiler, hamilelik dönemi belirtileri nelerdir, gebelik belirtileri nelerdir, hamilelik belirtileri,

Hamilelik, 40 hafta yani 9 ay 10 gün süren bir dönemdir. 40 hafta süren gebelik dönemi her biri 3'er aydan oluşan 3 ayrı bölüme ayrılmıştır. Bu bölümlere Trimester adı verilir. Her bir Trimester farklı belirtilerin gözlendiği dönemlerdir.


Gebelikte bir dönüm noktası olan Trimester dönemleri bebeğin gelişmesi ile birlikte annenin hissettiği belirtilerde değişme gösterir. İlk trimester, bebeğin organlarını tamamladığı ve annenin bedeninin gebeliği uyum sağlandığı dönemdir. İkinci trimester bebeğin organ gelişiminin devam ettiği ve annenin gebeliğe hakim olduğu dönemdir. Üçüncü trimester, doğum hazırlıklarının yapıldığı dönemdir.



İlk hafta belirtilerinden daha önceki konumuzda bahsetmiştik. Şimdi ise 2. haftadan itibaren gebelik döneminde annenin hissettiği diğer belirtilere bir göz atalım.


Hamileliğin ilk hafta belirtileri nelerdir? Tıklayınız!


Hamile kaldıktan sonraki birkaç gün içinde sızlayan, ağrıyan ve şiş göğüsler.

Hamile kaldıktan 2-8 hafta sonrası, sabah bulantıları ve gerginlik gözlenir. Rahim ve rahim ağzının yumuşaması.

Genellikle hamile kaldıktan 6-8 hafta sonra, sık sık idrara çıkma.

8-12 hafta rahmin ve karnın genişlemesi.

Hamileliğin ilk üç ayı içinde meme ucu çevresinin koyulaşması ve meme ucu çevresindeki küçük bezlerin kabarması. Yiyeceklere aşırı istek duyma. Göğüslerde sonra karında deri altında pembe mavi çizgiler.
 

Burak

Üye
:hmmm
teşekkürler.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt