Hafıza Olayında Takıldım Biraz. ( Wonder )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
isthacker7

isthacker7

Üye
    Konu Sahibi
Hafıza Olayında Takıldım Biraz. ( Wonder )
SelamunAleyküm.

Arkadaşlar , bir Galaxy Wonder Aldım. Çok ta memnunum. ( Hafızasının az olması dışında ).
Fakat size iki sorum olacak. Bu Tel hafızası , sd kart olayı biraz karışık geldi bana.

Soru 1 :
Benim bildiğim Sd kart denince : Telefona takılan küçük MicroSd Hafıza kartıdır. ( En azından ben böyle biliyorum :))) )
Birde Telefon'un Kendine has hafızası var. 1.07 GB diye geçiyor. Altta Resimleri de var.
Birde Telefonun bazı yerinde "sd kart" bazı yerinde de "usb bellek" diye geçen bir hafıza söz konusu .

Aşağıda Kırmızı İçine Alınmış Alanlar Hafıza Kartım.

Soru 2 :
Telefonda "USB Bellek" Diye Geçen Kısmı Formatlarsam ; Telefonun Kendi Uygulamaları Da Gidermi ?
(İnternet Kamera Vs.vs.. )

Soru 3 :
Bu Hafıza Kartını Telefonun Sd Kartı Olarak Gösterme Diye Birşeyler Okudum. 32 GB Hafıza Kartı alsam ,
Telefonun Kendi Hafızası Gibi Gösterince Bu Telefonun Hafızasını Hala Kullanabilecekmiym ? Yoksa ;
Arada Bir Yerde O 2GB' lık Bölüm Çöp Mü Olmuş Oluyor ?

SORULARI NUMARALARI İLE CEVAPLARSAK DAHA İYİ OLUR ARKADAŞLAR.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.....

Bunlar Resimler ::

PriZm

PriZm

Üye
Sd kart=Internal Sd: yani telefonun içindeki kendi hafızasıdır :)
Usb bellek=External Sd: senin sonradan taktığın bildiğin sd karttır :)
Sistem belleği yazan ise nandflash bellektir :)

isthacker7

isthacker7

Üye
    Konu Sahibi
sonradan taktığım hafıza kartını kendi hafızası olarak gösterirsem kendi hafızası nolcak ? Ve Usb bellek'i formatlarsam kendi programları gidermi ?.

PriZm

PriZm

Üye
sonradan taktığım hafıza kartını kendi hafızası olarak gösterirsem kendi hafızası nolcak ? Ve Usb bellek'i formatlarsam kendi programları gidermi ?.
eğer harici hafıza kartını internal hafıza ile değiştirirsen birşey olmaz internal sd de sanal olarak external sd olur.karşılıklı takas yani :)

Suyaka

Suyaka

Üye
3- Hafıza kartını telefon hafızası gibi göstermek hafıza kartına Ext2 bölümü oluşturarak mümkündür. Bunu yaparsan da atıyorum 2 GB alan ayırdın ext2 olarak telefon hafızasına. Sen bunu kullanamazsın artık hafıza kartında, telefon hafızasında da kullanamazsın. Telefon kendisi belirli dosyaları depolamak için orayı kullanabilir. Misal cache dosyaları ya da kurduğun apklar artık oraya kurulabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt